Monday, 31 December 2012

Happy New Year....

Salam....selamat tahun baru semua...

Aku masih lagi dalam proses memulihkan diri...tahun baru pun tak sambut...duduk dalam bilik sambil melayan perasaan...dah lebih 2 minggu aku macam orang sasau...

Thanks kepada yang bagi nasihat....sempena tahun baru ni, aku nak bangkit balik....pergi mampus la benda yang dah lepas tu....fokus utama tahun baru ni, aku nak kumpul harta banyak2....hope apa yang dirancang dapat berjalan lancar.....career, bisnes....hehehehe.....kita tunggu dan lihat je lah nanti...

Untuk H....kau pergi jalan lah dengan ego setinggi gunung kau tu....aku pun ada maruah...tak harap satu sen pon kau punya harta....aku nak tengok sampai mana kau boleh tahan....tengok sapa yang melutut kat sapa nanti.....


Wednesday, 19 December 2012

Berhenti berharap....

Aku dah penat...tak sanggup lagi untuk terus mengharap sesuatu yang semakin hari semakin sukar untuk dicapai...sesuatu yang mustahil untuk aku dapat...

Walaupun perit untuk aku lakukannya...terpaksa juga aku terima...sudah terang lagi bersuluh orang tu sedikit pun tak de perasaan kat aku....

yup...harapan ini harus dilupakan..harus dibuang jauh-jauh...

sorry...masih tak de mood nak post apa2 entri...kepala masih lagi ting tong....: (

Monday, 10 December 2012

Miss him......

Betul apa orang cakap selama ni...bila dah berjauhan dengan orang tersayang, seksa nya Tuhan saja yang tahu...

H ada kursus 3 hari kat Kuantan....hari Khamis baru balik...baru sehari x nampak muka dia, aku dah jadi sasau..muahahahahaha...terokkk nya...

Nasib la hari ni banyak kerja nak kena settle...so, aku x la teringat dia sangat...bila dah concentrate buat kerja tu, dapat juga la lupakan sekejap perasaan rindu yang membuak-buak ni...

Tapi sedih jugak rasa...H x mesej pon aku...nampak sgt dia tak ingat aku langsung...hmmmm.....kita ni je la yang tergedik2 rindu kat dia....

Petang tadi lepas habis kerja, member2 ajak kuar minum..hilang sikit kusut kat kepala nih bila lepak-lepak ngan dorang semua...hehehehe, yang best nya aku ada teman pengganti...hari tu aku ada citer pasal sorang staff baru yang suka sangat usya2 aku kan...haaa, tadi pun dia macam ada bagi hint yang dia suka kat aku...(habis la..aku curang kat H)....

Aku duduk sebelah dia time lepak kat gerai mamak tadi...Dia bukan main lagi amik kesempatan pegang-pegang tangan aku..nasib la orang lain tak perasan...aku buat bodo je la...sambil tu layan la jugak...gersang katanya..muahahahahaha...

Kadang-kadang tu aku jadi berbelah bahagi...sama ada masih nak tunggu, mengharap balasan kasih daripada H..ataupun sambar aje mamat gersang (panggilan untuk staff baru tu) yang dah macam kemaruk sangat aku tengok...

Mungkin sebab H tak de kat sisi aku kot..sampai aku boleh terpikir nak give up daripada terus menambat hati dia...tapi sampai bila aku sanggup tunggu...


Friday, 7 December 2012

sorry dik...abang tak layan perempuan...


Kelakar betul hari ni...tak pernah-pernah dibuatnya aku kena ngorat dengan perempuan..pulak tu budak sekolah lagi...baru Form 1...

Memang hari ini dalam sejarah...mak budak tu aku kenal sangat...dah anggap macam kakak aku sendiri...selalu jugak la lepak sama-sama bila free...satu tempat kerja jugak..tapi bahagian lain..

Tengah busy buat kerja kat dalam office petang tadi la budak tu mesej..entah macam mana dia dapat nombor aku...mesti ambik dari mak dia...

Mujur la aku tak bagitau kat mak dia...kalau tak mahu kena marah nanti..macam-macam perangai budak zaman sekarang...dorang ni terlalu advanced..tak macam zaman aku dulu...

Then aku tolak cara baik...ye la, awak tu tengah sekolah lagi dik....lagi baik fokus kat study tu...kalau nak jadi andik angkat tu aku boleh terima la...nih terus ajak couple...hanpir tersedak jugak aku tadi...berani betul budak tu luahkan perasaan dia kat aku...

Tapi bila pikir balik macam lawak pun ada...abang ni dik oiii tak hensem mana pun...tapi manis tu ada..chewahhh...muahahahaha...masuk bakul...


