Monday, 9 June 2014

Peratus Kebahagiaan.....


Salam sejahtera uollssss...

Ini pagi...aku bersenang lenang di tempat kerja...tak sibuk sangat...sampel darah pon tak banyak...memang kerja bersembang je lah dengan staff lain...

Mengendap kereta bos kat parking...syukur...orang tua tu tak de...dah la aku datang kerja pakai sandal je....kaki terseliuh jatuh tangga kat rumah...padan muka, tak reti nak jalan slow-slow...berlari nak ke dapur...lapaq punya pasal...

Hah...sorang staff aku ni ada ajar satu game menarik...seumur hidup tak pernah jumpa game nih...game ni boleh kira peratus kebahagiaan hubungan kita dengan kita punya marka...

kalau ikut logik...memang la tak masuk akal...ada pulak boleh buat kira-kira kebahagiaan dalam sesebuah perhubungan...nak gelak pon ada...tapi saja suka-suka...tu yang aku pun terjebak sama main benda alah ni...bukan nya nak percaya sangat....

First hangpa tulis nama penuh hangpa dengan hangpa punya sayang intan payung...kena nama penuh..tak bley nama samaran...nama bapak tak diperlukan...just nama sendiri...buat macam kat bawah ni...

nama di atas hanya sekadar contoh....

Pastu kira setiap huruf yang ada...potong mana-mana huruf yang dah dikira dan jumlah dia tulis kat bawah...

contoh : huruf M ada 2 manakala huruf O ada 2...tulis kat bawah jumlah tu...

Dah siap jumlah kan huruf-huruf tadi...akan terhasil satu kod nombor *errr betul ke kod* seperti di bawah ni...




Step berikutnya...tambahkan nombor pada hujung side kanan dan nombor pada hujung side kiri....buat sampai dapat 2 angka....




tadaaaaaaaaa.....EN. MOHD ALI dan PUAN SITI AMINAH dapat 84 %....kira gred A la tu...cemerlang..tahniah diucapkan....

Pastu aku pon buat la untuk aku dan my abang...tengok berapa markah dapat...

nahhh...tudia...70% je...gred B...memuaskan....errrrrrrrrrr

Game ni just untuk suka-suka je....tak boleh percaya pon...kalau lah tahap kebahagiaan satu hubungan tu boleh diukur dengan cara macam ni...agak nya kes penceraian tak akan berlaku kot...sebelum kenal, kita kira dulu...kalau markah tak mencapai tahap cemerlang....reject...boleh???? muahahahaha....

So...korang cuba la...tengok dapat cemerlang ke tak...adiosssss.....



8 comments:

  1. masa zaman sekolah dulu pernah buat macam ni..best..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki seksi : owh pernah main jugak...aku je lah yg ketinggalan zaman....huhuhu

      Delete
  2. bende ni orang darjah 3 dah main la awak...

    ReplyDelete
  3. biasa gak main dulu..memang macam2 nama keluar. saje je.. kononnye nak cari pasangan yg ideal. hohoho..

    cuma perlu ke letak word 'LOVE' tu?? (tapi benda ni pon main2 je kan??)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reeza : ntah..anak buah aku ajar kena LOVE....aku follow jer...:)

      Delete
  4. lol.. ni zaman skolah rendah bai... kid belom cukop "kid" ni.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fallen angel : kecik-kecik dulu kita tak didedahkan dengan benda2 macam ni...kite sekolah agama dulu..*konon*

      Delete

Followers

World Clock