Tuesday, 20 August 2013

Perasaan tak sedap hati...

Salam Syawal...kepada yang masih lagi beraya tu, seronok-seronok lah ye. Makan la rendang ketupat segala. Moga-moga badan korang makin membadak....hohoho...(kisahnya jeles tengok adik post gambar beraya kat fesbuk)

Pagi tadi masuk keje dengan mata yang mengantuk ya amat. Semalam tidur tak lena sangat sebab.....

Entah kenapa rasa tak sedap hati....

Dari petang semalam lepas balik keje rasa macam something je. Sudahnya aku bantai tido...malam keluar pi karok ngan member-member pun aku tak enjoy sangat. Member pun pelik. Selalu aku lah yang paling riuh. Buat lawak bodo lah. Usik orang lah.

Aku just cerita kat sorang member yang paling rapat tu je. Dia nak sedapkan hati aku, cakap may be aku stress keje kot..Tu yang terbawa-bawa sampai rasa tak sedap hati...pastu boleh pulak dia buat lawak pundek...nape tak makan jantung, limpa, buah pinggang..kalau hati tak sedap...

Kan dah free-free kena pelangkung dengan henpon S3 aku *tudia nak mention ada S3*

Call mak n abah kat kampung..Alhamdulillah dorang sihat...seronok mak dapat tau yang akak nombor dua yang garang macam singa betina tu nak kawin x lama lagi..dengar kata rombongan dari Melaka nak dtg merisik bulan depan...okey la tu...dan dan terus tanya aku bila pulak...errrrrrrrrrr ubah topik..

Mak ngan abah x de pape..hmmmmm...pebende la yang aku rasa tak sedap hati sangat ni...

Mungkin betul jugak kot cakap member aku...stress keje...sememangnya aku agak busy dan serabut sekarang...(tapi sempat lagi post kat blog)

Sudah..jangan pikir sangat.....so aku kena cari sesuatu yang boleh hiburkan hati..hikhikhik...

kalau lah ada seseorang kat sisi aku sekarang....





katanya member aku yang gaduh ngan tunang tu
MC hari ni.....
x mo masuk campur...


Monday, 19 August 2013

Tunang sahabat yang mengongkong....

What the fuck!!!!!

Apa punya perangai jantan ni. Bodoh macam siamang.

Buat aku panas aje pagi-pagi ni. 

Padia lah aku meroyan sorang-sorang hari ni. Macam ni....

Sorang member kamceng aku ni yang keje nurse...dia ada tunang yang boleh aku ibaratkan sebagai lelaki bangang tak de telorrrrr....

Punya la kuat mengongkong...kuat jeles..segala benda nak keluar makan keluar beli barang keluar huhahuha, kena inform dia..okey itu aku dapat terima lah...sebab aku pon kadang-kadang buat macam dulu jugak dulu (time zaman ada girlfren)...

Yang melampau nya...jantan bengong ni jeles tak bertempat...member aku ni jenis ramah orang dia...dia pun mengaku yang dia agak sosial dulu masa zaman kat kolej kejururawatan...but sekarang dia dah slow down sikit aktiviti sosial dia bila dah bertunang...dan tunang dia pun dah sedia maklum benda...

Weekend lepas...aku n the geng pi lah beraya rumah kawan-kawan area kuantan...member aku ni pun follow lah sekali...tapi yang x best nya, dia dah bagi warning awal-awal...dia cakap jangan post gambar tag gambar dia apa semua...takut tunang dia dapat tau..lagi-lagi kalau ada gambar dengan lelaki...

Bodo!!!!!

Kami pi beraya okeyyy...bukannya pi menyundal mana-mana...

Yang member aku ni pun bodo macam lembu ikut la kata tunang dia...lagi satu hal dia kena menipu pulak bermalam kat rumah kawan perempuan...padahal kami tumpang tido rumah lelaki...aku tanya lah dia kenapa nak kena menipu...rumah kawan lelaki kami tu pun ada mak ayah adik dia semua..tak de sebab dia nak curiga...

Dia jawab..tunang dia tak kan faham...nanti akan bawa ke pergaduhan kalau tunang dia tau...so better dia menipu...

Aku just geleng kepala....haishhh....

Macam kes kami pi jalan-jalan kat Ipoh bulan lepas...tunang dia marah sebab ada gambar dia dengan lelaki...padahal gambar tu kami berempat..2 lelaki 2 perempuan...gambar yang aku rasa x de lah tak semenggah mana pon...just duduk kat meja makan 4 orang...

Sudah nya malam tu gaduh besar....actually apa yang aku tau tunang dia ni agak alim orang nya..dan kurang bersosial...ikut cerita member aku ni, dunia tunang dia hanya dengan keje keje dan keje...kalau ada masa free pi memancing....

Pagi tadi yang buat aku nak meroyan bila dapat call dari member aku ni...nangis-nangis dia bagitau yang tunang dia mengamuk...

