Wednesday, 25 June 2014

Siapakah gerangan nya Fir Rahman????


Malam tadi aku tengok lah satu drama baru sempena bulan puasa kat TV3...selalunya aku jarang tengok drama melayu....selalu layan food channel ataupun CSI...

Drama ni bertajuk Ramadhan Jangan Pergi....tertengok la intro drama ni mula-mula...time tunjuk muka pelakon-pelakon drama...macam biasa lah...ada lagu pastu introduce nama-nama pelakon...

Wahhhh...hero dia macam best jer....wajah yang tak pernah nampak kat kaca TV Malaysia....terus aku tak tukar channel lain....

Ada Siti Saleha, Eizlan Yusoff *tua-tua pun bergetah lagi jantan nih*, pastu ada lah sape2 lagi yang berlakon...tak kenal sangat....

Layan punya layan...tak sedar sampai habis satu episod aku tengok semalam...hahahaha....punya lah nak usya jantan hero drama nih...

So pagi ni, aku pun try la carik info pasal mamat hero nih...

Nahhh....satu kapal dengan Aaron Aziz rupanya...nun dari Singapore sana hah....

Nama dia Fir Rahman atau Firdaus Rahman...nama penuh dia kot....btw...aku suka tengok muka dia...hensem jantan ni...badan pun sodapppp....

nampak ada ciri-ciri suami mithali kan....

Dalam cerita Ramadhan Jangan Pergi ni dia bawak watak suami kepada Siti Saleha....hmmm...boleh la kot tengok dia punya lakonan....boleh tahan.....aku seronok tengok muka dia je....jalan cerita aku tak amik tau sangat...

Adakah mamat ni mampu mengikut jejak langkah senior dia seperti Aaron Aziz dan Adi Putra???

Pakej kira lengkap....muka dah ada....maybe ada yang cakap muka dia biasa je...x de yang wow...bagi aku entah la...macam best jer nak tengok muka dia lama-lama...lain orang lain taste kan...hahahaha...

Aku berjaya jumpa dia punya fesbuk....hahahaha...gigih tak???

lesung pipit dia dalam tu...perghhh....









Tuesday, 17 June 2014

Jantan sangat kah layan bola??????

Haktuiiii....nak meroyan jugak la aku bilamana ada mulut macam gampang perli-perli aku semalam...

Salah ke aku tak layan bola????

Ape ke setiap insan yang bergelar lelaki yang ada sebatang tiang kat bawah tu diwajibkan menonton perlawan bola sepak???

Macam lahanat jer mulut dok sindir-sindir aku sebab  nya aku cakap tak minat langsung dengan bola sepak....

Eleh...ingat sapa yang kaki bola tu..yang dok petang-petang kejar bola tu tak de yang bengkok ke....kalau dah memang sejak azali memang gay tegar...bola kocek jugak yang dicari....

Jujur aku cakap..memang aku tak layan bola-bola ni.....tapi kalau pemain bola yang hensem gila babas aku minat nak amik tau...

Sejak dari sekolah lagi memang aku cukup anti dengan bola sepak....bila waktu Pendidikan Jasmani jer mesti gelabah...cikgu mesti semedang jer suruh main bola...dah tak de permainan lain kot nak suruh pelajar main....

Aku ingat lagi last year masa pi Kursus Induksi kat Rompin....ada satu time tu, waktu riadah kena main bola sepak...choiiiiiii.....tapi main la jugak demi tak mau menjatuhkan maruah.....tapi banyak larik tak ketahuan hala...bola nya tak de langsung aku dapat sentuh.....sudah nya penat sebab berlari jer....mujur satu team dengan yang pandai main....mujur jugak team aku menang....walaupun aku tak de menyumbang apa-apa...

Ni sekarang musim World Cup....tak de makna nya aku nak bangun pepagi buta semata-mata menonton bola....

Pelik la aku...kenapa nak dipandang sinis kepada lelaki yang tak layan bola nih....member2 perempuan aku pun pelik bila tau aku tak minat bola sepak.....ada pulak aku kesah bila dorang tak pandai masak...tak pandai jahit baju.....

Yang sindir aku semalam tu...ingat aku tak tau yang kau tu pun bengkok jugak...konon nak berlagak straight....puiiiiii....




Wednesday, 11 June 2014

Bila one of my crush komen di Facebook....


Tudiaaa...one of my crush katanya...berapa banyak crush yang aku pernah terjatuh hati nih...

Tak kisah la berapa banyak...tak salah pon kan...just minat dari jauh secara diam-diam...tak mengganggu ketenteraman hidup mereka pon...hohohoho...

Memang kalau ikut sejarah dari sekolah menengah bawak ke zaman berkerjaya ni, kalau nak di list kan..ada la penuh satu kertas saiz A4 kot senarai jantan-jantan yang aku minat....half of them adalah straight tegak sejati...*nanges*

Yang komen kat fb aku ni...adalah crush masa zaman kat universiti dulu...one of my senior...jugak pengerusi kolej kediaman yang aku duduk...jugak ketua fasilitator masa minggu orientasi...

