Tuesday, 17 December 2013

Nak ke tak????


Tudia lama benor habaq hang tak update blog....semekem semekom semekom...Ade sape sape tak kat sini????

Muahahahaha...busy seyh dengan keje-keje hujung tahun ni. Mana nak siapkan report lagi. Nak kejar vendor untuk maintenance mesin-mesin kat lab. Ayyak...tu belum nak habiskan duit peruntukan. Kalau tak habiskan, next year dapat ciput pulak....

Bila tang ada masa sikit. Aku bukak jugak blog. Tapi jadi malas ya amat nak update. Just bukak nengok-nengok blog-blog yang aku follow...

Fesbuk pon aku dah jarang singgah...sekali sekala je..tu pun bukak tak sampai 2 3 minit...hehehehe..dah bukak time waktu keje...harus la sat je...karang anak buah tengok...x sedap pulak jadinya nanti...harus tunjuk contoh teladan yang baik..walaupun sekali sekala tibai buat mende tak semenggah jugak aku...hikhikhik

Lately ni aku lebih suka mengadap instagram...amik gambar bajet comel..pastu post kat situ...muahahahaha....

Errrr....ada satu cerita nak share....ada la kan sorang mamat ni nak kenal-kenal dengan aku...umur dia dalam lewat 30 an....dia ni kawan baik dengan sorang  MLT senior kat lab...aku pulak just kenal-kenal macam tu je...


Then selalu jugak terserempak masa karok...
sebab tak kenal sangat..so aku senyum
angguk kepala je...jenis
aku yang memang segan nak tegur orang...idok le aku nak pi merenyam sembang-sembang mesra macam dah lama kenal....lagi-lagi dengan jantan...

Nak dipendekkan cerita...last week, hari Jumaat kalau tak silap...aku dengan tahap lapar gila babi turun ke kafe..cari makanan...punyalah simpan niat malam tu nak diet, minum segelas susu jer lepas subuh....sudahnya tak sampai pukul 9 pagi lagi...perut dah berdongdang sayang minta diisi...

Dah jodoh kot...hahaha...mamat tu ada tengah minum dengan sapa ntah.....pelik jugak....dia ni keje kat sekolah...pehal sampai ke sini breakfast..malas ambik pot....baik aku cepat-cepat tapau makanan...

Tengah dok syok kaut nasi goreng tu la, mamat tu datang kat aku....dia tegur aku kenapa lama dah tak pi karok...aku jawab je la dah malas nak keluar malam...mau banyak beribadat katanya...*saja buat lawak bodo*

Sebelum dia blah...dia mintak nombor fon aku....tak banyak soal, aku bagi je lah...aku dah pikir macam-macam dah...ye lah, aku dah dapat hidu taktik mamat tu..btw kalau korang nak tau..mamat tu nampak lemah gemalai sikit...tapi dah kahwin...pasang dua lagi tu...anak pon setengah dozen jugak rasanya...*moral nya jangan dok hina lelaki lembut okeyhhhh*

Malam tu jugak mamat tu mesej ajak kua minum...aku okey je...kena pulak member baik aku balik kampung...so x de mende nak buat...

Ingatkan nak pi minum minum jer...sudahnya lajak pi karok pulak...mamat tu sorang je yang melalak...aku dah ngantokk gila babi...malas nak karok...kena pulak suara tak berapa nak merdu....mau orang lempar dengan mikrofon kot kalau dengar dasyat nya suara aku..


Dan esok nya jugak dia ajak aku breakfast sama-sama kat hotel....perghhhh....tak kan nak tolak rezeki kot...masa tu lah aku tau serba sikit pasal mamat tu...banyak duit habaq hang....kat sekolah dia keje biasa je..tapi dia banyak side income lain....dan dan otak aku mula merencana plan jahat...muahahahahaha...

So far dia tak de lah luahkan apa-apa lagi kat aku....tapi cara layanan dia kat aku macam aku ni bini dia je..selalu mesej tanya macam-macam...dah makan belum...makan apa...keje ok ke tak...kadang-kadang naik rimas jugak....


Entah la..kalau ikutkan hati...aku tak berapa berkenan sangat dengat mamat tu...bukan taste aku walaupun dia boleh dikatakan banyak duit...yang pasti aku still lagi mengharap pada NF....sekarang aku dah tak bercakap langsung dengan NF.....dia pon senyap macam tu je....

Aku pun tak tau la apa yang si NF tu pakai...sampai aku tak boleh langsung berhenti pikir pasal dia...dah kena nasi kangkang kot aku ni...

Arghhhh serabut kepala....malam ni mamat lembut tu nak ajak aku kuar lagi...nak tolak, aku pulak jenis tak sampai hati...x pe lah..janji dia belanja...



~ Apa yang kita nak tak semestinya dapat
yang kita tak nak pulak berpusu-pusu datang ~



Tuesday, 19 November 2013

Jemputan Kahwin


Salam dan selamat pagi.

Pagi tadi bangun sakit sakit badan. Mana tak nya, semalam aku pulun main dumbbell. Nak badan cantik katanya. Hambekk kau.



Tak pe lah. Untuk kebaikan diri sendiri jugak kan. Memang aku dah berazam nak kasi badan ketul-ketul sikit. At least ada la jugak shape tu. Aku tak mau ketul sangat. Nampak menakutkan pulak.

kelasss kau pompoan...ada ke lelaki nak pompoan macam ni
ngeri aku tengok


No pain no gain...hahahaha...

Sekarang dah start cuti sekolah. Seronok lah adik-adik yang tengah bercuti tu. Teringat waktu zaman dahulu kala masa sekolah. Memang sangat dinanti-nantikan waktu cuti sekolah ni. Sekarang dah besar panjang..dah kerja..tak dapat rasa dah semua tu....


