Tuesday, 28 January 2014

Aku bukan perfect...#2

Ini sambungan daripada entri sebelum ni...

Dah beberapa malam aku tido tak lena...dok teringat-ingat masalah yang membebankan kepala otak ni...

1. Pasal NF
Mamat bongok ni tetibe mesej aku setelah hampir dua bulan kami buat hal masing-masing...dia cakap dia rindu aku...dia mintak maaf sebab abaikan aku sebelum ni...dia terkilan sebab aku tak tegur dia bila kami berselisih ataupun terserempak kat tempat kerja...

Komen aku...

Bodoh...haktuiiiiii.....sorry lah der kalau awal-awal dulu memang ya aku meroyan jugak bila ko buat aku macam tunggul kayu..ko dah dapat apa yang ko nak..lepas tu ko buat aku macam ada tak ada je...ya memang aku ada menangis tak sudah sebab kau...ya memang aku pernah ada harapan untuk bersama kau balik...ya memang aku pernah simpan perasaan sayang kat ko walaupun ko buat aku macam tu..

Tapi tu dulu..sekarang semua tu dah tak de bro....lama-lama perasaan sayang yang berbaki tu makin hilang.....jujur aku akui yang aku bodoh dengan  membenarkan hati aku untuk jatuh sayang kat kau....ko ada merayu untuk menjadi kawan sekurang-kurang nya....jawapan aku sememangnya TIDAK....jenis aku kalau hati aku dah benci...kawan sekalipun aku dah tak boleh terima....jadi sakit hati bila teringat balik apa yang kau buat kat aku....

2. Pasal Abang A
Abang A sememangnya lelaki yang baik...ambik berat..sayang kat aku...walaupun dah berbini 2...tapi sangat mengongkong dan seringkali ungkit balik cerita dulu...niat aku untuk jujur dalam perhubungan kami...aku story semua kat dia dengan lelaki-lelaki mana aku pernah tidur...termasuk jugak cerita bersama NF...sedangkan lidah lagi tergigit..yup...dalam sesuatu hubungan tipu lah kalau tak pernah gaduh....yang aku sakit hati bila Abang A dok ungkit pasal cerita aku dengan lelaki-lelaki dulu...pastu kata lah yang dia tu hanya dapat BEKAS ORANG....

Komen aku...
Aku dah mulai sayang Abang A...aku tau yang risiko bersama suami orang ni banyak...aku ada baca entri daripada blog Pak Cik.....aku kagum dengan dia...dia dah lama dalam dunia ni...banyak benda yang dia dah lalui...aku cuba untuk jadi seperti dia... : )

Memang aku akui...pada mulanya aku tak de perasaan kat Abang A....walaupun dia dah berulang kali ucap sayang kat aku...

Lama-kelamaan aku mula perasan yang sayang aku kepada Abang A makin bercambah...buat pengetahuan semua nama kami berdua sebijik..yang beza cuma ejaan nama di hadapan sahaja...Aku Muhammad....dia Mohamad.....

Aku pun ada perasaan jugak...bila tiap kali dia ungkit..dia kata yang aku ni bekas orang...hati mana yang tak marah..tak sedih....cuma aku tak pernah lawan balik apa dia cakap...aku hormat dia...aku tak mau jadi kurang ajar...

Minggu lepas....malam terakhir sebelum aku balik kampung...dia ada ajak keluar jumpa...sumpah aku memang penat time tu...mana nak kemas baju lagi...nak kemas rumah yang dah macam sarang babun lagi...bila aku tolak, terus dia marah-marah...walaupun x de la sampai menengking....pastu tuduh aku nak keluar dengan jantan lain....apa ingat aku ni lapar kote sangat ke....kebulur sangat nak kena jolok dengan jantan...

Sepanjang aku dalam dunia ni...aku hanya pernah main dengan 5 orang lelaki termasuk NF dan Abang A sendiri...

Semua tu aku cerita kat dia...aku tak mau menipu atau hipokrit...better aku berterus terang awal-awal...aku tak mau dia dengar dari mulut orang lain....

...........................................

