Thursday, 17 July 2014

Malaysia diuji lagi...#PRAYFORMH17



Kita dikejutkan lagi dengan berita pesawat Malaysia Airlines yang terhempas di Ukraine semalam...lepas satu satu kita diuji....dipercayai MH17 ditembak dari jarak jauh....siasatan masih dilakukan...

Belum pun reda dengan misteri kehilangan MH370....sekali lagi negara kita jadi tumpuan dunia...diharapkan jangan lah kita mengeluarkan spekulasi yang bukan-bukan...kesian kepada family mangsa yang terlibat...respect sikit terhadap mereka yang terpaksa menghadapi dugaan hebat ini...




Al-Fatihah  sedekahkan kepada mangsa-mangsa nahas yang beragama Islam....marilah kita sama-sama menadah tangan berdoa...moga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan ini....












Tuesday, 1 July 2014

Dugaan....

Sabar sabar sabar...sempena bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ni aku tak mau mencarut atau memaki orang...

Semalam aku dan Abang A ada bertengkar sikit...tapi lepas aku explain...aku mengaku dengan jujur...dia faham dan dapat terima...

Benda ni timbul bila mana ada seorang makhluk Tuhan yang pandai-pandai je buat cerita pasal aku....pekebenda motif dia ntah...

Sorry la bro...ingat senang-senang orang nak percaya cerita kau....

Abang A bukan jenis yang cepat percaya bulat-bulat cakap orang....kami berdua duduk berbincang pasal benda nih....mula-mula memang agak tegang....tapi aku pandai main peranan kasik dia cool down....kalau aku sama-sama naik..alamatnya semalam memang ada la yang berbuka dengan kaki berlauk kan penendang...

Malas nak cerita lebih....hal kain dalam rumah tangga ni tak molek cerita semua...aku dengan Abang A pun masih ok...cerita pasal aku yang makhluk tu buat tak de menggugat apa-apa pun....

Semoga makhluk tu bahagia lah ye.....aku simpati kat kau.....attention seeker!!!!!

Btw..Selamat Berpuasa guys...walaupun gay, puasa jangan tinggal...







Followers

World Clock