Hah time cuti sekolah ni banyak pulak member2 aku nak kawin. Yang satu batch kat sekolah rendah lah...Yang member kat sekolah menengah lah...Yang masa matrik lah...Yang masa kat UM dulu pon ada...

Berapa banyak undangan yang aku dapat. Jeles tengok kawan2 dah nak ke jinjang pelamin. Yang dok post kat fesbuk segala persiapan kahwin. Excited depa no....Aku tengok makan hati je lah...huhuhuhu...

Untong la si Mawar ni dapat Fizo Omar...*melepas*
Minggu ni sorang staff lab pon nak kahwin. Malangnya aku tak dapat nak pi...Beribu-ribu ampun...Ada kursus kat Kuantan pulokkk...Cinabeng betoiiii....

Berseri-seri habaq hang muka. Tengah darah manis katakan...Aku selalu sembang dengan dia masa tengah dia dok gubah buat hantaran ke apa ntah kat lab...Aku okey je kalau staff nak buat keje lain masa waktu office hour..janji keje yang sepatutnya buat di settle kan dulu...

Seronok dengar dia dok cerita keghairahan nak jadi bini orang nih. Ada jugak lah kami sembang2 benda2 yang dalam kelambu tu...dia pon sporting..aku pon apa lagi...lagi lah seronok merapu...

Tahniah aku ucapkan...walaupun aku tak kahwin lagi *maybe tak kan kot* hohoho....walaupun aku tak de pengalaman berkeluarga lagi..aku bagi juga lah nasihat yang mana aku tau....

Nak kena susun jadual betul2...mana satu kenduri kahwin kawan-kawan yang aku nak pi...Ada tu just takat kenal-kenal gitu jer...Yang dulu pernah ada krisis pon ada jemput jugak...Nak pulak aku pi...hahahahaaha...

Kadang-kadang terpikir agaknya sampai bila aku nak jadi macam ni. Pernah jugak ada rasa nak ada bini..nak ada anak-anak yang cute...nak ada sebuah family yang bahagia...tapi naluri aku sendiri yang tak mengizinkannya...aku serah kat Yang Berkuasa sahaja....

Kalau sudah ditakdirkan aku macam ni sampai bila-bila...aku redha...nak berubah tu boleh..tapi kena ada keazaman yang tinggi....kalau setakat aku nak merasa alam perkahwinan..tapi hati dan jiwa aku masih lagi ke arah dunia songsang...tak betul jugak....kelak banyak masalah yang akan timbul...



Buat mak dan abah yang dah makin kerap tanya bila lagi..bila lagi tu...anak mu ini memohon ampun sangat-sangat...

I know that I've hurt them a lot....   :(






Monday, 18 November 2013

Tertarik Dengan Budak Jambu...



Salam...lama benor aku tak post kat blog ni...agak busy seyhh...hujung2 tahun ni banyak mende nak settle kan...

Lately ni aku macam suka sangat tengok muka budak-budak muda yang comey-comey..yang kiut miut..yang jambu jambu....hehehehehe...


Selalu kalau x de keje kat lab, aku larik masuk ofis aku..then google carik gambar-gambar anak-anak muda yang baru nak meningkat naik...fuhhh..melelah habaq hang..kalau kat FB tu memang bersepah...suka tengok gaya dorang...lagi advanced dari aku yang dah makin berusia nih...hohohoho...



Nak dibuat cerita...kat tempat keje aku ni ada sorang staff muda yang kiut ya amat. Stim siot tiap kali aku tengok dia...hahahaha...selalu aku saja lalu kat unit dia keje...budak ni PPK...badan sedap boleh tahan. Memang dok terbayang kalau dapat rasa budak nih...muahahahaha...*tengah pikir plan jahat*








Tuesday, 22 October 2013

Hari ni balik kampung....



Salam semua...hari ni aku riang gumbira sebab nak balik kampung...last minit semalam aku apply cuti..Petang ni pun aku dah apply time off...

Pengarah pon tak de soal banyak...dia approve je...yahooooo....

4 hari cuti sampai Ahad...apa nak buat...banyak mende dah plan ni...Sabtu sepupu belah abah bertunang...so kena shopping cari baju nak pi majlis dia ni...*mati la mak tau do asyik beli baju*

Aku memang pantang kalau dapat shopping...gila beli baju...kemeja pi kerja pon dah penuh satu almari...cukup rotate untuk sebulan punya...

Belum lagi t-shirt biasa...aku terpaksa gantung kat tempat penyidai baju...jenis aku lagi senang gantung je baju...leceh nak lipat lipat ni...ambik masa...tidak la aku nak dok bersimpuh melipat baju segala...kengkonon gaya wanita melayu terakhir...



Saja aku tak call mak abah..nak kasi suprise...hehehehe....selalu kalau call siap-siap, mesti ada je mak mak masak kan lauk feveret...kali ni aku nak balik senyap-senyap...sebab malam ni plan nak ajak mak abah makan kat luar...adik perempuan 2 orang tu pun tengah cuti sem...sakan lah 2 ekor tu nak mintak macam-macam nanti...

Pagi tadi mengendap tengok big bos ada ke tak...yeayyy dia tak de pi meeting kat Kuantan...patut lah kat ofis tadi lengang semacam..pakat semua raya hindu pi mengular...breakfast sampai pukul 9 lebih...ini lah hakikat perangai pekerja sektor kerajaan...pasal claim kasut baju segala meroyan tak mau mau bila kena potong...belum lagi bila bonus tak dapat..dapat sikit ke...*aku pun sama*  hikhikhik







Monday, 21 October 2013

Daniel Goddard aka Beastmaster


Ingat lagi tak actor hot ni....

Tadi saja-saja google gambar jantan-jantan sexy...pastu ternampak la gambar pelakon ni...hahahah...curi tulang sambil buat zina mata...*matila*

Sedap mata memandang kan...badan tip top...muka kacak gila...dulu masa kecik-kecik memang tak miss tengok cerita Beastmaster...