Aku hanya manusia biasa...tak pernah lari daripada melakukan silap....tak pernah lekang daripada kekurangan...mana ada manusia yang perfect...tapi kita cuba untuk menjadi yang terbaik...setiap hari kita lalui pengalaman yang berbeza....cerita yang berlainan...adakala nya seronok..adakalanya sedih...adakalanya bosan..adakalanya mencabar.....berbalik semula kepada kita bagaimana cara untuk hadapi nya...

Setiap apa yang berlaku mengajar kita untuk menjadi yang lebih bagus untuk masa akan datang...jangan berhenti untuk belajar daripada pengalaman....pengalaman yang pahit tak semestinya harus dibuang terus...ada pengajaran yang boleh diambil...

Buat Abang A...saya sayangkan abang....kita tengok lah sampai mana hubungan kita ni boleh bertahan....

*hari ni aku emosi sikit....muahahahahaha*



Thursday, 23 January 2014

Aku bukan perfect....#1


Dah la tengah serabut pasal satu hal ni....datang pulak lagi satu masalah...

Malas nak cerita dulu...in detail aku akan story untuk next entry...

Ini petang aku mau bersenang-lenang sahaja...dok mengangkang hadap laptop...oh ya nak kena hantar emel kepada ketua patologi negeri...mampus aku kalau lupa send balik feedback yang dia nak..

Perfect....sempurna...

Tiada manusia di dunia ini yang sempurna serba serbi....tapi kita belajar untuk menjadi sempurna..berusaha ke arah untuk menjadi sempurna..walaupun tidak seratus peratus....*seratus persen cintakuuuuu* ~tetibe Mas Idayu datang gelek...hikhikhik...


Berat tak turun turun pon!!!!



Down saja rasa...Arghhhh!!!

Mana tak nya.

Petang semalam time lab lengang. Ada la dua orang MLT je tengah dok sembang gelak gelak macam pontianak. Yang lain MIA...x tau pulak ke mana...aku malas nak tanya...lagipun dah pukul 4 setengah...ada le tuh pi merayap ke mana...

Masa tu la aku curi-curi pi bilik screening blood donor..ahah buat aku pi sana...aku nak pi cari satu benda...iaitu penimbang...


Last aku timbang berat adalah dua bulan lepas...masa tu berat badan ya ampun....terasa hina diri ni nak mention...

Aku ni dah la dikategorikan dalam golongan tak cukup inci...pulak tu badan makin mengembong...kalau emma maembong tu cantik la jugak...

So semalam dengan perasaan yang berdebar maha hebat nak pi timbang...nak tengok apa hasil setelah lebih kurang 3 minggu aku join kelas aerobic...seminggu 4 kali aku pi...Isnin Selasa Rabu Khamis..tak pernah miss...weekend pulak aku curi-curi masa main dumb bell...actually masa yang nak dicuri tu sangat lah terhad...


Mana tak nya...asal weekend je mesti keluar berjimba dengan member...bosan seyh memerap dalam rumah main telor je...itu pasal dumb bell kepunyaan aku tu sering terabai...hikhikhikhik...

Aku buka kasut...buang segala macam khazanah yang ada dalam poket kemeja seluar...dengan tag nama pon aku campak jugak...punya nak bagi accurate habis timbangan tuh...tak mo ada penambahan berat daripada benda asing yang lain...


Kalau boleh bogel..nak je aku tanggal semua baju seluar...eh tu pon nak dekat 1 kilo kot...hahahahaha

Tapi idok le aku nak telanjang..tak ke naya je staff aku serbu masuk bilik tu...mau setahun lapan bulan aku tak masuk kerja kot...tak pun serta merta apply mintak tukar...


Dah ready apa semua..aku pon dengan tertib lagi sopan nya berdiri atas penimbang tu...aku tunggu dengan cemas nya tang mana jarum penimbang tu nak stay pegun tak bergerak...

Hampehhh.....

Aku tak tau la penimbang tu nak menipu  atau aku yang tak dapat terima hakikat sebenar kehidupan...hidup ini memang kejammmmmmm.....

Lagi bertambah 2 kilo...apekah???

Why????

*meratapi nasib diri sambil mulut mengunyah kuih donat, karipap, dan cekodok*








Wednesday, 22 January 2014

Plan hujung minggu

Yeahhh....minggu ni balik kampung yok...esok petang lepas keje boleh la cha alip but!!!!!