Nak kata pakai susuk ke minyak pengasih ke..memang tak la...tang mana la hang boleh terpikat kat aku....kau jadi adik angkat aku je la dik....abang memang tak layan dan tak de taste langsung dengan perempuan....letak la perempuan seksi mana pun kat depan aku....aku tak kan pandang..tak bernafsu...


Kalau kau ada abang yang hensem, aku boleh pertimbang kan..muahahahaha...




Thursday, 6 December 2012

Aku comel....muahahahaha

Happy..gembira...riang...hahahahaha...dah macam orang sewel aje aku malam ni..sengih sampai ke telinga..kalau orang nampak tentu ingat aku gila..

Mestilah gumbira, baru aje keluar makan dengan H....terus hilang rajuk pasal kes petang tadi...tengah tidur time lepas maghrib tadi, tiba-tiba mesej dari H masuk...macam biasa larr dia ajak makan kat luar...

Malam ni makan berdua dengan dia aje...aku ingatkan tadi dia ajak yang lain sama...may be dia perasan kot yang aku merajuk kat dia...kes nak pujuk balik la ni...muahahahahaha..(perasan giler)..padahal orang tu x tau ape-ape pun...

Lepas makan..lepak-lepak kejap..borak entah apa-apa dengan dia.. Pastu ingatkan nak balik terus..dia ajak gi lepak kat kedai makan satu lagi....rupanya member-member lain tengah lepak kat sana...

Bila sampai je kat sana, dorang semua dok puji aku nampak comel sangat la malam ni...siap ada yang kata aku dengan H dah macam couple...aku ketawa je la bila dengar dorang cakap macam tu..tapi dalam hati tok sah nak kata la...suka bukan main...pastu aku pandang la H, dia macam biasa tak banyak cakap..just senyum...owh!!!.sweet giler muka dia bila senyum macam tu..

Ada la sorang staff lelaki baru ni...dia kira staff yang paling baru kat hospital..tapi dah kamceng dengan kami semua..aku pun baru je rapat dengan dorang semua sejak balik dari event kat Putrajaya hari tu..

Dari hari tu lagi aku perasan yang dia macam nak rapat dengan aku...x tau la yang aku perasan sendiri atau apa...memang mata dia dok ambil peluang nak usya aku...dan aku yakin sangat-sangat yang dia gay jugak...

Macam tadi pun, dia dok panggil aku adik comel...pastu tarik tangan aku suruh duduk sebelah dia...siap nak tolong orderkan makanan lagi...tapi sebab aku baru aje lepas makan dengan H sebelum tu..aku just tolak dengan cara baik...itu pun dia suruh jugak aku habiskan makanan dia...aku pula jenis yang susah nak tolak pemberian orang...lagi pun orang tu dah beria-ria pelawa..

Sepanjang  duduk kat gerai tu, tangan dia asyik letak kat bahu aku...pastu dia interview segala benda pasal aku...dari keluarga smapai la aku belajar mana pun dia dok tanya...aku layan je la...yang H pulak seronok berbual dengan member lagi sorang..entah apa dorang sembang..biasa la lelaki kalau dah jumpa topik best untuk dibualkan....aku malas nak join dorang...so, terpaksa la layan mamat sebelah aku tu....

Orang dia boleh tahan jugak...tapi bukan jenis yang aku taste...lagipun aku tetap setia pada H sorang...muahahahaha...


Aku pun pelik la...cute sangat ke aku malam ni sampai dorang semua dok puji...kembang jugak le aku dibuatnya..tapi bila dah dok puji selalu, aku jadi segan jugak...aku rasa biasa aje..macam orang lain juga..ada mata, ada hidung...merendah diri katanya..muahahahahaha...

Wokey...sudah mengantuk...harap-harap dapat mimpi indah bersama H malam ni...muahahaha...angau terlebih...








Aku merajuk???....poyo giler...

Poyo giler aku rasa..hahahaha...entah macam mana hari ni boleh pulak merajuk dengan boyfriend...oppss bukan boyfriend, merajuk dengan H sebenarnya...

Cerita dia macam ni, lepas aje habis kerja tadi aku mesej la H nak ajak dia minum. Bukan kami berdua aje. Ada lagi member-member lain. Tapi dorang semua dah pergi dulu, tunggu kat gerai....

Asalnya nak pergi kuar jalan-jalan kat satu tempat ni...Tapi last minute cancel..Tu yang ubah plan just nak keluar minum aje...

H masa tu tengah ada kerja lagi..dia balas mesej suruh tunggu dia kejap..dah settle dia roger balik katanya...aku pun tunggu je la kat office aku dulu..demi orang tersayang la katakan...muahahahaha....

tunggu punya tunggu...nak dekat sejam jugak la...aku malas la nak mesej or call dia...tak nak ganggu dia tengah kerja...

lepas tu tengah dok kemas meja apa semua dapat mesej dari H...." eh kau pergi dulu la, aku may be x jadi join rasanya......"