No wonder lah aku jadi macam ni...dari kecik aku suka tengok cerita-cerita orang putih..pastu suka tengok hero dia yang hensem, badan tough tak pakai baju...hercules, sinbad, banyak la lagi....pastu terbayang-bayang bawak ke mimpi....hahahaha...

Nah layan la lagi gambar-gambar Daniel Goddard....*merembes habaq hang*

alololo manja nyer harimau itu...

boleh tak nak badan macam ni...*berangan*





lagi picture dia shirtless....
phewwww pakai boxer je...






anak-anak dia rasanya....












Sunday, 20 October 2013

Kasih Seorang Ibu....

Salam...semoga anda-anda semua dalam keadaan sihat ye...

Baru tadi aku pi turun kafe sat...perut dok berdondang sayang dari pagi tadi...tekun katanya buat keje sampai lupa nak breakfast...

Tengah dok tunggu turn nak bayar nasi goreng yang aku tapau tu, aku perasan ada sorang wanita masuk ke kafe...umur lebih kurang dalam lewat 30 an...kalau tengok muka macam orang asli...

Apa yang buat mata aku tak berpaling daripada tengok perempuan itu adalah dia mengendong bersama seorang lelaki....yang aku rasa adalah anaknya...anak lelaki wanita tu kalau dilihat seperti cacat...tiada keupayaan untuk bergerak sendiri.

Wanita tu mengendong anak lelakinya dengan mengikat sehelai kain pada leher...

Sayu hati aku tengok....serta-merta teringat mak di kampung....

Betapa kasih seorang ibu terhadap anaknya...tiada perasaan malu menjaga anak yang cacat...bawa ke hospital...macam yang orang cakap, seorang ibu mampu menjaga dan membesarkan sehingga 10 orang anak...namun 10 orang anak, seorang pun belum tentu mampu menjaga seorang ibu ketika sakit...

Nak menitik air mata tengok wanita tu...betapa kuat semangat beliau...

Aku jadi insaf.....raya haji lepas aku tak balik kampung...ikut sangat perasaan kecewa masa tu...mak abah ada la tanya kenapa tak balik..aku tipu cakap busy dengan keje...

InsyaAllah minggu ni aku balik kampung...rindu kat mak abah....








Sunday, 13 October 2013

Selamat Menyambut Hari Raya Korban....

Salam...walaupun raya nya esok..aku rasa tak salah nak ucap selamat hari raya awal.

Aku tak balik kampung..sedih..hahahaha...

Sebenarnya diri sendiri yang gatal tak mo balik...Sebabnya>>>>>>>

Ada sedikit perselisihan faham dengan family..kira kes merajuk lah ni...terok benar aku ni..

Tu satu sebab..yang sebab utama nya adalah pasal NF...

Memang aku dah agak..dia just nak main-main dengan aku..babi babi babi babi...arghhhhh!!!!!!!

Kali ni punya penangan lagi dasyat daripada dulu masa tangkap leleh kat H...

Memang aku tengah down gila...serabut...sedih..marah...kusut...

Perasaan tu semua bercampur-baur....

Sampai aku ada terpikir nak mati jer..Astaga..cepat-cepat aku istighfar...


Saturday, 5 October 2013

Main tarik tali...

Salam...tudia lama habaq hang tak update kat blog nih..huhuhu...banyak benda yang menghalang..antaranya malas yang amat sangat...dan busy boh. dan dan dan...tengah serabut pasal sorang ni...

Pernah dengar lagu Elyana tak..yang main tarik tali tu..hahaha..aku suka lagu tu..even kalau pi karok pon lagu tu memang wajib untuk disumbangkan...Dan yang pasti member aku akan buat muka pelik bilamana aku pilih  lagu retis perempuan...dan Bukan Cinta Biasa..wahh itu memang feveret...kan kena sangat dengan orang macam kita ni..cinta luar biasa..luar tabii...

Sebelum ni aku ada pernah cerita pasal budak kerani yang nama NF...So????

Ahahhh...sekarang tengah penat main aci kejar dengan dia...dulu time aku tengah kemaruk nak kat si H, dia ni try nak dekat dengan aku..tapi aku buat bo layan!!!!

Sekarang aku pulak yang macam orang sasau kejar dia pulak..tak tau kenapa..itu lah pelik nya hati manusia...boleh berubah.

Yup aku mengaku dengan sejujurnya aku dah jatuh sayang dengan NF..tapiii aku dah terlambat sebenarnya..dia dah ada orang lain..Polis beb...cuma polis tu dok jauh...*matila kena tembak kalau caras jantan dia*

Entah lah apa nak jadi dengan aku..mudah jatuh suka kat orang..pastu semedang je ending yang menyedihkan..sadis hidup ku ini...

Dengan NF ni aku sempat lah rasa manisnya bercouple..errr walaupun tak lah nak cakap macam couple...hiii susah la nak cakap...yang pasti dengan tanpa segan silunya aku nak confess disini bahawasanya aku sudah tidak suci lagi..*matila kena rejam lepas ni*

NF lelaki pertama yang merasmikan tubuh aku..waaaaaa..apa yang aku buat nih..dan bukan sekali kami pernah having sex...dua tiga enam tujuh kali...*maigaddd insaflah wahai manusia*

Tapiiii...sekarang ni aku tak paham apa sebenarnya yang NF nak dari aku..adakala dia macam okey layan aku..kemudian dah macam dingin sedingin-dinginnya...nak tak nak pulak...dua tiga ayat kita wechat or mesej dia..sepatah dua je dia reply..ok tak pun um...dua perkataan feveret dia...kita punya lah berjela cerita itu ini...sudahnya respon yang diberi seperti layak diberi penerajang sedas dua...

