Tuesday, 22 October 2013

Hari ni balik kampung....



Salam semua...hari ni aku riang gumbira sebab nak balik kampung...last minit semalam aku apply cuti..Petang ni pun aku dah apply time off...

Pengarah pon tak de soal banyak...dia approve je...yahooooo....

4 hari cuti sampai Ahad...apa nak buat...banyak mende dah plan ni...Sabtu sepupu belah abah bertunang...so kena shopping cari baju nak pi majlis dia ni...*mati la mak tau do asyik beli baju*

Aku memang pantang kalau dapat shopping...gila beli baju...kemeja pi kerja pon dah penuh satu almari...cukup rotate untuk sebulan punya...

Belum lagi t-shirt biasa...aku terpaksa gantung kat tempat penyidai baju...jenis aku lagi senang gantung je baju...leceh nak lipat lipat ni...ambik masa...tidak la aku nak dok bersimpuh melipat baju segala...kengkonon gaya wanita melayu terakhir...



Saja aku tak call mak abah..nak kasi suprise...hehehehe....selalu kalau call siap-siap, mesti ada je mak mak masak kan lauk feveret...kali ni aku nak balik senyap-senyap...sebab malam ni plan nak ajak mak abah makan kat luar...adik perempuan 2 orang tu pun tengah cuti sem...sakan lah 2 ekor tu nak mintak macam-macam nanti...

Pagi tadi mengendap tengok big bos ada ke tak...yeayyy dia tak de pi meeting kat Kuantan...patut lah kat ofis tadi lengang semacam..pakat semua raya hindu pi mengular...breakfast sampai pukul 9 lebih...ini lah hakikat perangai pekerja sektor kerajaan...pasal claim kasut baju segala meroyan tak mau mau bila kena potong...belum lagi bila bonus tak dapat..dapat sikit ke...*aku pun sama*  hikhikhik







Monday, 21 October 2013

Daniel Goddard aka Beastmaster


Ingat lagi tak actor hot ni....

Tadi saja-saja google gambar jantan-jantan sexy...pastu ternampak la gambar pelakon ni...hahahah...curi tulang sambil buat zina mata...*matila*

Sedap mata memandang kan...badan tip top...muka kacak gila...dulu masa kecik-kecik memang tak miss tengok cerita Beastmaster...

No wonder lah aku jadi macam ni...dari kecik aku suka tengok cerita-cerita orang putih..pastu suka tengok hero dia yang hensem, badan tough tak pakai baju...hercules, sinbad, banyak la lagi....pastu terbayang-bayang bawak ke mimpi....hahahaha...

Nah layan la lagi gambar-gambar Daniel Goddard....*merembes habaq hang*

alololo manja nyer harimau itu...

boleh tak nak badan macam ni...*berangan*





lagi picture dia shirtless....
phewwww pakai boxer je...






anak-anak dia rasanya....












Sunday, 20 October 2013

Kasih Seorang Ibu....

Salam...semoga anda-anda semua dalam keadaan sihat ye...

Baru tadi aku pi turun kafe sat...perut dok berdondang sayang dari pagi tadi...tekun katanya buat keje sampai lupa nak breakfast...

Tengah dok tunggu turn nak bayar nasi goreng yang aku tapau tu, aku perasan ada sorang wanita masuk ke kafe...umur lebih kurang dalam lewat 30 an...kalau tengok muka macam orang asli...

Apa yang buat mata aku tak berpaling daripada tengok perempuan itu adalah dia mengendong bersama seorang lelaki....yang aku rasa adalah anaknya...anak lelaki wanita tu kalau dilihat seperti cacat...tiada keupayaan untuk bergerak sendiri.

Wanita tu mengendong anak lelakinya dengan mengikat sehelai kain pada leher...

Sayu hati aku tengok....serta-merta teringat mak di kampung....

Betapa kasih seorang ibu terhadap anaknya...tiada perasaan malu menjaga anak yang cacat...bawa ke hospital...macam yang orang cakap, seorang ibu mampu menjaga dan membesarkan sehingga 10 orang anak...namun 10 orang anak, seorang pun belum tentu mampu menjaga seorang ibu ketika sakit...

Nak menitik air mata tengok wanita tu...betapa kuat semangat beliau...

Aku jadi insaf.....raya haji lepas aku tak balik kampung...ikut sangat perasaan kecewa masa tu...mak abah ada la tanya kenapa tak balik..aku tipu cakap busy dengan keje...

InsyaAllah minggu ni aku balik kampung...rindu kat mak abah....








Sunday, 13 October 2013

Selamat Menyambut Hari Raya Korban....