Baca aje mesej dia bagi tu, aku terus rasa macam...entah la tak tau nak cakap..

Nak kata aku marah pun ada jugak...ye la kalau dah tak boleh pergi tu, gitau la awal2...kalau tidak, boleh aku tumpang member lain tadi pergi gerai tu...aku dah la x de transport lagi sekarang..berharap dapat naik kereta dia la tadi...last2 dia pulak x jadi pergi...

Tapi aku tak sampai hati pulak nak simpan perasaan marah kat dia...mana boleh woo ada rasa marah kat orang yang kita sayang...muahahaha...cuma aku rasa terkilan sikit...aku punya la excited tadi...walaupun just keluar minum aje, janji keluar dia..dah cukup buat aku bahagia..sudahnya benda x jadi...mana tak hancur berkecai perasaan aku....(bila pikir balik macam nak muntah pun ada kan)...muahahahaha

lepas tu aku terus mesej sorang member aku ni yang dah ada kat gerai tu cakap yang aku tak jadi pergi munum....aku bagi alasan yang aku  penat dan rasa nak tido...

Tup tup bila aku tengah landing sedap sambil melayan hati yang lara ni, H hantar mesej...aku teragak-agak juga nak baca mesej dia hantar...mungkin aku lambat sangat balas, dia terus call...

Dia tanya aku kat mana...dia dah on the way nak ke gerai tu...so, aku nak kata apa lagi..

" x pe la aku tengah tido ni, mengantuk sangat...kau pergi je la..."  * dengan nada dingin *

Jadi pergi pulak mamat ni...bengang aku...

Kesimpulannya...aku memang tengah merajuk dengan H sekarang...sekian, k bye......




Tuesday, 4 December 2012

Tidur sebelah H...

Hohoiii...hahaha..hari ni baru la ada masa sikit nak tulis entri baru..Dua tiga hari agak busy dengan kerja yang tak pernah nya surut..lagi bertambah ada la. Nak pulak hujung tahun macam ni...tension den...



Ok malas nak cerita bab kerja...tolak tepi dulu..ada cerita yang lagi best aku nak kongsi..hahahaha...sebenarnya tak de la menarik mana pun...Hari Ahad lepas aku ada pergi ke Putrajaya...Join event tarian satu Malaysia anjuran Kementerian Pelancongan...event tu buat kat depan Istana Kehakiman Putrajaya...

Ramai jugak staff hospital yang ikut...Mula-mula aku ingat lelaki tak ramai..Rupanya ada jugak la dalam 10 orang..hahaha..kantoi..nampak aje muka sorang-sorang ganas..Aku pulak tak berapa nak kenal orang sangat...Walaupun dah 2 bulan kerja kat sini...At least dapat jugak la aku berkenalan dengan dorang semua...

Hahaha...yang menarik nya H pun ikut jugak...Aku bagi nama untuk turut serta dalam event ni pun sebab bila dapat tahu yang mamat tu pun ada....Peluang keemasan tak kan mudah aku tolak..hahahaha....

Dapat pulak duduk sebelah H dalam bas yang kami naik untuk ke Putrajaya tu...Lagi berbunga-bunga la hati aku...Serius cakap jantung aku dup dap dup dap bila dapat duduk sebelah dia...Kena pulak jalan bengkak-bengkok...Memang badan aku selalu berlaga dengan badan dia la sepanjang perjalanan...


Masa pergi aku banyak tidur aje dalam bas...bertolak pun lewat malam...Aku saja paling muka tidur menghadap dia....1st time dapat usya dia dengan dekat...Dia ni jenis tidur statik dalam bas...tak bergerak langsung...Kiranya betul la kan aku dapat tidur sebelah H...hahahaha...jadilah tu walaupun dalam bas rombongan...

Dalam ramai-ramai lelaki yang pergi tu jugak, aku ada minat dengan sorang ni...Orang nya tinggi lampai..Muka pulak jantan habis...Tapi perangai mengalahkan budak-budak....Ada sahaja yang kena usik dengan dia sepanjang perjalanan...dari sumber yang aku dengar, dia ni x de awek lagi...tapi umur dah nak dekat 30 kalau tak silap...hahahahaha..ada can la ni...

Masa balik pun aku dapat duduk sebelah H...so peluang lagi la buat aku nak curi-curi usya dia time tidur...Aku pulak saja kangkang luas-luas supaya peha aku bersentuh dengan peha dia...Badan aku saja sengetkan ke arah dia...memang bahu aku dengan bahu dia melekat la sepangjang perjalanan....kena pulak dia x de betulkan kedudukan dia....macam rela aje aku rapat sangat duduk sebelah dia......rasa heaven sangat....siap aku berangan lagi, kalau la dapat betul-betul tidur sekatil dengan dia..memang aku tak lepas punya H....badan jenis sedap dipeluk ni memang rugi kalau dilepaskan begitu saja....