Dia kata sayang kat aku..tapi dia tak boleh sayang aku macam mana dia sayang bf polis dia tu...dia juga ada cakap yang dia tak mau kehilangan aku...So kat sini apa permainan yang dia cuba tunjukkan...seronok la kau dapat rasa dua-dua...

Aku sayang jugak dia sangat2...tapi aku pon ada hati dan perasaan jugak...atau dia sengaja nak uji kesabaran aku...dia nak aku rasa balik apa yang dia rasa time aku buat tak endah kat dia suatu ketika dulu...kalau itu yang dia cuba buat..gud job bro..kamu berjaya dengan cemerlangnya...aku dah macam orang gila talak sekarang ni...

Mesti ada yang pikir aku bodoh...kawan aku yang PLU jugak dah bebel macam2 kat telinga aku..NF tu nak main-main dengan kau je..NF tu cuma nak romen dengan kau je..NF tu..NF ni...cakap lah apa pun...yang rasa nya aku...bukan aku tak nak dengar nasihat tu semua...tapi bila tiba tang hati dan perasaan ni..payah nak cakap...

hmmm entahlah...tengok lah apa kesudahannya nnti..aku dah la serabut nak tunggu audit dari ketua perkhidmatan negeri ni...







Monday, 2 September 2013

Kak Ton lagiiii comeyyyy....


Selamat pagi semua. Pagi ni buka je FB tudia...berderet-deret post pasal harga minyak naik 20 sen. Ramai lah yang meroyan menyalak bagai. Aku malas nak ambik kesah...kalau tak mo keluarkan duit, jalan kaki je..habis cerita...

Sebelum ni duit 20 sen tu tak pernah nak amik kesah pon. Siap boleh campak merata lagi. Sekarang ni..hah tudia....baru tau betapa 20 sen tu berguna jugak...just think positif..so kena berjimat cermat lorh lepas ni..

Malas nak meraban macam-macam pasal minyak naik harga ni..bukan boleh menguntungkan aku pun kalau mencarut tak tentu pasal....

Dalam pada budak-budak lab ni rancak sembang pasal isu 20 sen, aku larik pi mengular kat kafe....sampel tak banyak pagi ni...so time for curik tulang..astaga..burok perangai..hak hak hak....*jangan contohi amalan kurang sihat ini ye*

Tengah dok syok perati itu ini menu kat kafe...hampir melatah aku bila ada orang tepuk bahu...choyy..mujur tak mencarut bukan-bukan...

Hmmm budak ni lagi...serabut aku. Anak tokey kafe ni selalu mengendeng kat aku kalau tiap kali aku makan kat kafe...ni dah lama tak jumpa budak blurr ni sebab selalu makan kat luar...nak je aku lempang muka dok tersengih-sengih..

Pagi tadi siap puji-puji aku..abang comey lah...pakai baju pink lagik nampak cute lah....rimas aku..dah lah lapar gila babi...mau ada yang kena telan kot....tak senang aku nak ceduk makanan...


Pastu aku  buat lawak bangang dengan harapan dia berambus secepat mungkin...

"Dik Kak Ton lagik comey....cer adik pi puji kak ton pulak..sian dia.."

Lepas tu nak tau dia jawab apa....

"kak ton tu sapa...kat mana nak cari dia????"

Huwaarrggghhhh....stress aku ngan budak blurr tahap cipan ni....orang dok stress dengan isu minyak..aku pulak pagi-pagi dah meroyan sebab budak blurr ni....

Member aku dah gelak macam setan kat sebelah....

Dan dan tu jugak aku blah carik tempat duduk...budak tadi dok blurr kat situ jugak...pastu sengih-sengih macam orang terencat....

Mujur muka boleh tahan cute..hehehehe....silap hari bulan mau aku rembat budak ni bawak balik rumah...

yang ni memang mimpi ngeri....


Sunday, 1 September 2013

Salah ke Lelaki Melatah???


Selamat pagi dunia!!!!

Tudia semangat habaq hang. Dah seminggu aku tak post entri baru. Disebabkan kekangan-kekangan yang tak dapat dielakkan. Busy katanya..padahal..hahaha

Okey berbalik pada topik aku nak cakap hari ni. MELATAH. Ofkos semua tau kan apa tu. Nampak sangat bangang tahap lembu laut kalau tak tau. At least paling kurang mesti pernah tengok makcik makcik melatah. Kan...Pastu gelak guling guling kalau tengok orang melatah.

Melatah dah kira cukup sinonim dengan orang melayu. Pi check tengok nenek kita ke, tak pun mak kita ke...hangpa cucuk sikit pinggang depa, tengok apa jadi...nak lagi best buat masa depa tengah memasak..mau nak terbalik segala periuk belanga.

Biasa kita dengar golongan perempuan yang veteren kuat melatah. Kalau lelaki????

Kes lelaki melatah ada walaupun tak banyak. Dan salah seorang yang termasuk dalam statistik adalah aku...hikhikhik...

Sejarah macam mana aku boleh terjebak jadi melatah ni bermula kat zaman sekolah asrama...ada dua tempat yang aku sensitif kalau orang sentuh...satu kat leher, satu lagi kat pinggang...mula-mula tak teruk sangat..aku akan melatah kalau orang cuit pinggang...habis segala benda mencarut aku sebut....

Orang cakap kalau kita selalu usik orang yang kuat melatah, nanti jangkit kat kita...nak dibuat cerita mak aku pun melatah jugak...so anak dia yang sorang ni pulak memang kaki menyakat...asal tengok mak aku leka sikit, mula lah aku sergah..mau tak melatah orang tua tu...hahahahaha....

Sudahnya aku pulak berjangkit melatah...tu lah balasan dia....sekarang ni dah keje, semua staff lab tau aku melatah...pantang tengok aku relax2 duduk, mula lah ada yang gatal tangan cucuk pinggang...bila aku mencarut bukan-bukan, dorang gelak-gelak..ciss ingat aku ni bahan untuk menceriakan suasana...kurang asam betoiii...

