Wednesday, 6 August 2014

1st time dicium oleh jantan....


Dulu aku pernah buat entri pasal 1st crush aku masa kat zaman universiti....check di sini....

Si A ni yang macam aku pernah ceritakan memang baik dan popular kat kolej kediaman yang aku duduk...orang ada jawatan penting la katakan...

Dari segi perwatakan bawak ke kepimpinan...A++ aku kasik....penyelia-penyelia kolej pun sayang dia...kalau join projek kolej bawah dia, memang seronok la buat kerja...x de stress...x de kena maki hamun....dan projek-projek dia handle semua nyer superbb...enjoy and fun...

Pengalaman 1st time kena cium dengan dia memang satu pengalaman yang aku tak kan lupa sampai bila-bila...walaupun dah 3 tahun lebih tak jumpa si A ni...sampai sekarang aku still tertanya-tanya...ape ke motif dia buat macam tu...

Begini ceritanya...................

Satu hari tu...kalau seingat aku hari Rabu kalau tak silap...dengan riang gumbira nya ponteng kelas sebab nak pi tengok wayang kat Mid Valley....setiap hari Rabu tiket wayang GSC kat situ murah, 7 ringgit kalau tak silap...

Memang perangai macam jahanam dulu..mak abah kasik duit suruh belajar..sudahnya meronggeng aje keje nye....tapi kalau nak pi enjoy aku tak guna duit yang mak abah kasik....aku pakai duit scholarship JPA...kira mewah le jugak...hahahahaha....

Aku bersama-sama 2 orang lagi classmate aku yang jugak satu kolej kediaman..yang sorang lagi tu pula roommate aku...hahhhhh memang kamceng sangat-sangat lah...tuang kelas sama-sama...sama-sama fail subject pastu kena repeat paper next sem nyer..padan muka....buat lagi dosa kat lecturer...hahahahaha...

Kiranya petang tu pun aku ngan classmate aku tu nak pi la tengok wayang...citer apa, aku dah tak ingat...tapi tidak kesampaian sebab full house...ada pun midninght punya...idok le kami nak pi tengok tengah-tengah malam buta...nak balik ke kolej lagi..udah le masa tu naik bas rapid je..esok nya ada kelas lagi...nak skip lagi kelas esok tu....heh aku pun masih pikir masa depan jugak....

Bila dah cancel nak pi tengok wayang..tak tau nak buat apa....merayau je lah dalam Mid Valley tu macam kutu haprak....habiskan masa...masuk keluar kedai-kedai kat dalam tu sampai bosan...

Tengah dok ralit window shopping...kebetulan si A dan geng2 dia pun baru sampai kat situ..geng2 dia tu pun satu kolej kediaman dengan aku...memang kenal lah..walaupun x de la rapat mana...

Macam biasa...A kalau jumpa aku..mesti dia nak jalan dengan aku sambil letak tangan kat bahu aku...kadang-kadang aku rasa macam dia ni nak something je daripada aku..tapi aku tau die ni straight..tapi ada masa bila dia layan aku semacam je, nampak macam tak straight le pulak..

Masa tu aku masih hijau dalam dunia PLU nih...masih lagi naif orang kata...walaupun time tu aku dah mula menyedari yang nafsu aku lebih kepada lelaki...bukan perempuan....tu yang was-was je rasa pasal si A nih...pengalaman dalam dunia songsang pun tak pernah...datang pulak dari kampung hulu sana tu hah...suci lagi tak de terdedah dengan benda2 ni semua lagi...hah kauuuu....kalau nak tau dulu masa belajar aku tak de lah se'bohsia' macam sekarang ni...

A and the geng pun tak pape plan..just nak cari barang apa ntah...kami decide nak main bowling je akhirnya....nak tak nak aku kena follow le jugak....jadahnya aku nak main menatang game tu...harammm reti main...asal campak je masuk longkang...semedang dapat nombor last...selalu point yang aku dapat purata dalam 50 ke bawah jerrrr....memang loser habis...ketawa terbahak-bahak Shalin Zulkefli kalau tengok aku main bowling...

Dorang main...aku just jadi pom pom girl kat belakang...tukang sorak plus gelak kat orang yang campak masuk longkang...padahal diri sendiri pun main macam gampang...hahahah...baik kita gelak kat orang daripada orang gelak kat kita..ye dok...

