Tuesday, 19 November 2013

Jemputan Kahwin


Salam dan selamat pagi.

Pagi tadi bangun sakit sakit badan. Mana tak nya, semalam aku pulun main dumbbell. Nak badan cantik katanya. Hambekk kau.



Tak pe lah. Untuk kebaikan diri sendiri jugak kan. Memang aku dah berazam nak kasi badan ketul-ketul sikit. At least ada la jugak shape tu. Aku tak mau ketul sangat. Nampak menakutkan pulak.

kelasss kau pompoan...ada ke lelaki nak pompoan macam ni
ngeri aku tengok


No pain no gain...hahahaha...

Sekarang dah start cuti sekolah. Seronok lah adik-adik yang tengah bercuti tu. Teringat waktu zaman dahulu kala masa sekolah. Memang sangat dinanti-nantikan waktu cuti sekolah ni. Sekarang dah besar panjang..dah kerja..tak dapat rasa dah semua tu....


Hah time cuti sekolah ni banyak pulak member2 aku nak kawin. Yang satu batch kat sekolah rendah lah...Yang member kat sekolah menengah lah...Yang masa matrik lah...Yang masa kat UM dulu pon ada...

Berapa banyak undangan yang aku dapat. Jeles tengok kawan2 dah nak ke jinjang pelamin. Yang dok post kat fesbuk segala persiapan kahwin. Excited depa no....Aku tengok makan hati je lah...huhuhuhu...

Untong la si Mawar ni dapat Fizo Omar...*melepas*
Minggu ni sorang staff lab pon nak kahwin. Malangnya aku tak dapat nak pi...Beribu-ribu ampun...Ada kursus kat Kuantan pulokkk...Cinabeng betoiiii....

Berseri-seri habaq hang muka. Tengah darah manis katakan...Aku selalu sembang dengan dia masa tengah dia dok gubah buat hantaran ke apa ntah kat lab...Aku okey je kalau staff nak buat keje lain masa waktu office hour..janji keje yang sepatutnya buat di settle kan dulu...

Seronok dengar dia dok cerita keghairahan nak jadi bini orang nih. Ada jugak lah kami sembang2 benda2 yang dalam kelambu tu...dia pon sporting..aku pon apa lagi...lagi lah seronok merapu...

Tahniah aku ucapkan...walaupun aku tak kahwin lagi *maybe tak kan kot* hohoho....walaupun aku tak de pengalaman berkeluarga lagi..aku bagi juga lah nasihat yang mana aku tau....

Nak kena susun jadual betul2...mana satu kenduri kahwin kawan-kawan yang aku nak pi...Ada tu just takat kenal-kenal gitu jer...Yang dulu pernah ada krisis pon ada jemput jugak...Nak pulak aku pi...hahahahaaha...

Kadang-kadang terpikir agaknya sampai bila aku nak jadi macam ni. Pernah jugak ada rasa nak ada bini..nak ada anak-anak yang cute...nak ada sebuah family yang bahagia...tapi naluri aku sendiri yang tak mengizinkannya...aku serah kat Yang Berkuasa sahaja....

Kalau sudah ditakdirkan aku macam ni sampai bila-bila...aku redha...nak berubah tu boleh..tapi kena ada keazaman yang tinggi....kalau setakat aku nak merasa alam perkahwinan..tapi hati dan jiwa aku masih lagi ke arah dunia songsang...tak betul jugak....kelak banyak masalah yang akan timbul...



Buat mak dan abah yang dah makin kerap tanya bila lagi..bila lagi tu...anak mu ini memohon ampun sangat-sangat...

I know that I've hurt them a lot....   :(






Monday, 18 November 2013

Tertarik Dengan Budak Jambu...



Salam...lama benor aku tak post kat blog ni...agak busy seyhh...hujung2 tahun ni banyak mende nak settle kan...

Lately ni aku macam suka sangat tengok muka budak-budak muda yang comey-comey..yang kiut miut..yang jambu jambu....hehehehehe...


Selalu kalau x de keje kat lab, aku larik masuk ofis aku..then google carik gambar-gambar anak-anak muda yang baru nak meningkat naik...fuhhh..melelah habaq hang..kalau kat FB tu memang bersepah...suka tengok gaya dorang...lagi advanced dari aku yang dah makin berusia nih...hohohoho...



Nak dibuat cerita...kat tempat keje aku ni ada sorang staff muda yang kiut ya amat. Stim siot tiap kali aku tengok dia...hahahaha...selalu aku saja lalu kat unit dia keje...budak ni PPK...badan sedap boleh tahan. Memang dok terbayang kalau dapat rasa budak nih...muahahahaha...*tengah pikir plan jahat*








Followers

World Clock