Sunday, 23 June 2013

Abang!!! Abang!!! Abang!!!!


Perut bapak kenyang gila....mata pun macam nak lena aje rasanya..

Bahana menkedarah roti telur dengan nasi goreng time breakfast pagi tadi...mati la  makin membadak la aku nampak gayanya...*ini semua salah member aku*

Konon minggu tanpa nasi. Cheitt hangat-hangat taik ayam...okey next week lah..hakhakhak...payah kalau ada kawan buruk lantak ni...dengan kita-kita sekali terpedaya dengan nafsu king kong dia..

Okeyyyy....pagi tadi masa aku on the way nak ke tempat kerja ada benda jadi...aku dah perasan dari dulu lagi. Tapi tak berapa nak pasti. So pagi tadi memang confirm sudah terang lagi nyata...


Macam ni..setiap pagi seperti biasa aku akan jalan kaki ke hospital...jarak kuarters dengan hospital setakat sekangkang kera je...memandangkan aku pun tak de transport lagi...dengan happy ceria riang ria aku jalan slow-slow ke tempat kerja walaupun time tu dah nak dekat pukul 8 pagi...

Jalan nak ke hospital dari blok kuarters yang aku duduk mesti akan melalui satu pusat taska...Taska ni tak semestinya staff hospital je yang hantar anak-anak dorang..aku perasan orang luar ada jugak..

So memang setiap hari la pergi balik aku akan lalu depan Taska ni..

Nak dibuat cerita pagi ni aku pakai baju kaler pink yang agak menyerlah...*baru beli okeyhhh*


Tengah dok jalan sambil mengunyah sebijik buah epal hijau...aku dengar....

"Eh dia pakai baju pink la..."

"Mana budak tu...mana.."

"Tu yang baru lalu tu..."

Aku stop...tapi dah lepas depan sikit dari Taska tu...sengih-sengih...hehehehehehe...

Dalam hati aku dah bangga...berbunga-bunga...

Sebenarnya dari dulu lagi aku dah perasan...asal setiap kali aku lalu depan Taska tu je mesti aku dengar suara perempuan bising-bising...eh dia lalu la...eh dia baru lalu...eh dia pakai baju kaler....

Pastu aku terus la jalan dengan gaya kontrol macho nya..aku perasan yang dorang usya aku dari jauh...then aku dengar dengan jelasnya...

"Abang!!! abang!!!! abang!!!!....ada orang panggil ni"

Omaigod......dan dan tu lagi laju aku gerak...entah kenapa aku rasa macam segan la pulak..

Dah kau kenapa meroyan sampai jerit-jerit macam tu..memang aku dah tak toleh belakang...

Pap pap pap pap pap....kasut aku jenis yang bunyi agak kuat kalau berjalan..memang orang akan dapat tau kehadiran aku bila dengar bunyi tapak kasut...dah jadi trademark...*ramai yang cakap aku jalan cara orang malas, hentak kaki kuat-kuat*

errkkk.....

Time tu jugak aku hampir terlanggar sorang nurse yang entah muncul dari mana...gedebuk!!!!!

Ambik kau!!!!!!

Aku terlanggar pintu....

Hampeh..siot malu gilerrr....

Aku dah tak tengok muka nurse yang aku hampir nak langgar tu...buat muka bodo thumb print, pastu lari laju-laju naik lift...

Malang betoiii pagi tadi....kawan aku boleh gelak macam setan bila aku cerita kat dia....sakit hati...nak aje aku sumbat pinggan kat mulut dia...

Kesimpulannya...jangan nak gelabah tak ketahuan hala bila perempuan panggil kita....k bye....



Tobat aku tak nak lalu kat depan Taska tu lagi 
eh jap...
dah tu aku nak lalu ikut mana???







8 comments:

  1. Hahahahah gila....orang panggil abang pon kelam kabut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku gelabah dowh bila depan perempuan yg aku x kenal...
      jejaka pemalu katanya...:)

      Delete
    2. malulah sangat kan ko ni hahahaha

      Delete
  2. ang taknak lalu depan taska tu kan? ang terbang je bro macam superman.. takpun bergayut dari pokok ke pokok macam tarzan.. haha.. baju pink siot..Striking ke? ke yg lite punyer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...kalau boleh, memang aku nak terbang...malu siot...
      agak striking le jugak...hehehehe...:)

      Delete
    2. haha, ko tergolong dalam golongan yang berani.. pe kata pakai baju pink tu dengan tie kuning menghela (dialek utagha) matching kot noo hehe

      Delete
    3. ayyooo...kaler blocking sgt....:)

      Delete
  3. AHH tekanan nya. nape la dia xleh tolong aku dptkan kerja
    alasan sibuk 24 jam. x patut x patut.

    M/24yo/Kuala Terengganu
    Cari sugarmumy/daddy yg baik , caring , x kedekut dan serius ngan aku dan ingin bahagiakan aku

    Call aku

    Iz - 0147316396
    Set masa dan date. untuk pertemuan. kalau ok. kita teruskan :)

    ReplyDelete

Followers

World Clock