Yang aku risau bukan apa, takut makin teruk nanti..sekarang kira okey la jugak...aku tak de lah melatah sampai kejar orang pakai parang...cuma aku cepat terkejut..kalau orang sergah pun dah melatah yang bukan-bukan...kadang-kadang tu bila staff tiba-tiba je masuk bilik aku tak ketuk pintu pun aku dah terkejut melatah...

Abah pernah cakap yang aku ni jenis lemah semangat. Sebab tu dia risau jugak bila tengok aku sekarang ni makin cepat terkejut.....

Kalau naik kereta dengan kawan aku kan, dia saja je brek mengejut....bengong...aku pun apa lagi..terkeluar segala benda yang tak sepatunya...kawan pernah tanya apesal kalau aku melatah asyik sebut perempuan punya je...awat tak sebut sendiri punya...bodo kalau aku boleh main suka suki sebut itu ini bila melatah, baik aku sebut benda-benda yang elok..beristighfar ke..dapat jugak pahala..ni benda luar kawal...apa yang aku sebut tu, korang dengar je lah...

Cuma aku ada jugak la rasa malu...ye lah kadang-kadang tu depan orang ramai pernah jugak aku melatah...segan siot..ada sekali tu,kat kauter bank...pen terjatuh je pun....benda aku sebut pulak benda dalam kain perempuan....akak kat kaunter tu dah sengih-sengih....waaaa tak tau nak letak muka kat mana....

Pernah jugak la aku sound member-member yang rajin sangat usik aku. Ye lah, yang malu aku...penat satu hal...mau pendek umur aku kalau dah selalu sangat kena usik...dorang jawab tak best kalau tak usik aku...pundeksss....tapi aku tak marah pun...

Risau jugak aku bila dah berusia nanti macam mana...harus aku gam je mulut sendiri....Ada jugak la aku search tengok ada tak ubat untuk orang latah ni...so far tak de lagi....punca-punca dia pun masih tak dapat dibuktikan secara saintifik...cuma kemungkinan ada jugak berkait rapat dengan gen dan keturunan...may be betul jugak...sebab nenek dan mak aku memang kuat latah... dalam family aku sorang je lelaki yang melatah....



Awas!!!!lepas ni aku nak letak pisau kat poket..
Sape berani cuit pinggang aku..mau melayang pisau kat kepala....








Tuesday, 20 August 2013

Perasaan tak sedap hati...

Salam Syawal...kepada yang masih lagi beraya tu, seronok-seronok lah ye. Makan la rendang ketupat segala. Moga-moga badan korang makin membadak....hohoho...(kisahnya jeles tengok adik post gambar beraya kat fesbuk)

Pagi tadi masuk keje dengan mata yang mengantuk ya amat. Semalam tidur tak lena sangat sebab.....

Entah kenapa rasa tak sedap hati....

Dari petang semalam lepas balik keje rasa macam something je. Sudahnya aku bantai tido...malam keluar pi karok ngan member-member pun aku tak enjoy sangat. Member pun pelik. Selalu aku lah yang paling riuh. Buat lawak bodo lah. Usik orang lah.

Aku just cerita kat sorang member yang paling rapat tu je. Dia nak sedapkan hati aku, cakap may be aku stress keje kot..Tu yang terbawa-bawa sampai rasa tak sedap hati...pastu boleh pulak dia buat lawak pundek...nape tak makan jantung, limpa, buah pinggang..kalau hati tak sedap...

Kan dah free-free kena pelangkung dengan henpon S3 aku *tudia nak mention ada S3*

Call mak n abah kat kampung..Alhamdulillah dorang sihat...seronok mak dapat tau yang akak nombor dua yang garang macam singa betina tu nak kawin x lama lagi..dengar kata rombongan dari Melaka nak dtg merisik bulan depan...okey la tu...dan dan terus tanya aku bila pulak...errrrrrrrrrr ubah topik..

Mak ngan abah x de pape..hmmmmm...pebende la yang aku rasa tak sedap hati sangat ni...

Mungkin betul jugak kot cakap member aku...stress keje...sememangnya aku agak busy dan serabut sekarang...(tapi sempat lagi post kat blog)

Sudah..jangan pikir sangat.....so aku kena cari sesuatu yang boleh hiburkan hati..hikhikhik...

kalau lah ada seseorang kat sisi aku sekarang....





katanya member aku yang gaduh ngan tunang tu
MC hari ni.....
x mo masuk campur...


Monday, 19 August 2013

Tunang sahabat yang mengongkong....

What the fuck!!!!!

Apa punya perangai jantan ni. Bodoh macam siamang.

Buat aku panas aje pagi-pagi ni. 

Padia lah aku meroyan sorang-sorang hari ni. Macam ni....

Sorang member kamceng aku ni yang keje nurse...dia ada tunang yang boleh aku ibaratkan sebagai lelaki bangang tak de telorrrrr....

Punya la kuat mengongkong...kuat jeles..segala benda nak keluar makan keluar beli barang keluar huhahuha, kena inform dia..okey itu aku dapat terima lah...sebab aku pon kadang-kadang buat macam dulu jugak dulu (time zaman ada girlfren)...

Yang melampau nya...jantan bengong ni jeles tak bertempat...member aku ni jenis ramah orang dia...dia pun mengaku yang dia agak sosial dulu masa zaman kat kolej kejururawatan...but sekarang dia dah slow down sikit aktiviti sosial dia bila dah bertunang...dan tunang dia pun dah sedia maklum benda...

Weekend lepas...aku n the geng pi lah beraya rumah kawan-kawan area kuantan...member aku ni pun follow lah sekali...tapi yang x best nya, dia dah bagi warning awal-awal...dia cakap jangan post gambar tag gambar dia apa semua...takut tunang dia dapat tau..lagi-lagi kalau ada gambar dengan lelaki...

