Thursday, 27 February 2014

Whoaaaa Beyonce

Nah layan video Beyonce kat youtube...fulamak merembes habaq hang..

Errrkkk...bila masa aku bernafsu tengok video-video macam ni...muahahahaha


Boleh tak nak buat macam ni kat my abang...muahahahahahahaha

Keji nya perangai....

Salam pagi Jumaat...jangan lupa ke solat Jumaat hari ni gay-gay sekalian...hahahahaaha...

Aku nak story sikit pasal perangai member aku sorang ni...uolllsssss pernah tak ada kengkawan yang suka mintak hadiah???

Member aku ni ya ampun...aku tak tau la apa punya perangai...setiap kali birthday dia je, mesti request nak hadiah...tak malu kan....yang lagi tak bertamadun punya perangai dia, dia dah tetapkan harga hadiah yang dia nak tu...bawah 50 hinggit dia tak mau....

Memang agak pundek kan perangai member aku ni...

Selalunya kita kalau member-member dah tolong sambut birthday tu kira syukur Alhamdulillah sangat..hadiah terpulang lah nak bagi ke idok..cukup sekadar kawan-kawan ingat hari lahir kita...ataupun sekadar wish saja dah buat kita rasa dihargai sebagai kawan...

Kita kena faham..tak semua kawan-kawan kita banyak duit...mana nak sara anak bini...mana nak kasik parents kat kampung...

Macam member aku ni...haish...aku tak tau lah..awat dia loqlaq sangat...nih birthday dia nak dekat dah...tu yang semalam kepoh mulut dia ingat kan kami untuk belikan dia hadiah...siap post kat fesbuk uolllsssss....katanya mengimpikan hadiah yang gempak-gempak daripada kawan-kawan...hey you what the fuck!!!!!

urghhhh....aku terus sound jer semalam bila dia melalut-lalut request hadiah itu ini...

Secara sinis aku cakap...

"nak bagi hadiah ni kena ikhlas....takut nanti kami jadi tak ikhlas pulak nak kasi hadiah kat kau"

Kau dah kenapa????

Kalau korang ada member-member macam ni..aku ada beberapa cadangan apa hadiah yang sesuai kat orang macam ni..

1)Kotak yang bila bukak terkeluar penumbuk spring tu
Rasakan...nak sangat hadiah kan...kalau boleh aku sendiri jer nak tumbuk orang macam ni..biaq kasi gegar sikit kepala otak tu....

2)Baju/seluar dalam yang bertahun tak basuh
Biaq pengsan seminggu dia cium...lagi best letak ikan kering sekali dalam tu...kasik semerbak bau dia..

3)Menatang yang dia geli atau takut
hah..seronok tengok dia melompat-lompat macam ungka bila bukak hadiah tu...

4)Al-Quran/Sejadah/Telekung
Dengan harapan dia bukak jer kotak hadiah tu....ada rasa insaf sikit...

5)Kain kapan
Hah ni paling sesuai...biaq ingat mati sikit...sesuka hati nak request hadiah...










Wednesday, 26 February 2014

Giliran si dia pulak nak merajuk.....

Semalam lepas Maghrib keluar makan dengan my abang....tengah nak tunggu order yang lambat ya amat..aku macam biasa lah dok belek fon....

Tengah dok merembes seronok usya pic jantan kat PR...abang A nampak apa yg aku tengah buat...

Errrrr...kantoiiiii....

Terus dia ambik fon aku....

Nah....

Pucat lesi jugak muka aku....

Dengan akaun Grindr pun ada...

"Boleh bagi penjelasan???" Abang A bersuara.....tajam mata dia tengok aku...

Errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......speechless.....

Haru je semalam....time makan masing-masing diam jer tak cakap...aku lagi lahhh....dada ni macam nak pecah meletop je rasa...

Mampus la aku...dalam hati tak abis-abis doa jangan lah dia mengamuk...

Aku cakap nanti lepas makan, kat rumah aku explain....dia angguk jer...pastu diam dan terus makan...buat muka selamba...cuma dia diam tak cakap dengan aku...