First jumpa masa perjumpaan kali pertama lepas daftar kat kolej kediaman....awal-awal lagi dah kena denda tekan tubi sebab lambat berhimpun kat dewan....pundek...sepanjang minggu tu dia je yang selalu kasik denda....lambat pi solat Subuh, kena berguling kat atas jalan tar depan surau...bapak pening kepala aku...bayangkan dengan pakai baju melayu kain pelekat...

Memang rasa jengkel jugak la dengan dia...tapi lepas habis minggu orientasi tu baru lah tau dia ni baik je orangnya...time minggu tu je buat-buat garang...nak kasik kami takut...

Bekas sekolah agama dulu dia ni...sebab tu jenis alim jugak la orang dia...selalu jadi imam kat surau kolej...selalu bagi tazkirah lepas solat Maghrib...pernah sekali tu, aku dengar tazkirah dia bagi kat surau...pasal akil baligh kalau tak silap...dia tanya aku masa tengah-tengah tazkirah tu, apa warna air mani lelaki...

Tak kau gelabah beruk masa tu...tergagap-gagap aku jawab....dalam hati sumpah seranah jugak la..dalam ramai-ramai orang dalam surau tu..aku jugak yang dia tanya....tanya pasal air mani pulak tu...

Lepas pada tu..aku rasa lain macam je bila tengok dia...macam ada satu perasaan suka yang timbul...bila lalu depan dia, aku tunduk..tak berani nak pandang muka dia...huhuhuhuhu...macam gampang kan reaksi aku...bajet anak gadis yang malu-malu bila jumpa si teruna pujaan...puiiiiii....bila ingat balik, nak muntah pun ada....

Sekarang ni, yang aku tau dia tengah buat PhD kalau tak silap..itu pun aku dok stalk fesbuk dia..aku add dia kat fesbuk lepas aku habis belajar...segan nak add masa belajar kat uni dulu....tak tau kenapa...maybe sebab selalu terjumpa kot..ye lah, 3 tahun aku dok kat kolej kediaman tu...3 tahun jugak la dia ada kat situ...masa aku 1st year..dia dah final year..pastu aku masuk 2nd year, dia sambung master dan apply jadi penyelia kolej...time 2nd year dan 3rd year...bilik dia satu aras dengan aku...hihihi...memang frekuensi nak bertembung tu amat lah kerap....tambah-tambah kat toilet...bersuka ria lah mata aku dapat usya dia shirtless pakai tuala je...

Yang aku pasti sampai sekarang rasa-rasa nya dia single lagi...sebab kat fesbuk tak de menampak kan yang dia dah berpunya..atau tak share kat fb...mungkin jugak...nampak sangat aku berharap yang dia tak de couple lagi...hahahahahaha....haish..apa ni..aku dah ada Abang A...ingat!!!!!

first time dia komen kat gambar aku upload...hihihihihi....berbunga-bunga je rasa....





Monday, 9 June 2014

Peratus Kebahagiaan.....


Salam sejahtera uollssss...

Ini pagi...aku bersenang lenang di tempat kerja...tak sibuk sangat...sampel darah pon tak banyak...memang kerja bersembang je lah dengan staff lain...

Mengendap kereta bos kat parking...syukur...orang tua tu tak de...dah la aku datang kerja pakai sandal je....kaki terseliuh jatuh tangga kat rumah...padan muka, tak reti nak jalan slow-slow...berlari nak ke dapur...lapaq punya pasal...

Hah...sorang staff aku ni ada ajar satu game menarik...seumur hidup tak pernah jumpa game nih...game ni boleh kira peratus kebahagiaan hubungan kita dengan kita punya marka...

kalau ikut logik...memang la tak masuk akal...ada pulak boleh buat kira-kira kebahagiaan dalam sesebuah perhubungan...nak gelak pon ada...tapi saja suka-suka...tu yang aku pun terjebak sama main benda alah ni...bukan nya nak percaya sangat....

First hangpa tulis nama penuh hangpa dengan hangpa punya sayang intan payung...kena nama penuh..tak bley nama samaran...nama bapak tak diperlukan...just nama sendiri...buat macam kat bawah ni...

nama di atas hanya sekadar contoh....

Pastu kira setiap huruf yang ada...potong mana-mana huruf yang dah dikira dan jumlah dia tulis kat bawah...

contoh : huruf M ada 2 manakala huruf O ada 2...tulis kat bawah jumlah tu...

Dah siap jumlah kan huruf-huruf tadi...akan terhasil satu kod nombor *errr betul ke kod* seperti di bawah ni...