Bodo!!!!!

Kami pi beraya okeyyy...bukannya pi menyundal mana-mana...

Yang member aku ni pun bodo macam lembu ikut la kata tunang dia...lagi satu hal dia kena menipu pulak bermalam kat rumah kawan perempuan...padahal kami tumpang tido rumah lelaki...aku tanya lah dia kenapa nak kena menipu...rumah kawan lelaki kami tu pun ada mak ayah adik dia semua..tak de sebab dia nak curiga...

Dia jawab..tunang dia tak kan faham...nanti akan bawa ke pergaduhan kalau tunang dia tau...so better dia menipu...

Aku just geleng kepala....haishhh....

Macam kes kami pi jalan-jalan kat Ipoh bulan lepas...tunang dia marah sebab ada gambar dia dengan lelaki...padahal gambar tu kami berempat..2 lelaki 2 perempuan...gambar yang aku rasa x de lah tak semenggah mana pon...just duduk kat meja makan 4 orang...

Sudah nya malam tu gaduh besar....actually apa yang aku tau tunang dia ni agak alim orang nya..dan kurang bersosial...ikut cerita member aku ni, dunia tunang dia hanya dengan keje keje dan keje...kalau ada masa free pi memancing....

Pagi tadi yang buat aku nak meroyan bila dapat call dari member aku ni...nangis-nangis dia bagitau yang tunang dia mengamuk...

Dia cakap tunang marah tengok gambar aku ngan dia...aku tanya lah gambar yang mana...member aku cakap gambar masa pi beraya weekend lepas..aku try ingat balik, yang aku ingat aku mana ada amek gambar berdua dengan dia..dah awal-awal lagi member aku warning tak boleh ambik gambar berdua...

Memang aku ada post gambar beraya hari tu kat fesbuk..tapi fren aku je yang boleh tengok...tunang dia memang sah-sah la bukan fren list aku dalam fesbuk...pastu member aku cakap yang tunang dia ada password fesbuk dia...Ya Allah...kalau aku cakap bodo marah pulak nanti...

Perlu ke nak kasi tau password fesbuk segala ni bila dah bertunang...adakah dengan buat macam tu untuk baru boleh dapat kepercayaan...aku pelik lah...

Aku belek lah balik gambar-gambar yang aku post hari tu...tengok la kot-kot ada gambar yang mencurigakan...okeyhh ada satu gambar aku dengan dia..TAPI ada sorang budak kecik dalam gambar tu...diulangi ada orang ke-3 dalam gambar tu...dan jarak aku dengan member aku tu jauh kot...

Hey jantan plissss lah jadi matang sikit...kita ni bukannya duduk dalam hutan yang tak bergaul dengan orang...dah kalau kau x mau tunang kau berKAWAN...fren dengan lelaki, baik kau ambik simpan tunang kau ni kat rumah elok-elok... masuk almari kaca..biaqq x de sapa pon yang nak kacau..kau sorg je la yang hadap dia hari-hari...

Aku malas nak cakap lebih kat member aku tadi....dia dah melalak macam orang mati laki...stupid punya perempuan...kau tu bukannya tak de rupa...kalau dah selalu sangat makan hati macam ni..baik kau blah je lah carik lelaki yang lagi bagusss....aku tengok muka tunang kau tu x de lah hensem mana pon...

Pagi-pagi dah buat aku naik angin..
Tensen aku....



Wednesday, 14 August 2013

selamat hari raya...

Rasanya belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat hari raya kepada semua...hehehehe....mohon maaf andai ada salah dan silap...

Hari ni baru berpeluang jenguk balik blog....seminggu balik cuti raya dok sakan jalan-jalan..tak do masa nak on9...itupun sekejap sekejap je on9 FB kat phone...

Hari ni start keje balik...menimbum ni ha keje tertangguh masa cuti...walaupun mood raya tu ada lagi, tapi keje tetap keje...hujung minggu ni dah siap plan nak jalan2 raya sekitar jengka, lipis n raub....ramai member2 tempat keje org situ...

Okey gua nak sambung keje balik....

peace no war....salam...

Sunday, 4 August 2013

Bangangnya aku....


Memang sangat lah bangang sebangang bangang nya. Mana aku nak letak muka ni. Hari ni boleh jadi tarikh bersejarah....

Boleh pulak aku tersilap tarikh. Dengan selamba badaknya aku masuk bilik meeting tadi. Ingat kan aku cemerlang lah sebab sampai awal. Tengok orang tak masuk lagi. Yang tukang setting laptop apa semua pon tak de lagi.

Aku pun duduk la sambil senang hatinya main henpon. Pastu agak macam dah lama, baru aku rasa pelik...biar betik...mana yang lain..baru lah terdetik kat hati...tak kan lah semua pakat lambat kot.

Aku mula rasa tak sedap hati. Aku tengok balik memo panggilan meeting.

6 Ogos 2013....

Eh sat...hari ni berapa hari bulan?..aku jadi blur...

Mak aih...hari ni 5 hb la ngokkk....

Dan dan tu aku blah angkat kaki...sialll...macam mana boleh tersilap tarikh ni...

Bodo...boleh pulak buat lawak antarabangsa pagi-pagi ni..adehhh...tapi yang buat aku rasa macam nak cabut kepala je bila kantoi dengan sorang kerani pentadbiran ni...

Eh En. R............. buat apa baru keluar dari bilik meeting ni?

Errr tak de pape...eh akak cantik lah hari ni..(ubah topik)

Akak tu sengih2 pastu buat muka pelik....pastu dia blah...

Agak-agak akak tu syak apa-apa tak. Harap lah tak...aku terus berambus dari situ...masuk lab tadi pun senyap-senyap..tak nak kantoi dengan anak buah...buat malu je kalau dorang tau...

