Tuesday, 4 February 2014

Drama Korea - Master's Sun


Cuti Chinese New Year lepas aku tak kemana pon...dok melepak kat rumah...sambil layan drama korea...Master's Sun..adik perempuan aku yang kasik...dia cakap best cerita ni...

Dah berapa lama cerita ni dalam simpanan aku...baru kali ni aku berpeluang nak tengok...actually aku minat jugak drama-drama korea nih...tapi tengok cerita jugak...kalau yang terlalu jiwang-jiwang sangat..melarat-larat cerita dia..aku memang tak layan...

First drama korea yang aku tengok dan still lagi tak jemu menontonnya adalah Full House...best dowh cerita ni...

Master's Sun ni pun quite interesting jugak....aku habiskan masa sehari suntuk kasi habis tengok drama nih...hero cerita ni pon agak merembes habaq hang...tapi muka nampak tua sikit...but pelakon pembantu lelaki yang lagi sorang tu lagi hot...hahahahaha...

Drama ni berkisar tentang seorang wanita Tae Gong-Shil lakonan Gong Hyo-jin yang ada kebolehan nampak hantu ....kira macam sixth sense lah..dia dapat kebolehan ni selepas accident....at first memang dia tak dapat nak terima apa yang dia alami tu..ye lah tak pasal-pasal boleh nampak hantu berkeliaran tak kira masa dan tempat....kalau aku pun mau meraung kalau nampak....

Mana dia pergi..mesti akan ada hantu atau roh yang tak aman kat situ...actually roh-roh ni nak mintak pertolongan daripada dia.....kira macam cerita Ghost Whisperrer jugak la

Hingga lah dia jumpa seorang lelaki ni Joo Joong-Won lakonan So Ji-sub...satu malam tu lepas dia tolong roh seorang nenek nih...dia tahan sebuah kereta yang dinaiki oleh Joo Joong-Won...Joo Joong-Won agak kaya orang nya...big bos kat sebuah shopping complex....

Dari situ lah mulanya perkenalan dorang.....Joo Joong-Won ni pada mulanya memang tak suka dengan perempuan nih...ye lah dia ingat perempuan gila mana ntah...tetiba tahan kereta dia..pastu cakap boleh nampak hantu segala...dengan gaya dia yang dah memang serupa hantu jugak...

Tae Gong-Shil ni ada sebab kenapa dia terus-menerus nak rapat dengan Joo Joong-Won...sebabnya bila dia sentuh Joo Joong-Won otomatik mata dia dah tak nampak hantu-hantu yang sering muncul tu...dia sendiri pelik kenapa boleh jadi macam tu...tapi oleh sebab dia dah tak tahan asyik nampak hantu jer...dia terus beritahu Joo Joong-Won...

Then...macam yang aku cakap...Joo Joong-Won memang tak percaya langsung dengan Tae Gong-Shil...dia anggap yang perempuan tu nak goda dia..nak makan duit dia...tapi selepas beberapa kejadian yang berlaku di shopping complex kepunyaan nya....atas bantuan Tae Gong-Shil jugak kejadian-kejadian itu dapat diselesaikan...akhirnya Joo Joong-Won percaya yang Tae Gong-Shil ni boleh nampak hantu.....kena pulak yang Joo Joong-Won memang memerlukan kebolehan Tae Gong-Shil untuk berinteraksi dengan roh bekas kekasih lamanya... kekasih dia  mati sewaktu mereka berdua kena culik 15 tahun sebelum itu...

Kalau nak tau apa yang jadi lepas tu...korang tengok la sendiri...malas aku nak cerita...hahahaha

Bagi aku cerita nih agak lain berbanding cerita korea yang aku dah tengok....aku kasi 4 bintang daripada 5....

Ada part sedih yang buat aku menangis la jugak...huhuhuhu...yang part lucu pun ada...boring lah kalau cerita mendatar je kan...serius sampai tamat cerita...

Lakonan hero dan heroin memang superb...masing-masing berjaya menjiwai watak...yang pasti episod last aku repeat 3 kali tengok....hahahahaha....


Hero - Joo Joong-won lakonan So Ji-sub



badan quite okey...





Heroin - Tae Gong-shil lakonan Gong Hyo Jin

x cantik mana pon perempuan nih..tapi lakonan dia aku suka..menjadi sangat



Hah ni ada lagi sorang jantan hot dalam cerita nih...watak pelakon pembantu...

Kang Woo lakonan Seo In Guk













11 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izzam Fimi : aku tengok hang pon...merembes habaq hang...hahahaha...:)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Amir pun suker tgk drama Korea gak...Cerita yang antara Amir minat adalah...Briliant Legacy...

    But citer master's sun nie amir suker lagu soundtrack die...nyanyian Hyorin/Hyolin dari kumpulan SISTAR tajuk lagu dier Crazy Of You... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : aku ada cerita Briliant Legacy tuh...tapi x tengok2 pon lagi...btw dah tengok drama Big?? suzy Miss A ada berlakon...best jugak cerita tuh...

      Haah sore Hyorin memang sedap...lagu Touch Love pon boleh tahan gak...

      Delete
    2. Drama Big Amir x tgk lagik...samer cam kindaichi lah...ader dvd dier...tapi tak tgk lagik... :-P

      Amir actually takderlah fan K-Pop sgt...tapi Suare Hyorin memang Kebabom...She have her own class...tak mcm artis K-pop lain...harap rupa aje...tapi vokal ke laut...:-0

      Delete
    3. Amir : uiihh sanggup beli DVD yerr....

      aku terminat KPOP nih sebab terpengaruh ngan adik perempuan aku....hahahaha..tapi x lah hard die fan sgt....so far layan jugak mana2 lagu kpop yg best...hahahaha...btw Hyorin punya muka x cantik...but dia ada suara yg sedap...

      Delete
  3. ish korang sumeee nih cam ponpuan plak dok giler cite korea, aku glilah sai hero2nyeee @ jambu xpun cam budak2 baru bersunat jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. JAZZLEE : haipppp....best apa layan cerita korea....daripada layan cerita melayu yang ntah apa2 kadang2 tu...hahahahaha

      eh dorang mana ada sunat lahhhhh.....

      Delete
  4. aku pun kekadang layan gak cite korea....hahaha..tp x la addict sgt...just tgk2 jer..kalu balik kg.tgk gak la cite2 kat kbsw kt astro tu..hehehe... selalu lyn runningman jer...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebuan Kuneng : runningman memang the best...mau gelak tak henti kalau tengok...
      try la tgok citer master's sun nih....best wa cakap lu...hihihi

      Delete

Followers

World Clock