Adusssss.....tetiba rasa macam bersalah pon ada...

Dalam keta pon dia senyap...aku pon senyap la jugak...biaq dia cool down dulu...karang silap cakap, naya jer...

Aku pun explain lah bila sampai kat rumah....aku guna cara halus...ajak sembang-sembang dalam bilik, atas katil....buat-buat manja...*strategi okey*

Aku confess dekat dia...yang memang aku ada akaun PR dan Grindr...alah buat pun baru je...tak sampai setengah tahun pun lagi...mula-mula buat masa pi lepak kat rumah member kat Ipoh...member PLU jugak...dia yang beria suruh aku bukak...time tu tak kenal lagi dengan Abang A...baru nak jinak-jinak dalam dunia ni...dan baru nak berputik cinta dengan jantan jahanam si NF tu....

Acctually Abang A tak tau pun apa tu PR dan Grindr segala ni...dia cuma terkejut tengok ada banyak gambar jantan seksi kat dalam PR tu.....hikhikhik...mujur dia tak pandai sangat dalam bab-bab ni...FB pon dia jarang bukak...itupun anak dia yang tolong buatkan...

Jujur cakap, dua kali jer pernah keluar dengan jantan kat Grindr....sorang kat sini...lagi sorang kat kampung...dalam PR...x pernah...

Aku cerita kat dia yang aku pernah tutup dua-dua akaun tu lepas couple dengan dia masa awal-awal dulu....tapi tak lama....lepas tu aku bukak balik...saja jer sebenarnya...nak tengok-tengok...tak de niat lain pon...muahahahahaha...

Memang ada jer yang ajak itu ini...tapi aku masih lagi seorang yang setia okey....takat mesej lucah-lucah tu ada la...tapi bila ada yang mintak gambar sexy la, gambar tut lahh...aku tak layan....eiuuwwwwww..idok le aku nak kasi gambar bogel aku kat orang...naya jer orang buat poster edar satu Malaysia....

Lepas dia dengar explanation aku tu...dia diam.....dia cuma cakap yang dia sayang aku...lepas tu terus dia minta izin nak balik...

Errrrrrrrrrr...........marah ke orang tua ni????

Sah la...merajuk le tuh....

Elok la..sebelum tu aku merajuk kat dia....nih dia pulak ambik turn merajuk...

Tapi pagi tadi, dia call lepas Subuh...hikhikhik....dah okey pon...

Ada la kami berdua sembang dari hati ke hati pagi tadi....karang lunch dia ajak makan dengan dia....hikhikhik...

*tengah update entri ni sambil usya jantan kat Grindr ~nampak tak di situ, tak serik-serik*




Tuesday, 25 February 2014

Merajuk mode....

Nak marah pon tak guna...nak merajuk lebih-lebih pon..nanti nampak sangat tak matang dan mengada-ngada...

But seriously aku nak merajuk jugak...

Semalam dia jugak yang tanya..nak keluar makan ke tak...at last sendiri pulak cancel sebab ada hal dengan wife...mengongkek le tuh!!!!!!

Kita makan roti bakar je lah malam semalam....makan dengan hati yang merajuk....tu pun habis jugak melahap...hikhikhik...

Dah la sakit kepala otw nak balik sini...driver bawak laju gila babi...nak melayang aku dok sebelah...ingatkan sampai kat rumah, boleh la nak bermanja-manja dengan dia....cissssss....ada hal katanya dengan family...

Padan lah muka...ni lah padahnya kalau bermadu.....

Kena sedar diri sikit...bini tua lah yang harus diutamakan...aku 'bini muda' kena beralah selalu...

Tapi  mujur dia call pagi tadi lepas subuh...mintak maap la..apa la...geli pulak aku dengar dia kasik ayat-ayat jiwang..

Tapi aku nak merajuk jugak.....hikhikhikhik...

Tengok apa dia nak buat.....


Sunday, 23 February 2014

Seminar lagiiiii.....

Macam malas nak pi Temerloh petang ni...ada seminar lagi esok kat Hospital Temerloh...