Step berikutnya...tambahkan nombor pada hujung side kanan dan nombor pada hujung side kiri....buat sampai dapat 2 angka....




tadaaaaaaaaa.....EN. MOHD ALI dan PUAN SITI AMINAH dapat 84 %....kira gred A la tu...cemerlang..tahniah diucapkan....

Pastu aku pon buat la untuk aku dan my abang...tengok berapa markah dapat...

nahhh...tudia...70% je...gred B...memuaskan....errrrrrrrrrr

Game ni just untuk suka-suka je....tak boleh percaya pon...kalau lah tahap kebahagiaan satu hubungan tu boleh diukur dengan cara macam ni...agak nya kes penceraian tak akan berlaku kot...sebelum kenal, kita kira dulu...kalau markah tak mencapai tahap cemerlang....reject...boleh???? muahahahaha....

So...korang cuba la...tengok dapat cemerlang ke tak...adiosssss.....



Wednesday, 4 June 2014

My Abang merajukkkkk.....


My abang tengah merajuk ...adoiiiii lahhh haiii....

Macam ni cerita dia...semalam dalam pukul 8 malam...dua orang member aku datang tumpang mandi kat rumah sebab asrama jururawat tak de air....

Lepas 2 orang pompoan ni siap mandi...kami lepak-lepak depan TV sambil menyicah pelam...sorang tu baru balik kampung weekend lepas...seguni kauuuu...dia bawak pelam....udah masing-masing menkedarah pelam mengalahkan pompoan mengandung...


Tengah dok rancak sembang-sembang gosip-gosip mengata orang, dapat mesej dari my abang...katanya dah nak sampai...

Aku terkejut la jugak...bukan ke orang tua ni balik kampung...last week dia balik kampung dengan family dia...katanya nak stay sana sampai habis cuti sekolah...

Tup tup dah ada kat sini orang dia malam tadi...dia ajak jumpa...nak datang ke rumah masa tu jugak...aku pun kata lah..yang 2 orang member ada kat rumah aku...suruh dia datang lewat sikit...


Sudahnya sentap kenapa entah...senyap tak balas mesej aku hantar...aku ingatkan dia tak jadi datang...buat tak tau je lah...terus kan lah aktiviti menyembang dengan member2 aku tadi..tak sedar dah 11 lebih....

Lepas member aku blah..aku tunggu la jugak...senyap je dia...aku pikir dia dah tido lah kot...malas kacau orang baru sampai dari kampung...aku pun dah ngantuk gila...terus je lah tido...tapi sebelum tu, ada la hantar mesej semalam malam kat dia...tak reply jugak...still lagi aku ingat tak de pape...bersangka baik...dah selamat berlayar la kot....


Bangun pagi tadi...check fon..ada mesej dari my abang....

Lahhh....dia tunggu aku rupanya...rupanya dia dah ada depan rumah aku masa dia hantar mesej nak datang rumah...tapi dia parking jauh sikit...patut la aku jenguk kat luar tak nampak kereta dia....

Lepas aku kata yang ada member2 kat rumah...terus dia balik...mana lah aku tau dia ada kat depan rumah.....tak bagitau pon....balik malam tadi pon tak gitau awal-awal....


Dia siap singgah belikan satay sedap yang aku suka lagi.....pastu pagi tadi dia kata, dia dah buang dalam tong sampah.....marah le tuh..adoiiiiii....

Sekarang...tengah senyap lagi lah dia tu....aku call, dia angkat...tapi busy katanya...pastu letak terus...mak aihhhh....busy taik kucing dia...padahal dia keje kat sekolah...sekarang time cuti...ofkos lah dia pun tak keje...saja la tuh...nak mogok dengan aku...


Tak pe...malam ni malam jumaat kan...tau la macam mana nak pujuk balik orang tua ni....wish me luck guys!!!!!

Monday, 2 June 2014

What Is Politics !



Boy sums it up brilliantly!!!!!!

A little boy goes to his dad and asks, 'What is Politics?'
Dad says, 'Well son, let me try to explain it this way :
I am the head of the family,
so call me The Prime Minister.

Your mother is the administrator of the money,
so we call her the Government.

We are here to take care of your needs,
so we call you the People

The Indon maid, we will consider her the Working Class.

And your baby brother, we will call him the Future.

Now think about that and see if it make sense '
So the little boy goes off to bed
thinking about what Dad has said.

Later that night, he hears his baby brother crying,
so he gets up to check on him.

He finds that the baby has severely soiled his nappy.
So the little boy goes to his parent's room and
finds his mother asleep.

Not wanting to wake her, he goes to the nanny's room.
Finding the door locked, he peeks in the keyhole and
sees his father in bed with the maid....

He gives up and goes to bed.

The next morning, the little boy say to his father,
'Dad, I think I understand the concept of politics now.'
The father says,
'Good son, tell me in your own words
what you think politics is all about.'

The little boy replies,

'The Prime Minister is screwing the Working Class
while the Government is sound asleep.
The People are being ignored and
the Future is in deep shit.'


Followers

World Clock