Sebab tu lah dari tadi aku memerap je dalam ofis aku. Walaupun rasa-rasanya tragedi memalukan ni tak de  sape tau lagi, aku rasa macam terhina sangat...

Itu lah lain kali check betoi2..padahal aku dah tulis buat reminder dalam planner...may be kesan-kesan berpuasa kot. Sampai boleh jadi nyanyuk macam ni....ke dah makin tua kot...24 pun tak masuk lagi..



Sepanjang hari ni aku tak mo
jumpa sapa-sapa....





Wednesday, 31 July 2013

Bengong punya bos....


1 Ogos 2013 bersamaan 23 Ramadhan...alhamdulillah setakat ni puasa penuh lagi. hahahahaha....nafsu masih mampu dikekang...

Dah lama tak post entri baru. Agak busy dengan kerja. Banyak yang nak kena settle sebelum balik cuti raya next week...hadoiiii lah...dengan pressure dari sang pengarah yang x abis-abis loghat pasal itu ini.

Last week memang agak tertekan dengan kehadiran H. Tapi tak pe, benda dah lepas..dia pun dah blah...kata dia may be lepas ni susah nak jumpa sebab family dia akan pindah ke JB lepas raya ni...before ni family dia tinggal kat KL...celah mana KL aku tak amik tau...


Okey stop cerita pasal dia...

Tadi baru lepas meeting pengurusan...bodo!!!!

Bos memang mulut macam mak cik-mak cik...apa kena entah dia hari ni...

 Encik Bos: R.......(nama aku) ni saya tengok selalu senyum-senyum dalam meeting. Orang cakap siapa yang selalu senyum ni cepat sampai jodoh dia

Aku          : Errr...tak de lah pengarah....

Encik Bos  : Alah macam saya tak tau je awak selalu je keluar berdua dengan sorang staff nurse tu kan..(sambil sengih-sengih)

Aku           : Aaaaa.....(terpinga-pinga)

Apekah....dah lah dia cakap dalam meeting depan semua orang...bengong apa bos ni. Sah nanti heboh satu hospital cerita pasal aku. Pundeksss.....saja nak buat kontroversi.

Padahal staff nurse tu best fren aku kot. Lepas tu aku cerita lah kat best fren aku tu. Gelak sakan dia...


Satu benda yang mustahil. Bernafsu pulak aku dengan perempuan..hahahahaha

Tapi kira antena bos ni power jugak. Bila tahun pulak time aku keluar dengan best fren aku tu terserempak dengan dia. Bos tu dah lah anti-sosial..terperuk je dalam rumah. Memang selalu aku keluar beli barang ke makan ke berdua dengan best fren aku tu je..

Aku syak mesti ada yang mulut belanga yang sampaikan kat dia.

Lantak lah. At least aku tak dengar lagi cerita yang aku ni gay tersebar. Kalau ada mau aku terus isi borang tukar.



Dah 12 lebih..aku nak cari pot..
nak tido.....


Monday, 22 July 2013

A night with H....

Tidur sebilik dengan H bukan lah satu perkara yang mudah bagi aku. Perasaan yang aku ingin buang seketika dulu membuak-buak hadir kembali. Apa kejadah nya ini!!!

Awkward giler terpaksa tidur satu bilik dengan dia. Korang patut tahu macam rasa nya. Bercampur baur....suka, risau, malu...segala benda aku lakukan dengan tertib. Tak mau tunjuk sangat gelabah.

Iman aku tidak lah sekuat mana. Namun aku cuba jugak cekalkan hati. Yang lepas biarkan berlalu. He's just a friend..that's it!!!!

Aku memilih untuk tidur di lantai beralaskan toto. Dia pelawa untuk tidur sekatil. But aku tolak dengan baik. A single bed for two person. Not a good idea...especially one of them is gay!!!

Dia mengajak aku berbual-bual kosong sebelum tidur. Aku hanya menjadi pendengar setia. Tiada banyak yang keluar dari mulut aku. Just ucapan tahniah dan maaf kerana tidak dapat hadiri majlis pertunangan tempoh hari.

Banyak cerita dari dia. Jelas terpancar kebahagiaan disebalik kata-kata H. Alhamdulillah...berjaya dia temui bakal suri dalam hidupnya. Ceritanya lagi ikatan perkahwinan akan dilaksanakan selepas dia tamat pengajian. Bermakna 3 tahun dari sekarang.

Di tengah-tengah perbualan, dia mendapat call...tunangnya...aku terus mintak izin tidur dahulu. Mata tertutup tapi telinga mendengar. Perlahan-lahan air mata keluar....arghh..benci mendengar perbualan mereka..

Aku tidak sekuat mana....


Bahagiamu Deritaku.........










Sunday, 21 July 2013

H nak datang melawat...

Oh man...apa aku nak buat ni..tak panas lagi punggung aku duduk kat ofis dah dapat berita dari kawan aku yang H nak datang hari ni...

Yang buat aku lagi tak keruan sekarang ni adalah H nak tumpang tido kat rumah aku. Oh my god...boleh ke aku klasifikasi ini sebagai berita baik atau...

Lepas je kawan aku mesej pagi tadi aku dah macam kena sawan babi...duduk tak kena, berdiri tak kena..semua tak kena lah...sejurus lepas tu pulak H hantar mesej kat wechat...*perlu ke aku melompat kegirangan*

Dia mintak izin nak stay kat rumah aku...katanya dia datang sorang je. Dan dan dan....dia nak stay seminggu kat sini...ayyoooo!!!!!!!  *lagi sekali aku perlu melompat kegirangan kah*

Okey...aku perlu berfikir secara rasional.

Nak tak nak aku terpaksa setuju. Lagipun dia tak de kawan lelaki yang rapat selain aku kat sini..tak kan aku nak jadi kejam suruh dia sewa hotel kot..aci tak???