Dah la perjalanan nak ke sana ambik masa berjam-jam...kematu la bontot aku...

Mujur pi dengan kenderaan jabatan....boleh la bantai tido dalam kereta...btw ada baik nya jugak...boleh pi cuci mata kat sana...tengok jantan-jantan Temerloh ada tak yang mampu buat aku merembes...muahahahahaah...



Orang cakap kat sana yang femes Ikan Patin Masak Tempoyak....slurrrppp....part yang best bila jalan-jalan kat tempat orang ni adalah makanan dia....serius cakap aku tak pernah try lagi ikan patin masak tempoyak pure Temerloh punya....selalu air tangan mak jer...nak jugak rasa kan, daripada air tangan orang Temerloh...





Lagi meleleh kalau jantan hensem Temerloh yang masak kan....slurpppppp.....bukan takat jari aku, dengan segala organ yang berbentuk jari kat badan jantan tu aku hisap.....muahahaahahaa....*tak paham sudah*

wah lagi best bila comolot time dia memasak...*tudia imaginasi*
Tapiii...my abang dah warning awal-awal....takat tengok jer boleh...lebih-lebih dia larang....risau benor dia nak lepas aku pi Temerloh...huahuahuahua....tu yang semalam dah macam apa je aku tengok dia gelisah....

Dont worry la....kita ni nakal sikit-sikit jer....nak cair taik telinga aku dengar pesanan macam-macam daripada dia....macam la aku pi bertahun...dua hari je pun...

Aku pun mesti rindu dia nanti...tapi saja tak nak ngaku depan dia....nanti dia megah...hikhikhik....



Thursday, 20 February 2014

Berani mati....muahahaha

Salam pagi Jumaat....

Semalam seharian aku tak de kat hospital. Ada seminar mengenai denggi di Ipoh. Bernanah telinga dengar penceramah membebel. Dengan sejuk ya amat dalam auditorium tu. Aku pulak bajet badan kulit buaya. Selamba tak pakai jaket. Menggigil tak sudah la jawabnya....

Tapi.....

Muahahahahaha....

Seminar yang bosan tu, jadi tak bosan bilamana mata aku tertangkap seorang manusia yang cukup elok rupanya....

Aku dok usya jer dia dari awal hingga habis seminar...telinga memang dah tak dengar dah apa yang penceramah mencarut kat depan tu...hikhikhik....

Lagi best..masa nak solat Zuhur kat surau, aku terserempak dengan dia...aku dah habis sembahyang dah..dia baru nak masuk...

So, apa lagi...saja buat-buat nak rehat kat dalam surau...walaupun hidung nak berdarah hidu bau kaki yang amat kuat kat dalam surau tu....*tolong ye sape-sape yang nak masuk surau, make sure kaki tak bau...boleh menyebabkan orang tak khusyuk dalam solat*

Perangai tak senonoh...usya anak teruna tengah sembahyang....*harus kena sambar kilat kat dalam surau ni*

ahah..aku berjaya snap gambar bontot dia...muahahahaha

Berani mati sangat aku......tapi gambar belakang jer...

Ni je lah yang dapat aku share..tak berani nak snap gambar dia depan-depan. Naya jer di pandang hina oleh masyarakat nanti...

Btw...kalau tengok belakang badan pun dah merembes...lagi la tengok yang depan...muka dia. Ya ampun...slurppppp..meleleh ayaq liuq habag hang....

opppss sapa nih....muahahahahaha...




Tuesday, 18 February 2014

Kuat menyalak si gila talak...

Orang gila talak ni memang perangai macam hanjeng sangat kan...benda dah lepas tu..lepas lah...tak payah nak menyalak tak sudah-sudah...aku bagi penendang..percuma jer dapat sakit...

Kes orang gila talak meroyan tak sudah ni selalu sangat kita dengar kan...tak kira lah dalam dunia gay ataupun dunia sebenar...bekas suami, bekas isteri atau ex kekasih kita...