Cuti pulak big boss dah approve...orang tua tu tak banyak songeh..love u bosssss

Ape erk nak buat kat kampung?????

Aku apply cuti Isnin next week...malas nak balik sini hari Ahad...sure jem nanti tu...

Semalam dah tepon mak gitau nak balik...abang yang kat Penang tu pun balik jugak...dah lama tak jumpa anak sedara dua orang tu...rinduuu gilakkk...

Kat kepala otak ni dah plan nak ajak famili pi mandi-mandi....kalau dah memang ada gene badak dalam badan tu memang lah suka sangat nak berendam...hahahah

Aku suka betul kalau dapat pi mandi manda kat waterfall ka, pantai ka...sambil berkelah...barbeque....fuhhh...syok ooowww...

Kali ni aku nak ajak depa pi Tambun atau pun Bukit Merah...mana satu best ye...

Nak survey dulu....

Tuesday, 21 January 2014

Guard Handsome....


Semalam dalam pukul 9 lebih macam tu, aku saja tak de keje pi lab sat. Bosan tak tau nak buat apa...Nak terus masuk tido..tak rasa mengantuk...padahal badan letih lepas aerobic petang tu...

Aku jarang datang lab malam-malam..in case kalau ada keje2 yang tertangguh baru aku stay sampai malam...

Aku pi jalan kaki jer...dekat sangat dengan kuarters aku duduk...


Sampai kat pintu masuk tu...ada la tempat untuk guard jaga kat situ...selalunya ada pak cik melayu sorang tu...tak pun auntie india mulut kepoh yang rajin sangat tanya aku macam-macam...

Tapi malam semalam...aikkk aku tengok dari jauh..macam orang lain je...tak pernah tengok pulak guard sorang ni....

Dah nak dekat dengan tempat guard tu, aku peralih lagi tengok kat guard yang jaga tu...dia angguk dan senyum kat aku...


Auchhhhh...baru nampak jelas muka guard tu....

Handsome tahap gred A habaq hang...muka putih bersih...ada janggut...bila senyum nampak manis sangat...

Aku dah gabra tak tentu pasal...tetiba rasa macam malu malu kucing ala ala gadis kampung kena usik dengan anak teruna...cehhh...geli tak dengar...hahahahaha

Serius..aku jenis cepat jadi segan bila ada lelaki yang hensem tegur atau bertembung/terserempak dengan dorang.....kena pulak bila lalu sebelah je terhidu bau perfume yang dorang pakai...perghhh terigau-igau bawak ke mimpi....

Tapi idok le aku tunjuk muka gabra sangat....buat bodo..balas balik senyum sambil angkat tangan kat guard tu ...padahal jantung dah dup dap dup dap....pastu saja je aku lambat-lambat kat tempat thumb print...buat-buat baca sesuatu kat notice board berhampiran dekat situ...

Padahal anak mata dah bergerak 360 darjah jeling-jeling kat mamat guard tuh...


Memang aku dah dengar ramai yang cakap ada sorang guard muda yang hensem baru keje....patut la aku tak pernah nampak...kena pulak mamat tu selalu keje shift malam...

Tunggu la kalau ada masa nanti...kalau aku berani lahh...nak ajak lepak keluar ke..hahahahaha...tudia gatai merenyam....

Berani sangat la aku nak ajak orang yang tak kenal lagi lepak sama....hahahahaha....

Sampai sekarang aku dok terbayang-bayang je muka dia....haish..kalau la dapat....tak carik yang lain dah..muahahahahahahahaha...



Sunday, 19 January 2014

Peterfever...


Hari ni malas nak buat keje....

Nah layan gambar mamat ni....merembes habaq hang...

body cantik...kulit cantik...slurppp...











lawa bontot dia...gerammmm seyhhh

Terus berkobar-kobar nak bina muscle. Jeles tuh tengok badan dia...
Wish me luck....target by end of this year dah ada bentuk sikit badan aku ni...
Go go go go.....












Sunday, 5 January 2014

Sudah sudah la buat taik bro!!!!

Pagi-pagi lagi aku dah dengar cerita sensasi..panas...meletop...