Dia cakap tunang marah tengok gambar aku ngan dia...aku tanya lah gambar yang mana...member aku cakap gambar masa pi beraya weekend lepas..aku try ingat balik, yang aku ingat aku mana ada amek gambar berdua dengan dia..dah awal-awal lagi member aku warning tak boleh ambik gambar berdua...

Memang aku ada post gambar beraya hari tu kat fesbuk..tapi fren aku je yang boleh tengok...tunang dia memang sah-sah la bukan fren list aku dalam fesbuk...pastu member aku cakap yang tunang dia ada password fesbuk dia...Ya Allah...kalau aku cakap bodo marah pulak nanti...

Perlu ke nak kasi tau password fesbuk segala ni bila dah bertunang...adakah dengan buat macam tu untuk baru boleh dapat kepercayaan...aku pelik lah...

Aku belek lah balik gambar-gambar yang aku post hari tu...tengok la kot-kot ada gambar yang mencurigakan...okeyhh ada satu gambar aku dengan dia..TAPI ada sorang budak kecik dalam gambar tu...diulangi ada orang ke-3 dalam gambar tu...dan jarak aku dengan member aku tu jauh kot...

Hey jantan plissss lah jadi matang sikit...kita ni bukannya duduk dalam hutan yang tak bergaul dengan orang...dah kalau kau x mau tunang kau berKAWAN...fren dengan lelaki, baik kau ambik simpan tunang kau ni kat rumah elok-elok... masuk almari kaca..biaqq x de sapa pon yang nak kacau..kau sorg je la yang hadap dia hari-hari...

Aku malas nak cakap lebih kat member aku tadi....dia dah melalak macam orang mati laki...stupid punya perempuan...kau tu bukannya tak de rupa...kalau dah selalu sangat makan hati macam ni..baik kau blah je lah carik lelaki yang lagi bagusss....aku tengok muka tunang kau tu x de lah hensem mana pon...

Pagi-pagi dah buat aku naik angin..
Tensen aku....



Wednesday, 14 August 2013

selamat hari raya...

Rasanya belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat hari raya kepada semua...hehehehe....mohon maaf andai ada salah dan silap...

Hari ni baru berpeluang jenguk balik blog....seminggu balik cuti raya dok sakan jalan-jalan..tak do masa nak on9...itupun sekejap sekejap je on9 FB kat phone...

Hari ni start keje balik...menimbum ni ha keje tertangguh masa cuti...walaupun mood raya tu ada lagi, tapi keje tetap keje...hujung minggu ni dah siap plan nak jalan2 raya sekitar jengka, lipis n raub....ramai member2 tempat keje org situ...

Okey gua nak sambung keje balik....

peace no war....salam...

Sunday, 4 August 2013

Bangangnya aku....


Memang sangat lah bangang sebangang bangang nya. Mana aku nak letak muka ni. Hari ni boleh jadi tarikh bersejarah....

Boleh pulak aku tersilap tarikh. Dengan selamba badaknya aku masuk bilik meeting tadi. Ingat kan aku cemerlang lah sebab sampai awal. Tengok orang tak masuk lagi. Yang tukang setting laptop apa semua pon tak de lagi.

Aku pun duduk la sambil senang hatinya main henpon. Pastu agak macam dah lama, baru aku rasa pelik...biar betik...mana yang lain..baru lah terdetik kat hati...tak kan lah semua pakat lambat kot.

Aku mula rasa tak sedap hati. Aku tengok balik memo panggilan meeting.

6 Ogos 2013....

Eh sat...hari ni berapa hari bulan?..aku jadi blur...

Mak aih...hari ni 5 hb la ngokkk....

Dan dan tu aku blah angkat kaki...sialll...macam mana boleh tersilap tarikh ni...

Bodo...boleh pulak buat lawak antarabangsa pagi-pagi ni..adehhh...tapi yang buat aku rasa macam nak cabut kepala je bila kantoi dengan sorang kerani pentadbiran ni...

Eh En. R............. buat apa baru keluar dari bilik meeting ni?

Errr tak de pape...eh akak cantik lah hari ni..(ubah topik)

Akak tu sengih2 pastu buat muka pelik....pastu dia blah...

Agak-agak akak tu syak apa-apa tak. Harap lah tak...aku terus berambus dari situ...masuk lab tadi pun senyap-senyap..tak nak kantoi dengan anak buah...buat malu je kalau dorang tau...

Sebab tu lah dari tadi aku memerap je dalam ofis aku. Walaupun rasa-rasanya tragedi memalukan ni tak de  sape tau lagi, aku rasa macam terhina sangat...

Itu lah lain kali check betoi2..padahal aku dah tulis buat reminder dalam planner...may be kesan-kesan berpuasa kot. Sampai boleh jadi nyanyuk macam ni....ke dah makin tua kot...24 pun tak masuk lagi..



Sepanjang hari ni aku tak mo
jumpa sapa-sapa....





Followers

World Clock