Kau dah kenapa...lepas kau buang dia jatuh tersungkur...biar dia sorang-sorang layan kecewa gila babi atas perbuatan bangang kau...biar dia mengharungi hari-hari seterusnya dengan parut luka yang dalam....then bila dia dah bangun balik...bahagia dengan orang lain....kau panas punggung, jilat balik ludah sendiri...kejar dia semula....

Alangkah bodoh nya manusia bangang ni....

Dan bila si dia tak layan...mula la kau menyalak macam anjing kurap tepi jalan...selayaknya diludah beramai-ramai orang macam ni...

Ingat senang-senang nak lupa apa yang kau buat....

Beware ya....sekali lagi aku dengar cerita kau buruk kan aku.....percuma aku sumbat muka kau dalam lubang tandas!!!!!

Amaran keras daripada Kindaichikid.....

Sekian........

*sambil makan biskut tiger cicah susu*

Monday, 17 February 2014

Aku syak bos gay....shhhhh ini rahsia....


Mengantuk nya mata. Semalam buat pertama kali nya aku merasa untuk buat on-call....hikhikhik...sesajer gatai teman anak buah on-call kat lab...

Sambil-sambil tu aku siapkan mana-mana keje aku yang tertangguh...*niat tersembunyi nak terserempak dengan guard handsome*


Muahahahahaha.....hasilnya misi berjaya...berjaya berbalas senyuman....*tak lena tido*

Tapiiii....bukan guard tu yang aku syak gay...tak nampak ciri-ciri gay pun kat jantan ni...*pasrah-hampa-keciwa*


Bos aku yang aku syak....dah lama aku rasa dia nih something wrong...aku dok perati jer dia bila dalam meeting...ataupun jumpa kat ofis pentadbiran...

Antara ciri-ciri yang aku nampak :

  • Dalam meeting, dia lebih beri tumpuan kalau lelaki yang cakap....
  • Suka tegur staff lelaki berbanding staff perempuan.....
  • Selalu lepak kat bilik kewangan yang majoriti lelaki disitu dan ada NF si jantan bodo...
  • Kalau sembang dengan lelaki, tangan tak sah kalau tak gerak sama pegang-pegang bahu or tangan orang yang berbual dengan dia....ini aku selalu kena....
  • Cukup tau kalau staff lelaki tetiba ada perubahan dari segi berat badan atau potong rambut...aku pernah dia tegur dan sorang lagi kerani kewangan lelaki..
Hah...rasa-rasa...bos aku gay tak????


Tuesday, 11 February 2014

Fobia atau geli Cacing ?

Sapa geli kat cacing ?? angkat konek...

Aku habaq awal-awal yang aku memang geli gila kat cacing....atau pun fobia mungkin...

Fobia sebab waktu kecik-kecik dulu pernah terjatuh atas sekumpulan cacing yang banyak...eiiiiiiiwwwwwww....kalau ingat balik sure meremang bulu roma...

Abang aku lah...mangkuk jamban terbang betul...tak de hati perut pi tolak adik dia yang montel masaa tu...kan dah terjatuh atas tanah lumpur yang ada banyak cacing....

Memang dari kecik sebelum kejadian tu pun..aku dah geli kat cacing...dan ulat yang jenis licin badan dia...kalau ulat bulu tu aku tak geli sangat....

Lepas je tragedi jatuh atas cacing yang banyak tuh...terus aku demam....hebat tak penangan seekor cacing ...eiwwwww...tengah type entri ni pun aku dah meremang bulu roma terbayang cacing besar besar panjang tuh....

Bila masuk sekolah...aku tak pernah cerita kat orang pun..hanya member2 baik je yang tau lah pasal ni...lagipu malu kalau orang tau....pompoan jer yang geli-geli kat menatang tu...sebab tu aku tak pernah minat memancing...kan kena guna umpan cacing....mati hidup balik pun aku tak kan buang tebiat pi gali tanah carik cacing buat umpan memancing....