Okey dipendek kan cerita tengah dorang dok main...entah macam mana...secara tiba-tiba si A ni datang kat aku terus cium kat pipi..depan yang lain...terkejut beruk habaq hang....hahahaha....mesti ada yang ingat dia kiss mulut ke mulut kannn...hahahahaha...kalau kiss mulut ke mulut...mau pengsan terus aku kat situ...

Ape lagi yang lain pun bersorak sakan la...malu aku...yang A sengih-sengih je....reaksi dia seolah-seolah apa yang dia buat tu tak salah...

Tapi kan yang pelik nyer lepas dia cium tu terus dia dah tak duduk dekat aku...sebelum tu elok je melekat kat aku..kejap-kejap pegang lengan...kejap-kejap pegang pinggang...

Walaupun terkejut..tapi dalam hati aku suka...ye lah aku pun dah mula ada perasaan suka dekat A....berangan jugak le kalau dapat coulple dengan dia...mana tak syok gila babi..orang yang kita suka, cium pipi kita....sejak aku lepas akil baligh ni dia le jantan pertama yang cium pipi aku tau...even bila dah meningkat remaja, abah aku pun x de nyer nak cium pipi aku bila salam masa hari raya...

Berminggu-minggu jugak le aku angau lepas kes kena cium...tapi yang tak best nyer...lepas daripada tragedi tu, aku jarang nampak dia....jodoh tiadaaaaaaa kot...hahahaha....baru nak feeling-feeling sikit.....

Begitulah kisahnya....maybe ada yang rasa..eleh takat kena cium pipi je pun...bagi aku benda tu pengalaman paling manis yang tak kan aku lupa sampai bila-bila...My Abang aku cukup jeles bila aku cerita kat dia....hahahahaha....

Sekarang bukan takat pipi je kena cium...muahahahahaha..okey baik aku stop sebelum korang muntah hijau....





































13 comments:

  1. Kid, dulu you blaja kat UM ke? Pandai juga you ni sampai dapat biasiswa JPA. Bukan calang2 orang dpt biasiswa JPA tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MNH : hahahaha...tak de pandai mana pun...banyak main daripada belajar..rezeki Allah nak bagi...:)

      Delete
  2. pengalaman first time aku kena cium dan cium aku cium lelaki adalah pada aku Tingkatan 5.. masing2 cium kat dahi.. trust me, cikgu kaunserling yg suruh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putera : wahhhhhh....sapo dia cikgu kaunseing kau tu...motif suruh student saling cium dahi...hahaha

      Delete
  3. ala, mana cik A menghilang? dasar tak gune mempermainkan u... hahahahah...

    ReplyDelete
  4. Gibb : ntah le...time tu die dah final year...so busy sket kot...tu yang jarang nampak die...

    ReplyDelete
  5. ingat korang satu kelas.... xpe, cinta ade di mana2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gibb : x la...die senior..setahun tua...course pun lain2...

      Delete
  6. berdasarkan apa yang diceritakan tu kan....cheq rasa ada dua jawapan kat sini.

    1. depa memang betoi-betoi suka kat hang and kawan-kawan depa tau.

    ataupun

    2.depa buat bet dengan kawan-kawan depa.

    tapi cheq tak tau na kalau salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rafi : ade jugak terpikir yang nombor 2 tu....sebab dia ngan geng dia pun gila jugak...

      Delete
  7. Mendebarkan,
    Aduh, kan aku dah ckp hg ada special something, klu kita face2face pasti hg spontan aku cium

    ReplyDelete
  8. ak pun pernah kena kiss kt pipi oleh crush.. hahha.. masa tu form 5.. budak tue duk gurau2 ngn ak..ala ala wresling..haha.. pas2 die wat apa ntah smpai aku sakit ati dan majuk la kononnye.. tetibe die peluk aku said sorry dan kiss pipi aku.. hahaha..ak cm xcaya je..pas2 ak trus leraikan pelukan die dr blkg tu..pas2 ak ckp smthing wat die sakit ati lg.. haha..then die ckp..nak lg ke? ak trus lari kuar blik,,, tp ak xlupe apa ak da wat kt die dlu time tido..ak raba die time tido..OMG.. smpai skrg ak xbgtaw die..rasa besalah lak..lg lg skrg die da kawin..

    ReplyDelete

Followers

World Clock