Thursday, 6 February 2014

Buat blood test...

Salam and selamat pagi wahai kawan-kawan ku...hahahahha

Baru sat tadi aku buat blood test...dah lama tak buat...nak jugak la aku check mana-mana yang abnormal dalam badan aku nih...

Acctually aku terpikir nak buat bukan apa....2 3 hari ni aku cepat sangat rasa letih dan mengantuk...semalam lagi lah...tidur dari lepas Maghrib..tak sedar-sedar sampai ke pagi tadi...

Aku gitau kat Abang A pasal kondisi aku sejak kebelakangan ni....dia boleh bantai buat lawak bangang..kata dia usaha dia berhasil..pastu gelak-gelak jahat...

Aku tak paham apa dia cakap mula-mula...aku tanya lah balik..apa yang dia merapu...

Nak tau dia jawab apa...

"Abang rasa awak pregnant lah...yesss..." sambil dia usap perut aku..

Pundekkkkkk.....saja nak menganjeng aku la tuh...tau lah perut aku makin naik nih...siotttt jer....

Okeyhhh itu cerita petang semalam...

Nih aku nak tunjuk result buat blood test tadi....



Untuk Full Blood Count (FBC) test...aku punya haemoglobin (Hb) agak high jugak...sebab tu darah jadi pekat...agak bahaya jugak kalau darah pekat sangat nih...darah akan mengalir slow dalam salur darah...then boleh menyebabkan clot atau darah bergumpal...

Aku sebenarnya berminat nak tau level cholesterol dalam badan aku je...and result nya...agak tinggi jugak lorh....

Haish....nak kena jaga makan betul-betul lepas nih....

Badan nih nak guna lama...kalau dah muda-muda nih tak jaga pemakanan betul-betul...alamatnya.....boleh rosak awal....macam-macam penyakit pulak ada nanti...

Tu yang member aku pelik..aerobik selalu pi...tapi perut makin naik...

Aku jenis susah nak kawal makan....pastu mula lah meroyan tengok berat tak turun2...macam mana nak capai azam untuk ada six pack kalau dah lagu nih....adusssss.....








17 comments:

  1. Tajuk propa ingat buat elisa/western blot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ammar : hahaha...medical check up biasa jer...idok leh sampai nak ELISA segala...

      Delete
  2. wow.....hasil keje kuat abang A ko lah tu hahaha....tahniah..tetiba,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prince : haippppp...babab karang!!!!!!

      Delete
  3. Tahniah yer..... bleh wat ultrasound ni klu nk tgok laki ke pompuan.... kahkahkah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgwk64 : hope kembar lah..sepasang..boy n girl...hahahaha

      Delete
    2. tu laa aku suruh pakai kondom, hampa ketegag sgt, kan dah lekat, aku gli hati dok imagine kalu betui hg nak branak, dan tentu runtuh spital tuh.. xpun tentu pengsan seminggu tok bidan tuhh.

      Delete
    3. JAZZLEE : owh nak jugak membahan aku...hampeh...hahahahaha....bukan takat runtuh hospital...langit yang runtuh timpa aku....

      Delete
    4. hai kid, kawan suka sgt lelawak awak tu,

      hai jazle, let to be friend pleaseeeeeeeeee,

      Delete
    5. KuDeen : mekasih...hahaha..lawak ker der??? hahaha

      Delete
  4. senyum kid, ada orang ngorat ko tuh.
    klu ikut lenggok bahasa penang utara, bila siC tegug siA, kmudian siC mention plak siB, tandanya aku jadi kambing itam, hampehh,,

    entry kawen ko tuh menakutkan btul, aku rasa nak terkencing jeeee,,,:(

    ReplyDelete
  5. JAZZLEE : padia hang merepek nih...A, B, C..kambing hitam....sila buat pencerahan...hikhikhik

    btw..kalau nak kencing..pi jamban sana...

    ReplyDelete
  6. kecut perut lah kita, baru je beri 1st komen, dah pun buat orang marah.
    En Jazle, maaf yaaa, kita nak kawan ngan awak jaa pleaseeeeeeeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. udah..nih drama swasta mende yang korang buat nih KuDeen dan JAZZLE....

      Delete
    2. patutlah aku rasa semacam jeeee dlm bussy nih, something wrong upanyaaa, drama swasta mana plak niiih. aku x kenai pun mamat haprah tuh, aku rasa anjing kurap kat tepi jalan pun...... takpelah aku tarik diri dari blog ko yg aku sayang nih slagi ada mat haprak tuh, kalu aku jumpa ko kat mana2 blog, aku akan sapa ko. maaf atas segala.. buat anjing gila, aku x tau ko sapa, klau ada niat dihati nak buat kawan, cermin diri dulu sebelum offer diri, ANJING KURAP GILAA

      Delete
    3. JAZZLE : rilek bro...apa yang berlaku nih...ayyoooo....aku tak paham...

      Delete
  7. drama sineteron barangkali..hakhakhak..

    ReplyDelete

Followers

World Clock