Masa kat kolej matrikulasi lah yang paling aku ingat satu peristiwa nih....aku amik kelas Sains Hayat..so ofkos lah belajar Bio kan.....ada bab pasal animal kingdom...dan kena belaja lah pasal spesis-spesis cacing nih...ingatkan belajar teori dalam lecture jer...rupanya ada jugak amali...

Aku dah ketaq lutut...

Dalam amali tuh...student kena lukis gambar haiwan...pastu label lah dia punya body part apa semua...

Binatang lain aku tak kesah...tuh cacing yang kat dalam petri dish....aku ingat lagi cacing tuh dok bergerak-gerak....errrrrrrrrrrrr.....

Classmate aku masa tu heran tengok aku tak pi kat section yang ada cacing tuh....pastu dorang tengok aku lain macam jer...terus dorang dapat agak yang aku geli kat menatang tuh.....

Apalagi...terus masing-masing jadi setan...kejar aku dengan cacing tuh...babiiiiiiiiiiiiiiii.....

Nak menangis aku lari tawaf makmal petang tuh....Tutor pulak  masa tu masuk air jugak...bukan nya nak halang...lagi dia gelak ada la menonton adengan kejar-mengejar antara cacing dan manusia....

Memang petang tu aku blah balik hostel awal......dengan tak sudah kan keje amali petang tuh..lantak....

Lepas kejadian tuh...memang aku kenyang makan sindir lah....pundek betoi...

Paling aku tak suka bila hari hujan....mesti akan ada dua tiga ekor cacing yang tergedik-gedik kat atas lantai koridor depan kuarters aku ni hah....memang tak lah, aku nak lalu kat area situ....

Member aku pernah cakap...buat apa nak takut kat cacing...bukan boleh terbang atau melompat naik kat badan pun...

Bodoh..memang lah cacing tak pandai lompat or terbang...dah memang aku geli..nak buat macam mana....

Hahahahaha...bila pikir balik...memang lawak....dan entri ni pun aku tak letak gambar cacing...aku tengok gambar pun dah meremang bulu roma....sampaikan nota kuliah pasal menatang nih yang ada gambar dia...aku gunting mana-mana ada gambar tuh....buang terus....tak mau tengok...

Pernah kot aku mimpi jatuh dalam lubang yang banyak cacing...sebabnya boleh mengigau menatang tuh....tengok rancangan Guinness World Record..ada sorang mamat bangang nih telan satu mangkuk cacing hidop...gila ke apa....kau buat keje tak faedah semata-mata nak buat rekod telan cacing hidup-hidup...errrrrrrrrrrrrrrr...

Okey sekian....babaiiii....







Monday, 10 February 2014

Bila gay jumpa madunya....


Lawak kan bila dengar gay jumpa madu...agak-agak apa yang bakal berlaku??

Adakah lawan tarik rambut???

Adakah lawan makin hamun mencarut segala???

Adakah lawan sula pu*i dengan batang buluh???


Sebenar nya aku nak habaq mai...situasi ni jadik kat aku...muahahahaha....cer imagine apa reaksi aku???

Macam yang aku mention sebelum ni. Abang A ni suami orang...dua orang okey bini dia...hebat tak hebat habaq hang...so kira aku lah yang no 3 kan...hakhakhak...haktuiiiii....geli pulak aku dengar...

Yang 1st kalau tak silap memang duduk dengan dia...ada 4 orang anak..kalau tak silap jugak...

Yang 2nd..tak tau cerita...dengar-dengar orang kat sini cerita...yang nombor dua ni minah indon...erk????

tak kuasa aku...auwwwwwwww

Aku tak pernah tanya pun pasal family dia....dan tak mau ambik tau pun...not necessary for me untuk korek-korek tu semua...

Dia sendiri yang cerita..just gitau gitu-gitu jer...nama umur canti ke tak...itu tak de pulak di mention...aku pun tak mau tauuu...macam tu aku cakap kat dia...

Alkisahnya....petang semalam..aku ponteng kelas aerobic sebab rasa macam tak larat sangat...dengan member baik aku sekali pon ikut jadik malas...kami pi lah jalan-jalan cuci mata lepas keje...*jalan-jalan larat pulak*

jom jalan-jalan carik jantan......