Hahahaha melodi sangat kan...

Ada sorang member aku, PLU jugak sampaikan satu hot story kat aku.. Pasal apa..pasal siapa...hah ni mengenai si NF...

Mamat mangkuk jamban busuk ni tengah panas punggung macam cacing kepanasan..Ada sorang pak cik ni tengah meroyan cari dia...

Al kesah nya pak cik ni dah kena tipu dengan jantan bongek nih...yang aku dikhabarkan pak cik ni melabur macam-macam jugak la...

Ha ha ha ha ha ha....dua2 otak letak kat pungkok...

Thank god...mujur time aku dengan jantan siall ni, tak de aku nak kuar duit ke apa....boleh kira denga jari berapa sangat la aku keluar dengan dia pon...takat pi karok, kua lunch or dinner...itu je...nama dia bawak aku pi jalan2...harammmm...asal weeken semedang kata nak balik kampung jumpa mak..

Kira dulu aku stupid moron jugak la...percaya kat dia..tangkap lentok sampai meroyan tak mau-mau..

Bila aku dapat tau cerita nih...aku rasa macam bodoh nya aku dulu...

Tak pe lah..benda dah lepas..buat pengajaran buat diri sendiri...

Buat kau...hey sudah-sudah la tu....ni aku dengar baru sorang kau buat hal...yang aku tak tau, may be ntah sapa-sapa lagi kot...

Adiossssss.......

*nak ketawa ke tak erk*


Wednesday, 1 January 2014

2014


Salam semua..selamat pagi...belum terlambat aku nak ucapkan selamat tahun baru....2013 sudah pun melabuhkan tirai nya....hari ni dah masuk hari kedua tahun Twenty Fourteen.....macam best jer sebut kan...hahaha dan dan kumpulan Forteen terbayang kat kepala...aku minat kot kumpulan tu...actually minat kat ahli-ahli dia....semua merembes habaq hanggg....


yang ni yang paling merembesssss...
Hahahahaha..okey stop mengarut...banyak benda dah berlaku sepanjang last year....ada pahit manis kelat payau masin semua ada...semuanya dah jadi kenangan...akan aku simpan kemas-kemas sebagai pengajaran hidup...tudiaaa....hahahaha...

Okiesss malas nak toleh kat belakang balik...lets start a new chapter...buku baru cerita baru..harap2 la tahun ni aku akan happy je sepanjang tahun..boleh??

AZAM...

Buleh caya ke mende ni. Pulun berazam bagai...tapi pernah ke tercapai?? hahahaha...

Bagi aku lah. Azam ni macam lebih kurang planning kita lah . At least bila dah ada planning tu, kira dah boleh tau la mende apa yang nak dibuat nanti. Terpulang balik pada kita untuk merealisasikan azam-azam yang dah di create tu...

 Tahun 2013 punya azam, kira ada juga yang tercapai. Dan ada juga yang tak...maybe akan di forward ke tahun ni.

Satu azam aku yang kobar-kobar nak dibuat tahun 2014 ni  adalah....bina muscle...hikhikhikhik...aku dah tekad nak shape kan badan kasi cantik sikit....biaq terliuq si NF tengok...biaq dia menyesal sikit!!!!...time tu aku ludah je balik kat muka dia...haktuiiiiiiiiiiiii....tudia tinggi nya angan-angan...

Tak pe...nak jadikan pembakar semangat...memang setiap kali aku tengok gambar dia kat fon....hati aku jadi sakit...lagi kobar-kobar semangat aku nak buat mende nih....

Lagipun this year aku n the geng dah planning nak pi bercuti kat pulau. Pulau mana, belum decide lagi...maybe Tioman kot....ofkos la nak tayang body kan...nak pancing abang-abang jerung kat situ..hahahaahaha...tudia niat dah lain...*harus di baham jerung nanti*

Tapi memang aku nak build up muscle badan aku ni....ye lah untuk penampilan diri...kasi tingkat sikit keyakinan diri...sebab utama adalah untuk penampilan diri sebenarnya...nak stay healthy dengan cara yang betul....yang kat atas tu, adalah sebab-sebab sampingan jer...hehehehe....


Adiosssss.....ade keje mau dibuat....








Followers

World Clock