Tuesday, 17 June 2014

Jantan sangat kah layan bola??????

Haktuiiii....nak meroyan jugak la aku bilamana ada mulut macam gampang perli-perli aku semalam...

Salah ke aku tak layan bola????

Ape ke setiap insan yang bergelar lelaki yang ada sebatang tiang kat bawah tu diwajibkan menonton perlawan bola sepak???

Macam lahanat jer mulut dok sindir-sindir aku sebab  nya aku cakap tak minat langsung dengan bola sepak....

Eleh...ingat sapa yang kaki bola tu..yang dok petang-petang kejar bola tu tak de yang bengkok ke....kalau dah memang sejak azali memang gay tegar...bola kocek jugak yang dicari....

Jujur aku cakap..memang aku tak layan bola-bola ni.....tapi kalau pemain bola yang hensem gila babas aku minat nak amik tau...

Sejak dari sekolah lagi memang aku cukup anti dengan bola sepak....bila waktu Pendidikan Jasmani jer mesti gelabah...cikgu mesti semedang jer suruh main bola...dah tak de permainan lain kot nak suruh pelajar main....

Aku ingat lagi last year masa pi Kursus Induksi kat Rompin....ada satu time tu, waktu riadah kena main bola sepak...choiiiiiii.....tapi main la jugak demi tak mau menjatuhkan maruah.....tapi banyak larik tak ketahuan hala...bola nya tak de langsung aku dapat sentuh.....sudah nya penat sebab berlari jer....mujur satu team dengan yang pandai main....mujur jugak team aku menang....walaupun aku tak de menyumbang apa-apa...

Ni sekarang musim World Cup....tak de makna nya aku nak bangun pepagi buta semata-mata menonton bola....

Pelik la aku...kenapa nak dipandang sinis kepada lelaki yang tak layan bola nih....member2 perempuan aku pun pelik bila tau aku tak minat bola sepak.....ada pulak aku kesah bila dorang tak pandai masak...tak pandai jahit baju.....

Yang sindir aku semalam tu...ingat aku tak tau yang kau tu pun bengkok jugak...konon nak berlagak straight....puiiiiii....




15 comments:

  1. Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ada juga yang bersuara bagi mewakili suara aku! Thanks Kindaichi Kid! Lap you bermillion-million lemon. Aku panas telinga sajorh bila sorang akak sepejabat yang ala-ala pengkid (tapi chantek la bertudung dah kawen ada anak bagai cuma aktif yang amat sport ha.... kaki futsal perempuan); tiba-tiba kata - awak ni patut pakai skirt, tak minat bola. Amboi amboi amboi, ko nak aku pakaikan ko spender short pants kew? Last-last aku jugak nak jolok kau, kau selamanya mustahil dapat menjoloki aku.... hahahaha :D

    Aku exactly sama pengalaman dgn ko. Masa kat sekolah (sekolah dak laki lak tu...) time PJ ja, main bola, main bola - haiyo.... cikgu...aku tau la ko pemalas... tapi please cari idea yang lebih baik - macam berenang ke (sekolah aku ada swimming pool occay), hoki ka, basketball ka - ni daripada 100 sesi, 99 wajib bola sepak. Aiyoooooo cikgu cikgu...

    Apapun, please la stereotype laki wajib minat bola; at least kiteorang tak menjadikan bola itu sebagai TUHAN! Ngok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol : hahaha..lap u too....untong lerr sekolah ada swimming pool...sekolah aku dulu aku ade tasik busok penuh lalang jer kat belakang blok asrama.... :)

      Delete
  2. dlm dunia ni bukan bola je sport yg wujud.....bagi aku mcm org bodoh je main bola,22 org kejar 1 bola,dh sepak pastu tanduk guna kepala....knp xmain game yg more civilize,mcm badminton,tenis ker......

    ReplyDelete
    Replies
    1. gossip guys : hahahaha....kann..macam ntah pape....:)

      Delete
  3. okay, sama la.. time sekolah aku pon benci time pj sbb kene main bola... tapi mujurlah ade geng basketball kat sekolah, so kadang2 bleh skip main bola...

    aku main futsal bleh lagi kot, tapi always semput sbb banyak berlari. orang lelah la katakan...

    tp aku lain, lantak la org tu hensem or not, kalau die pemain bola, aku tak minat gak nak amik tahu dunia bola..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gibb : semua sukan aku tak minat...dah memang sejak azali malas bersukan...habis kuat pon main badminton...itu pun banyak gelak drpd main...:)

      Delete
  4. Bagus kid you punya komen. I pun x minat bola. Suka hati kitalah nak minat apa pun. Nak minat bola ke tak nak ke, itu hak kita. Yg orang lain nak menyibuk tu kenapa? X semua manusia minat perkara yang sama. Rambut sama hitam hati lain2. Nasib I lagi teruk. Bukan kwn2 je yg kritik sbb I x minat bola, bapak I pun sama. Dia kata I bukan lelaki kalau x minat bola. Tah pape tah. Dia x minat tengok cerita Korea I tak bising pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MNH : itu la pasal...rela lagi aku layan food channel....:)

      Delete
  5. Ala.... jntn la sgt cpe yg tgok bola tu.... tp xsmstinye tgok bola ko jntn.... so yg pompuan yg tgok bola tu hati2..... nnt kene cop penkid plak.... ad je yg minat bola tu plu gak..... dh jd lumrah..... tgok bola adlh laki.... memasak adlh prmpuan.... abis yg jd chef skrg ni cpe plak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khai : zaman sekarang dah lain....benda yg pompoan buat laki pon boleh buat...netball pon dah ada lelaki yg main...:)

      Delete
  6. i dont play football too n i hate it. so what did i told them to shut their mouth? i said "sorry guys, i dont do leg job, i only do hand job!" n they will just shut up after that haha

    ReplyDelete
  7. worldpeace : lol...hahahaha.... i also like hand job...:)

    ReplyDelete
  8. Seriously...Amir tak layan bola gak...if ade kawan2 Amir (Yg Str8 la) tanya Amir pasal bola especially piala dunia nie...Amir akan terus ckp Amir tak tgk dan tak minat...kalo die perli2 Amir ker...Amir akan ckp Amir punye suke lah tak nak tgk bola...and then dierorg akan terus diam...

    But Then, betul kater tuan tanah...kalo bab pemain bola yg ensem2...terus Amir Berahi katenyer...kikiki...:-p

    ReplyDelete
  9. Amir : Ronaldo...hahahaha...berahi tak???

    ReplyDelete
  10. aku pun tak suka bolasepak. aku tak berminat dgn lelaki yg kaki bola. hahaahaa

    ReplyDelete

Followers

World Clock