Dah puas cuci mata usya jantan...*aku je lah*...kami berdua pi makan ais krim kat satu kedai nih...panas tekak weiii...hari ni panas sepanjang hari...bahang dosa agaknya sama...

Tiba-tiba....................................................................................

Aku nampak kereta kenari masuk dan park kat depan kedai tuh...kaler ngan nombor plate....eh macam kenal...

Yang member aku dok pum pang pum pang pum pang sembang gosip pasal sapa ntah..aku dah tak dengar...mata aku dok perati jer kereta kenari tuh...nak tunggu tengok tuan punya kereta keluar....

Aku tengok macam meriah je dalam kereta tu..ada macam lebih dari sorang...

Tudia bila keluar...budak-budak ada 3 orang...pastu nampak Abang A pegang tangan sorang pompoan nih...cantik uolllssss....body macam anak dara..and bergaya jugak...dengan tudung lilit-lilit...

aku lagik syantekkkkkk okeyhhhhhhhhhh.....

Aku syak ni lah wife dia yang first tuh...memang ada dengar orang cerita yang wife Abang A boleh tahan cun jugak....

So....................................

Apa yang aku rasa????

Cemburu...jeles...dengki......

Secara jujur nya tak de rasa pape pon....*sumpah*

Dari awal kenal Abang A...dah tau dia laki orang..ada anak-anak..aku dah set kan kat otak aku yang aku tak boleh harap hubungan kami berdua ni akan berpanjangan....

Kalau ikut daripada realiti nya...kira aku nih macam golongan perampas jugak....hakhakhak..*padan muka kau pompoan dapat laki bisex*

Eh bukan bukan..aku tak goda pun Abang A...bukan aku yang carik dia....

Tapi itu lah hakikat...walau bagaimana dia sayang aku..aku sayang dia sekalipun...dia dah ada keluarga dia sendiri....bila tengok muka anak-anak dia...aku jadik rasa bersalah....

Ada satu malam tu...Abang A pernah cakap kat aku...dia rela lepas kan aku bila mana aku dah berhenti sayang dia ataupun aku dah temui jodoh dengan wanita pilihan....







Sunday, 9 February 2014

Rambang mata di kenduri kahwin orang....


Salam guys...

Sabtu lepas aku ada pi satu majlis kahwin anak kepada sorang staff hospital ni. Asal nya malas nak pi. Tapi member baik aku beria-ria ajak. Dia pun bukan nak pi sangat sebenarnya. Rupanya ada muslihat lain pompoan nih.

Dia nak survey tengok orang punya kenduri kahwin. Ye lah dia bakal menamatkan zaman bujang insyaAllah hujung tahun ni.


Member aku nih nak tengok-tengok mekap, pelamin, menu, hiasan dewan, hantaran segala lah....nak dapatkan ilham katanya....sekarang ni pun dia dah start nak buat preparation...tu yang pulun pujuk aku ikut dia pi kenduri kawin tu..x pasal2 aku pon diheret sama....

Membebel jugak aku...ye lah kacau masa tido aku...selalu kalau hari cuti, tak sah kalau tak bangun lepas pukul 2 petang...lagi-lagi kalau malam tu dah bekerja keras.....*oppppssss hahahahah*

Dah sampai kat dewan tempat majlis kahwin tu....mata aku dah start meliar macam helang...hikhikhikhik...


Pemandangan cantik beb..harus lah tak lepas peluang...dalam hati aku berterima kasih jugak kat member yang ajak tu....

Radar aku mula carik mana-mana jantan hot...fuhhhh....bersepah habaq hang...nih yang dah start nak merembes...

First yang curik perhatian aku adalah satu group kumpulan nasyid nih...tuan rumah jemput dorang untuk marhaban apa semua...quite nice jugak..ye lah selalu kenduri kahwin pasang lagu kahwin lah...lagu dangdut lah...hindustan lah...

Ada bacaan Al-Quran...sedap suara....sejuk perut dengar...

