Wednesday, 25 June 2014

Siapakah gerangan nya Fir Rahman????


Malam tadi aku tengok lah satu drama baru sempena bulan puasa kat TV3...selalunya aku jarang tengok drama melayu....selalu layan food channel ataupun CSI...

Drama ni bertajuk Ramadhan Jangan Pergi....tertengok la intro drama ni mula-mula...time tunjuk muka pelakon-pelakon drama...macam biasa lah...ada lagu pastu introduce nama-nama pelakon...

Wahhhh...hero dia macam best jer....wajah yang tak pernah nampak kat kaca TV Malaysia....terus aku tak tukar channel lain....

Ada Siti Saleha, Eizlan Yusoff *tua-tua pun bergetah lagi jantan nih*, pastu ada lah sape2 lagi yang berlakon...tak kenal sangat....

Layan punya layan...tak sedar sampai habis satu episod aku tengok semalam...hahahaha....punya lah nak usya jantan hero drama nih...

So pagi ni, aku pun try la carik info pasal mamat hero nih...

Nahhh....satu kapal dengan Aaron Aziz rupanya...nun dari Singapore sana hah....

Nama dia Fir Rahman atau Firdaus Rahman...nama penuh dia kot....btw...aku suka tengok muka dia...hensem jantan ni...badan pun sodapppp....

nampak ada ciri-ciri suami mithali kan....

Dalam cerita Ramadhan Jangan Pergi ni dia bawak watak suami kepada Siti Saleha....hmmm...boleh la kot tengok dia punya lakonan....boleh tahan.....aku seronok tengok muka dia je....jalan cerita aku tak amik tau sangat...

Adakah mamat ni mampu mengikut jejak langkah senior dia seperti Aaron Aziz dan Adi Putra???

Pakej kira lengkap....muka dah ada....maybe ada yang cakap muka dia biasa je...x de yang wow...bagi aku entah la...macam best jer nak tengok muka dia lama-lama...lain orang lain taste kan...hahahaha...

Aku berjaya jumpa dia punya fesbuk....hahahaha...gigih tak???

lesung pipit dia dalam tu...perghhh....









14 comments:

  1. Replies
    1. Gibb : taste aku tu....hahahaha.....

      Delete
    2. kacak, tapi bukan taste aku...

      Delete
  2. Org ckp org singapore ni hot2.... hemsem2 belaka.... tu sbb agknya artis dr singapore ramai yg popular kat malaysia.... (klu ad org singapore kat sini jgn kmbang sgt na.... nnt trkoyak plak sluar nnt....)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khai : betoiii....cer tengok kat fesbuk Fir Rahman ni..ada gambar dia shirtless....ketak2 badan owh....

      Delete
  3. Ammar : ofkos...hahahaha...nak carik calon yang benar-benar layak....meh nanti aku review pasal hang pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita ni orang2 biasa, x layak untuk di review...

      Delete
    2. Ammar : choiiiiii...hahahaha

      Delete
  4. Replies
    1. lelaki seksi : kannnn....bakal jadi kegilaan mamat ni nanti....

      Delete
  5. Memang macho gak mamat nie...and ader taste2 Amir gak lah...al maklum la...Amir Taste kat jejantz yang ader muka2 Manly look nie..hihihi....:-P *larikkkk.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : eh nak berebut dengan kiter pulak yerr....grrrrrrr

      Delete
  6. Dia kena kekalkan misai n style rambut mcm dlm drama ni...tgk dia x misai..mcm gay jer..hahah

    ReplyDelete

Followers

World Clock