Sekarang aku tengah tunggu mesej dari H..selalu tiap-tiap malam dia ajak keluar makan...walaupun aku dah makan, aku tetap terima pelawaan dia.....bukan senang nak dapat berdua-duaan dengan dia..hahahaha....jangan jeles yerk....



Sunday, 2 December 2012

tak tau nak post apa...baru aje sampai dari Putrajaya...hehehehe...ada cerita menarik aku nak kongsi sepanjang aku kat Putrajaya...

Sori ya...aku still penat, mandi pun belum lagi ni...next entry la yerk aku story2....

Saturday, 1 December 2012

Terkenang first crush....auwwww...

bila gaji nak masuk????
1 December 2012...kejap aje masa berlalu..pejam celik pejam celik dah nak sampai hujung tahun.. Dalam tak sedar dah 2 bulan aku kerja kat tempat baru ni...Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..dari segi kerja pun dah makin cekap....dah boleh sesuaikan diri dengan environment kat sini..Cuma yang tak bestnya, gaji tak masuk lagi...huahhhhhh!!!!

Terseksa jiwa dan raga nak tunggu gaji masuk...merana habis hidup aku 2 bulan ni kena ikat perut sikit..(ye la sangat, padahal belanja bukan main lagi)...Ok stop pasal tu..Entry kali ni aku bukan nak bebel-bebel pasal gaji x masuk ke apa...hahahaha...

Aku sure sangat-sangat semua orang yang pernah couple, sedang couple, mahupun yang dah kahwin ataupun bertunang...mesti pernah ada 1st crush kan???

Bohong la kalau cakap tak ada....tak kira la gay, lesbian atau yang straight..aku pun ada la jugak dulu..heheheh...Tengah bosan2 tak buat apa-apa ni...Entah macam mana boleh teringat balik 1st crush aku..masa tu aku tengah belajar kat U lagi...U mana, tak perlu lah aku beritahu...


Aku gelar dia sebagai A...dia ni senior kat kolej kediaman aku menginap..Kalau tengok muka, x de lah hensem sangat or kacak membunuh...tapi dia punya personaliti yang buat aku tertarik..Baik sangat-sangat...sampaikan satu kolej tu kenal dan respect kat dia...lagipun dia ada pegang jawatan penting kat kolej tu...

Aku boleh rapat dengan dia pun sebab jadi ahli satu persatuan kat kolej..dan dia sebagai pengerusinya...Mula-mula aku ingat dia jenis strict tau..kalau tengok muka macam serius aje selalu...tapi bila dah lama kenal..memang gila-gila orangnya..

Pada awalnya aku just kawan macam biasa aje dengan A....selalu lepak2 kat gerai makan dengan yang lain...selalu jugak keluar jalan-jalan, tengok wayang, karoke  sama-sama....kami selalu keluar satu kumpulan..kiranya satu geng la...Pastu dalam geng kami ni pun ada jugak 2,3 orang perempuan yang minat kat dia...

Entah macam mana bila dah lama kenal tu, layanan A kat aku lain macam sikit...dia makin berani peluk-peluk aku...even masa keluar jalan-jalan kat mall...bila duduk sebelah dia kat dalam LRT, dia selalu lentok kepala kat bahu aku...

Mula-mula aku rasa kekok la jugak..may be bagi dia benda macam biasa...tapi bagi aku yang ada perasaan terhadap lelaki ni, bila tiap kali dia peluk2 atau letak tangan kat pinggang aku..aku rasa lain macam..korang pon boleh faham kan...apa korang rasa bila ada lelaki buat macam tu kat korang...lebih-lebih lagi yang hensem...

Bagi lelaki straight mungkin benda ni normal la kan...tak rasa apa2...lama-kelamaan aku makin suka bila A buat macam tu...dalam diam hati aku jatuh suka kat dia...tapi aku pendam aje..tak berani nak luahkan..gila kau..tak ke buang tebiat nak luahkan perasaan kat lelaki...lagipun ada sorang kawan perempuan aku ni minat kat dia jugak...dah banyak kali dia bagi hint kat A...tapi A tak pernah nak layan....

Kadang-kadang tu aku harapkan sangat yang si A ni pun gay jugak macam aku...then bila aku nampak dia rapat dengan mana-mana perempuan aku jadi cemburu....

Kenangan paling manis yang tak akan aku lupakan sampai mati bilamana dia cium pipi aku...hah nak tau macam mana dia tiba-tiba boleh cium aku..heheheheh...nanti la lain kali aku cerita...biar suprise sikit...sekarang aku nak sambung layan blue tengah-tengah hujan ni...








Followers

World Clock