Muka memang masing-masing suci sangat...putih bersih...dan yang buat aku tak tahan...janggut sejemput tuh...uihhh melting siot...


Pastu mata meliar lagik....ada sekumpulan anak muda nih....baka baik semua...aku sendiri hairan...macam mana lah dorang ni satu geng boleh hensem2 belaka...dorang pilih kawan ke??? yang ada rupa jer boleh masuk geng...yang muka jamban boleh berambus masuk longkang...


Aku bukan nya makan sangat pon....mata aku yang seronok menjamah usya jantan....muahahaha...*keji betul perangai*

Btw...pengantin lelaki pon not bad...jenis muka baik-baik...jenis family yang alim-alim dorang nih....

Tapi malang nya...aku tak snap pon gambar-gambar jantan hot kat kenduri tuh...aku tak pandai amik gambar...lagi lah nak jadi paparazzi curik2 snap gambar jantan...naya je kalau orang perasan....mau kena baling dengan kawah...sia-sia jer hidop...lagipun aku tak sehebat abang KDL yang terer snap gambar tak kira tempat...hikhikhikhik....


Sekian saja cerita untuk kali ini...gua mau sambung buat keje....adiosssss....

Thursday, 6 February 2014

Buat blood test...

Salam and selamat pagi wahai kawan-kawan ku...hahahahha

Baru sat tadi aku buat blood test...dah lama tak buat...nak jugak la aku check mana-mana yang abnormal dalam badan aku nih...

Acctually aku terpikir nak buat bukan apa....2 3 hari ni aku cepat sangat rasa letih dan mengantuk...semalam lagi lah...tidur dari lepas Maghrib..tak sedar-sedar sampai ke pagi tadi...

Aku gitau kat Abang A pasal kondisi aku sejak kebelakangan ni....dia boleh bantai buat lawak bangang..kata dia usaha dia berhasil..pastu gelak-gelak jahat...

Aku tak paham apa dia cakap mula-mula...aku tanya lah balik..apa yang dia merapu...

Nak tau dia jawab apa...

"Abang rasa awak pregnant lah...yesss..." sambil dia usap perut aku..

Pundekkkkkk.....saja nak menganjeng aku la tuh...tau lah perut aku makin naik nih...siotttt jer....

Okeyhhh itu cerita petang semalam...

Nih aku nak tunjuk result buat blood test tadi....



Untuk Full Blood Count (FBC) test...aku punya haemoglobin (Hb) agak high jugak...sebab tu darah jadi pekat...agak bahaya jugak kalau darah pekat sangat nih...darah akan mengalir slow dalam salur darah...then boleh menyebabkan clot atau darah bergumpal...

Aku sebenarnya berminat nak tau level cholesterol dalam badan aku je...and result nya...agak tinggi jugak lorh....

Haish....nak kena jaga makan betul-betul lepas nih....

Badan nih nak guna lama...kalau dah muda-muda nih tak jaga pemakanan betul-betul...alamatnya.....boleh rosak awal....macam-macam penyakit pulak ada nanti...

Tu yang member aku pelik..aerobik selalu pi...tapi perut makin naik...

Aku jenis susah nak kawal makan....pastu mula lah meroyan tengok berat tak turun2...macam mana nak capai azam untuk ada six pack kalau dah lagu nih....adusssss.....








Wednesday, 5 February 2014

Mak aih sedap nya sore!!!!


Jom layan si Ariz Lufias nih nyanyi lagu Harus Terpisah......sore sedap...muka hensem...fuhhhhhh....nih bukan takat melting dah..merembes terus...hahahahahaha....

video



Tuesday, 4 February 2014

Drama Korea - Master's Sun

video

Cuti Chinese New Year lepas aku tak kemana pon...dok melepak kat rumah...sambil layan drama korea...Master's Sun..adik perempuan aku yang kasik...dia cakap best cerita ni...

Dah berapa lama cerita ni dalam simpanan aku...baru kali ni aku berpeluang nak tengok...actually aku minat jugak drama-drama korea nih...tapi tengok cerita jugak...kalau yang terlalu jiwang-jiwang sangat..melarat-larat cerita dia..aku memang tak layan...

