Monday, 11 August 2014

Tamparan berbisa....

Selamat pagi....walaupun masih dalam mood raya...kerja tetap kerja yok...

Cer korang tengok garisan kat tapak tangan korang...hah bentuk apa???

Petang semalam...tengah dok borak-borak dengan staff lab yang lain...sambil mengunyah biskut raya...ada sorang staff aku ni mintak aku tunjuk tapak tangan...pelik jugak mula-mula tu...dah kenapa nak tengok tapak tangan aku...

" Ish ni kalau tampar orang..berbisa ni.."  

Staff yang lain pun macam pelik dengar dia cakap macam tu...aku dah pernah dengar pasal ni..sebab waktu kecik-kecik dulu kan selalu main dengan kawan-kawan...pakat dok compare dengan kawan-kawan...tengok kalau corak garisan macam huruf M..maksudnya miskin...kalau bentuk tu macam huruf K...maksudnya kaya lah hidop kau sampai ke tua...

garis tapak tangan berbentuk M...



Yang macam gambar kat atas ni garisan tapak tangan yang berbentuk M...aku mintak le dorang yang lain tunjuk tapak tangan masing-masing...semua lebih kurang sama macam kat atas ni...

Pastu yang lain pun check tengok tapak tangan aku pulak...

kanan




kiri

Aku punya tapak tangan ada satu garis melintang...dulu waktu kecik-kecik...katanya ni bentuk K..so aku kaya lah kannn...

Yang pasal tampar berbisa tu aku pernah dengar masa belajar kat Matrikulasi...member satu kelas gitau...sebab tok wan dia guru silat...katanya sape-sape yang ada corak garisan tangan macam aku ni..kalau terer silat...bila bertarung dengan musuh...sakit owh kena pukul dengan tapak tangan aku ni....hahahahaha...choiiiiiiii.....

Lembik macam aku ni nak belajar silat....tanya la abang-abang aku...mana pernah aku buat kerja-kerja berat kat rumah...tolong abah bertukang ke....tolong abah angkat guni padi ke...minat aku lebih kepada tolong mak kat dapur...hahahahaha...anak dara sangat kan....

Dulu kat sekolah menengah ade lah Persatuan Silat Cekak ....harammmm aku nak join...idok le...mana-mana aktiviti yang memerlukan kudrat tenaga jantan ni..aku kurang sikit...tak kena gaya aku nanti tak nampak macam bersilat...macam kera kena belacan ye la kot...

Tapi kan..benda-benda ni tak boleh percaya sangat...aku sendiri pun tak percaya...meh sini aku nak tengok berbisa ke tak tamparan aku...sape sukarela nak sua pipi????

Tapi kalau tamparan wanita meroyan yang laki kahwin lain agak nya sangat berbisa la kot kalau hinggap kat pipi...

Kalau nak tau dengan lebih lanjut pasal rahsia garisan tapak tangan ni...korang bley singgah kat sini....baca boleh just untuk pengetahuan..tapi jangan percaya sangat...semuanya ketentuan Allah....












 






















6 comments:

  1. Kid, awak sama dgn saya. Tak suka blaja silat dan tak suka buat kerja.berat. Lebih.malang lagi tak suka tolong mak.kat dapur! Hahaha. Kid, cuba tampar jantan yang pernah mainkan hatiawak.dulu. Biar padan muka dia. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. MNH : tudiaaa...hang ni baloq liat dah orang panggil....hahahaha..lawak je yer...
      kalau boleh bukan setakat nak tampar...nak pijak-pijak sama..tapi just pikir secara rasional..not emosional...dalam blog je aku dok pung pang pung pang..padahal hati aku baik...hahahaha...

      Delete
  2. Replies
    1. Gibb : ini tangan lepas raya....lemak-lemak terkumpul di situ...hahahah

      Delete
  3. bukan setakat montok,tebal dan padat plak tuh, paih nih x brani lagi aku nk cium hg, tetibe jeee terpikiag jarak antara ibu jari dan telunjok ko, aihh rasa seram sejuk plak, tetibe jeeee rasa takuttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JAZZLEE : mana ada montok lahh..ini shoot secara dekat..tu nampak besaqqq...meh sini nak rasa padat ke idok...hahahaha

      Delete

Followers

World Clock