Wednesday, 4 June 2014

My Abang merajukkkkk.....


My abang tengah merajuk ...adoiiiii lahhh haiii....

Macam ni cerita dia...semalam dalam pukul 8 malam...dua orang member aku datang tumpang mandi kat rumah sebab asrama jururawat tak de air....

Lepas 2 orang pompoan ni siap mandi...kami lepak-lepak depan TV sambil menyicah pelam...sorang tu baru balik kampung weekend lepas...seguni kauuuu...dia bawak pelam....udah masing-masing menkedarah pelam mengalahkan pompoan mengandung...


Tengah dok rancak sembang-sembang gosip-gosip mengata orang, dapat mesej dari my abang...katanya dah nak sampai...

Aku terkejut la jugak...bukan ke orang tua ni balik kampung...last week dia balik kampung dengan family dia...katanya nak stay sana sampai habis cuti sekolah...

Tup tup dah ada kat sini orang dia malam tadi...dia ajak jumpa...nak datang ke rumah masa tu jugak...aku pun kata lah..yang 2 orang member ada kat rumah aku...suruh dia datang lewat sikit...


Sudahnya sentap kenapa entah...senyap tak balas mesej aku hantar...aku ingatkan dia tak jadi datang...buat tak tau je lah...terus kan lah aktiviti menyembang dengan member2 aku tadi..tak sedar dah 11 lebih....

Lepas member aku blah..aku tunggu la jugak...senyap je dia...aku pikir dia dah tido lah kot...malas kacau orang baru sampai dari kampung...aku pun dah ngantuk gila...terus je lah tido...tapi sebelum tu, ada la hantar mesej semalam malam kat dia...tak reply jugak...still lagi aku ingat tak de pape...bersangka baik...dah selamat berlayar la kot....


Bangun pagi tadi...check fon..ada mesej dari my abang....

Lahhh....dia tunggu aku rupanya...rupanya dia dah ada depan rumah aku masa dia hantar mesej nak datang rumah...tapi dia parking jauh sikit...patut la aku jenguk kat luar tak nampak kereta dia....

Lepas aku kata yang ada member2 kat rumah...terus dia balik...mana lah aku tau dia ada kat depan rumah.....tak bagitau pon....balik malam tadi pon tak gitau awal-awal....


Dia siap singgah belikan satay sedap yang aku suka lagi.....pastu pagi tadi dia kata, dia dah buang dalam tong sampah.....marah le tuh..adoiiiiii....

Sekarang...tengah senyap lagi lah dia tu....aku call, dia angkat...tapi busy katanya...pastu letak terus...mak aihhhh....busy taik kucing dia...padahal dia keje kat sekolah...sekarang time cuti...ofkos lah dia pun tak keje...saja la tuh...nak mogok dengan aku...


Tak pe...malam ni malam jumaat kan...tau la macam mana nak pujuk balik orang tua ni....wish me luck guys!!!!!

9 comments:

  1. ko buat belle jew nok......sambik buat tarian kemut hahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. John : tenkiu abang John...hikhikhik

      Delete
  3. pat.. sila ajar tarian kemut skang.. hak hak hak..

    gud luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye pak cik..dia memang expert mende2 macam nih...:)

      Delete
    2. Motif semua nak aku ajar.....blaja sendiri hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. lelakiseksi : hahahaha...tq..gaya macam nak pi jawab exam je...

      Delete

Followers

World Clock