First drama korea yang aku tengok dan still lagi tak jemu menontonnya adalah Full House...best dowh cerita ni...

Master's Sun ni pun quite interesting jugak....aku habiskan masa sehari suntuk kasi habis tengok drama nih...hero cerita ni pon agak merembes habaq hang...tapi muka nampak tua sikit...but pelakon pembantu lelaki yang lagi sorang tu lagi hot...hahahahaha...

Drama ni berkisar tentang seorang wanita Tae Gong-Shil lakonan Gong Hyo-jin yang ada kebolehan nampak hantu ....kira macam sixth sense lah..dia dapat kebolehan ni selepas accident....at first memang dia tak dapat nak terima apa yang dia alami tu..ye lah tak pasal-pasal boleh nampak hantu berkeliaran tak kira masa dan tempat....kalau aku pun mau meraung kalau nampak....

Mana dia pergi..mesti akan ada hantu atau roh yang tak aman kat situ...actually roh-roh ni nak mintak pertolongan daripada dia.....kira macam cerita Ghost Whisperrer jugak la

Hingga lah dia jumpa seorang lelaki ni Joo Joong-Won lakonan So Ji-sub...satu malam tu lepas dia tolong roh seorang nenek nih...dia tahan sebuah kereta yang dinaiki oleh Joo Joong-Won...Joo Joong-Won agak kaya orang nya...big bos kat sebuah shopping complex....

Dari situ lah mulanya perkenalan dorang.....Joo Joong-Won ni pada mulanya memang tak suka dengan perempuan nih...ye lah dia ingat perempuan gila mana ntah...tetiba tahan kereta dia..pastu cakap boleh nampak hantu segala...dengan gaya dia yang dah memang serupa hantu jugak...

Tae Gong-Shil ni ada sebab kenapa dia terus-menerus nak rapat dengan Joo Joong-Won...sebabnya bila dia sentuh Joo Joong-Won otomatik mata dia dah tak nampak hantu-hantu yang sering muncul tu...dia sendiri pelik kenapa boleh jadi macam tu...tapi oleh sebab dia dah tak tahan asyik nampak hantu jer...dia terus beritahu Joo Joong-Won...

Then...macam yang aku cakap...Joo Joong-Won memang tak percaya langsung dengan Tae Gong-Shil...dia anggap yang perempuan tu nak goda dia..nak makan duit dia...tapi selepas beberapa kejadian yang berlaku di shopping complex kepunyaan nya....atas bantuan Tae Gong-Shil jugak kejadian-kejadian itu dapat diselesaikan...akhirnya Joo Joong-Won percaya yang Tae Gong-Shil ni boleh nampak hantu.....kena pulak yang Joo Joong-Won memang memerlukan kebolehan Tae Gong-Shil untuk berinteraksi dengan roh bekas kekasih lamanya... kekasih dia  mati sewaktu mereka berdua kena culik 15 tahun sebelum itu...

Kalau nak tau apa yang jadi lepas tu...korang tengok la sendiri...malas aku nak cerita...hahahaha

Bagi aku cerita nih agak lain berbanding cerita korea yang aku dah tengok....aku kasi 4 bintang daripada 5....

Ada part sedih yang buat aku menangis la jugak...huhuhuhu...yang part lucu pun ada...boring lah kalau cerita mendatar je kan...serius sampai tamat cerita...

Lakonan hero dan heroin memang superb...masing-masing berjaya menjiwai watak...yang pasti episod last aku repeat 3 kali tengok....hahahahaha....


Hero - Joo Joong-won lakonan So Ji-sub



badan quite okey...





Heroin - Tae Gong-shil lakonan Gong Hyo Jin

x cantik mana pon perempuan nih..tapi lakonan dia aku suka..menjadi sangat



Hah ni ada lagi sorang jantan hot dalam cerita nih...watak pelakon pembantu...

Kang Woo lakonan Seo In Guk













Followers

World Clock