Atau...boleh tak aku larik menyorok kat mana-mana celah dunia ni. Biar aku ghaib sekejap...*bodo kan*

Aku masih ada masa beberapa jam sebelum H sampai. Yeay countdown lah dari sekarang...katanya dia akan sampai lepas aku habis kerja....*perlu ke salon nak cantik kan diri ni*

+ Woi woi woi...dia tunang orang la mangkuk....

- X pe...baru je tunang..belum pun kawin...

+ dah tu kau nak jadi perampas ke bahlol!!!

- aku ke perampas sekarang ni????....that bitch yang ambik hak aku...

+ bangang ke apa kau ni..dia lelaki..dan dia straight...bukan kaum terlaknat macam kau!!!!
  x de nye hak kau ke apa....

- tapi aku....

+ dah lah...terima je lah apa yang dah berlaku tu...





tabah lah duhai hati....






Friday, 19 July 2013

NF si kerani kewangan....


Hari sangat busy habaq hang. Bapak penat sial aku. Sampel tak putus-putus datang dari OPD. Kesian jugak la aku tengok PPK perempuan yang baru tu ulang-alik dari OPD hantar sampel ke lab....kena buli le tuh dengan staff senior...nasib kau la budak baru....



Dah pukul 4 lebih macam ni baru lapang sikit. Tengah dok layan FB tadi aku dapat satu panggilan.
NF call.

Dia ni PT kewangan kat pentadbiran. Ahah...aku baru ingat yang dia ajak aku berbuka dengan dia petang ni. Tengah hari tadi dia pelawa time terserempak  kat BSN . Dia call nak ingatkan aku lagi. Rezeki jangan ditolak kata orang..NF ni agak pelik jugak aku tengok. Sesuatu sangat.....aku syak dia minat kat lelaki. Sebagai lelaki gay, kita sendiri boleh detect kalau ada lelaki yang seperti kita.




Hah kenapa aku rasa dia gay or biseksual rasanya (pernah ada skandal dengan nurse kat sini)....ada beberapa sebab...antaranya dia ni kalau jumpa dengan aku atau mana-mana staff lelaki yang dia rapat, tangan mesti bergerak sekali...yang selalu kena aku lah...tak bahagian bontot...dada aku selalu kena raba...


Lagi satu dia suka puji lelaki-lelaki hensem...hari tu pernah sekali aku tengah dok usya FB jantan-jantan hot. Entah macam mana dia muncul kat sebelah aku, terus dia tanya macam-macam...sapa laki tu, kawan ke, siap puji-puji hensem lah apa semua.....(yang ni agak jelas kegayan dia)


Yang buat aku lagi yakin dia gay bila dia selalu akan rapat dengan staff lelaki yang baru....dah dua tiga orang staff yang baru masuk keluar dengan dia...NF ni walaupun sekadar kerani aje, tapi bab berbelanja memang agak boros....dia pancing orang dengan duit dia....kalau dia nak rapat dengan orang, dia akan belanja makan...

Aku pernah ada konflik dengan NF ni....cerita dia si NF ni macam tak senang aku rapat dengan H...aku agak kes jeles kot...sebelum aku kenal H, aku kenal dengan NF dulu...tapi tak rapat mana pun sebab masa tu dia dah rapat dengan sorang PPK lelaki mana ntah....

Keluar pun beberapa kali je...itupun aku akan ajak H sama...memang tak la kalau aku nak keluar berdua dengan dia je...seram dowh...dari awal lagi aku rasa dia macam nak something je...sorry ye kau belanja la apa-apa pun, ingat senang-senang aku nak gadaikan body aku....mimpi lah...Dah lama jugak la aku tak keluar dengan dia sampai lah baru-baru ni sebelum aku balik cuti tempoh hari...entah macam mana dia tegur kata aku makin sombong...aku pulak yang dikata sombong...padahal dia yang tarik muka....

Dia call tadi macam bagi hint nak ajak aku bermalam rumah dia sama...dia bagitau yang dia tinggal sorang minggu ni...housemate dia budak kelantan yang kacak tu balik kampung...lepas tu tanya pulak housemate aku balik kampung ke tak...bila aku cakap may be doktor cina tu balik sebab nampak dok kemas baju tengah hari tadi...dan dan dia takutkan aku...tak seram ke tinggal sorang-sorang...nanti ada hantu kacau la...hampeh..jujur cakap yang aku sememangnya penakut....kalau tinggal sorang-sorang, semua lampu dalam rumah aku onn...sanggup tido bukak lampu...

Wait n see je lah apa yang si NF nak buat...tapi ingat tak mudah nak ngayat aku...hakhakhak....*sialan betoiii perangai aku*

Nak suruh dia belanja steambot lah...
perghh terbaek arr...
*siap sedia cawat besi*



Wednesday, 17 July 2013

Amin Hayat



Hensem kan dia ni..hahahaha...mesti korang kenal dia kan. Kalau tak kenal nampak sangat korang bangang tak pernah tengok tv..

Aku cukup suka tengok muka dia. Sebab tu lah aku rajin tengok berita TV 9...semata-mata nak tengok mamat ni. Suara dia..mak aih..menikam kalbu..macho siot...terbuai-buai je rasa bila dengar. Sah-sah lena dalam dakapan bila dia dodoikan bila tidur ni...muahahahaha...*fantasi yang melampau*

Teringin nak tengok gambar dia shirtless..ada six pax ke tak...hakhakhak...tapi aku rasa dari pengamatan aku lah, badan dia not bad jugak. Untung la sapa dapat kan...

rajin nye dia...boleh lah tolg aku kemas rumah nnti...
yang baju putih tu pun boleh tahan..tapi dah kahwin kalau tak silap..
agak-agak dia sama macam kita tak??????



Followers

World Clock