Tuesday, 22 October 2013

Hari ni balik kampung....



Salam semua...hari ni aku riang gumbira sebab nak balik kampung...last minit semalam aku apply cuti..Petang ni pun aku dah apply time off...

Pengarah pon tak de soal banyak...dia approve je...yahooooo....

4 hari cuti sampai Ahad...apa nak buat...banyak mende dah plan ni...Sabtu sepupu belah abah bertunang...so kena shopping cari baju nak pi majlis dia ni...*mati la mak tau do asyik beli baju*

Aku memang pantang kalau dapat shopping...gila beli baju...kemeja pi kerja pon dah penuh satu almari...cukup rotate untuk sebulan punya...

Belum lagi t-shirt biasa...aku terpaksa gantung kat tempat penyidai baju...jenis aku lagi senang gantung je baju...leceh nak lipat lipat ni...ambik masa...tidak la aku nak dok bersimpuh melipat baju segala...kengkonon gaya wanita melayu terakhir...



Saja aku tak call mak abah..nak kasi suprise...hehehehe....selalu kalau call siap-siap, mesti ada je mak mak masak kan lauk feveret...kali ni aku nak balik senyap-senyap...sebab malam ni plan nak ajak mak abah makan kat luar...adik perempuan 2 orang tu pun tengah cuti sem...sakan lah 2 ekor tu nak mintak macam-macam nanti...

Pagi tadi mengendap tengok big bos ada ke tak...yeayyy dia tak de pi meeting kat Kuantan...patut lah kat ofis tadi lengang semacam..pakat semua raya hindu pi mengular...breakfast sampai pukul 9 lebih...ini lah hakikat perangai pekerja sektor kerajaan...pasal claim kasut baju segala meroyan tak mau mau bila kena potong...belum lagi bila bonus tak dapat..dapat sikit ke...*aku pun sama*  hikhikhik







2 comments:

Followers

World Clock