Salam...walaupun raya nya esok..aku rasa tak salah nak ucap selamat hari raya awal.

Aku tak balik kampung..sedih..hahahaha...

Sebenarnya diri sendiri yang gatal tak mo balik...Sebabnya>>>>>>>

Ada sedikit perselisihan faham dengan family..kira kes merajuk lah ni...terok benar aku ni..

Tu satu sebab..yang sebab utama nya adalah pasal NF...

Memang aku dah agak..dia just nak main-main dengan aku..babi babi babi babi...arghhhhh!!!!!!!

Kali ni punya penangan lagi dasyat daripada dulu masa tangkap leleh kat H...

Memang aku tengah down gila...serabut...sedih..marah...kusut...

Perasaan tu semua bercampur-baur....

Sampai aku ada terpikir nak mati jer..Astaga..cepat-cepat aku istighfar...


Saturday, 5 October 2013

Main tarik tali...

Salam...tudia lama habaq hang tak update kat blog nih..huhuhu...banyak benda yang menghalang..antaranya malas yang amat sangat...dan busy boh. dan dan dan...tengah serabut pasal sorang ni...

Pernah dengar lagu Elyana tak..yang main tarik tali tu..hahaha..aku suka lagu tu..even kalau pi karok pon lagu tu memang wajib untuk disumbangkan...Dan yang pasti member aku akan buat muka pelik bilamana aku pilih  lagu retis perempuan...dan Bukan Cinta Biasa..wahh itu memang feveret...kan kena sangat dengan orang macam kita ni..cinta luar biasa..luar tabii...

Sebelum ni aku ada pernah cerita pasal budak kerani yang nama NF...So????

Ahahhh...sekarang tengah penat main aci kejar dengan dia...dulu time aku tengah kemaruk nak kat si H, dia ni try nak dekat dengan aku..tapi aku buat bo layan!!!!

Sekarang aku pulak yang macam orang sasau kejar dia pulak..tak tau kenapa..itu lah pelik nya hati manusia...boleh berubah.

Yup aku mengaku dengan sejujurnya aku dah jatuh sayang dengan NF..tapiii aku dah terlambat sebenarnya..dia dah ada orang lain..Polis beb...cuma polis tu dok jauh...*matila kena tembak kalau caras jantan dia*

Entah lah apa nak jadi dengan aku..mudah jatuh suka kat orang..pastu semedang je ending yang menyedihkan..sadis hidup ku ini...

Dengan NF ni aku sempat lah rasa manisnya bercouple..errr walaupun tak lah nak cakap macam couple...hiii susah la nak cakap...yang pasti dengan tanpa segan silunya aku nak confess disini bahawasanya aku sudah tidak suci lagi..*matila kena rejam lepas ni*

NF lelaki pertama yang merasmikan tubuh aku..waaaaaa..apa yang aku buat nih..dan bukan sekali kami pernah having sex...dua tiga enam tujuh kali...*maigaddd insaflah wahai manusia*

Tapiiii...sekarang ni aku tak paham apa sebenarnya yang NF nak dari aku..adakala dia macam okey layan aku..kemudian dah macam dingin sedingin-dinginnya...nak tak nak pulak...dua tiga ayat kita wechat or mesej dia..sepatah dua je dia reply..ok tak pun um...dua perkataan feveret dia...kita punya lah berjela cerita itu ini...sudahnya respon yang diberi seperti layak diberi penerajang sedas dua...

Dia kata sayang kat aku..tapi dia tak boleh sayang aku macam mana dia sayang bf polis dia tu...dia juga ada cakap yang dia tak mau kehilangan aku...So kat sini apa permainan yang dia cuba tunjukkan...seronok la kau dapat rasa dua-dua...

Aku sayang jugak dia sangat2...tapi aku pon ada hati dan perasaan jugak...atau dia sengaja nak uji kesabaran aku...dia nak aku rasa balik apa yang dia rasa time aku buat tak endah kat dia suatu ketika dulu...kalau itu yang dia cuba buat..gud job bro..kamu berjaya dengan cemerlangnya...aku dah macam orang gila talak sekarang ni...

Mesti ada yang pikir aku bodoh...kawan aku yang PLU jugak dah bebel macam2 kat telinga aku..NF tu nak main-main dengan kau je..NF tu cuma nak romen dengan kau je..NF tu..NF ni...cakap lah apa pun...yang rasa nya aku...bukan aku tak nak dengar nasihat tu semua...tapi bila tiba tang hati dan perasaan ni..payah nak cakap...

hmmm entahlah...tengok lah apa kesudahannya nnti..aku dah la serabut nak tunggu audit dari ketua perkhidmatan negeri ni...







Followers

World Clock