Tuesday, 30 September 2014

Bos yang sangat......puiiiii..

Pening kepala aku dengan bos ni...nak aje aku hentak dengan keyboard komputer kat kepala dia...biaq kasik gegar otak dalam tu..baru betul sikit jadi nya...

Oleh sebab title bos..sesuka suki je nak buat sesuatu yang boleh menaik marah anak-anak buah dia...kalau tanya mana-mana ketua unit, confirm semua sakit hati kerja dengan dia...sekarang ni ramai yang dah nak nak mintak tukar sebab tekanan daripada pihak atasan...termasuk jugak beberapa ketua unit yang dah tak tahan asyik kena bambu je dalam meeting...

Macam pagi tadi...aku baru lah nak mulakan hari yang indah...then, orang tua nih dah kacau pagi-pagi....pasal dia tak bagi anak buah jagaan aku pi kursus naik kereta sendiri...bakhil ya amat orang tua nih...bukan keluar duit poket kau pun bayar claim perjalanan ke kursus tu...

Ingat aku ni bangang sangat ke tak apply kenderaan jabatan dulu....aku dah mintak...but kenderaan jabatan dah x de...semua dah guna....lagipun  anak buah aku sorang je pi kursus tu...kat Kelantan pulak tu....ofkos la ketua driver akan dahulukan mana-mana perjalanan yang melibatkan ramai kakitangan di tempat kursus yang sama dan lokasinya di area Pahang jugak...

Tak dengar explanation aku dulu..terus membebel bukan-bukan...tak pasal-pasal pagi yang indah buat aku dicemari dengan suara bingit dia tu....ingatkan kerja dengan bos lelaki senang la sikit...orang dok kata bos perempuan agak cerewet...nih bos jantan aku pun 2 kali 5 jugak...

Sudahnya, anak buah aku tu dah tawar hati nak pi kursus tu....damn....yang orang tua satu hal...yang ni pun nak kasik aku pening kepala jugak.....

Nak marah pun tak sampai hati...sebab anak buah aku tu lagi tua daripada aku...karang nanti dikatanya aku tak hormat dia pulak....susah la kalau kena jadi ketua kepada abang-abang dan akak-akak ni....lagipun bos punya pasal lah ni....

Sebelum ni pun dah banyak benda yang bos suka kacau....dari sekecik-kecik masalah boleh jadi besar bila dia masuk campur...bukan nak tolong settle kan masalah..lagi menambah ada lah...

Aku nak mintak tukar dia tak approve....damn damn damn......





Monday, 29 September 2014

Berhutang dengan sorang Blogger - Cabaran Liebster Award


Sebelum aku terlupa...better aku buat...

Sorry bro Haziq....baru hari ni aku boleh nak jawab soalan-soalan dalam cabaran Liebster Award ni...tengah tingtong lagi masa bro mintak aku jawab tempoh hari....hope kau tak marah erk...:)

ni beberapa soalan yang perlu aku jawab...


1. Penulis yang paling anda minati ?

- oleh sebab aku minat baca novel...so antara penulis novel yang aku minat adalah Hlovate, Lyn Dayana, Anis Ayuni,..tapi yang paling aku minta adalah Ramli Awang Murshid...sebab aku suka cerita dia yang thriller tu...

2. Buku atau novel yang anda minati ?

- of course novel,,,tapi dah makin malas nak membaca bila dah berkerja ni....buku pun ade jugak minat untuk membaca....baru nak berjinak-jinak membaca buku buku bercorak keagamaan...

3. Ahli politik yang anda kagumi ?

- tak minat nak ambik tau pasal politik.....so tak de kot ahli politik yang diminati...semua cakap berapi jer time nak election...

4. Filem yang anda minati ?

- Trilogy Lord of The Rings....dah berkali-kali tengok tanpa jemu...pernah sekali tu sehari suntuk marathon menonton ketiga-tiga filem ni...sampai mak hambat dengan periuk suruh pi solat sebab leka sangat.....

5. Pelakon Malaysia yang anda minati ?

- mostly pelakon lelaki yang hensem...hahahaha...tapi aku adalah 'kipas susah mati' Fazura...gojes habaq hang pompoan ni...

6. Pelakon Korea yang anda minati ?

- ofkos la yang hensem jugak...hahahaha...

7. Pelakon Hollywood yang anda minati ?

- pun yang hensem jugak...muahahaha...tapi Chris Evans tetap pojaan hati ku.....kalau actress...aku suka Anne Hathaway...first filem dia The Princess Diary sampai sekarang aku tak boleh lupa...

8. Pengacara yang paling anda minati ?

- Ally Iskandar....macam comel jer mamat ni....

9. Pendapat anda tentang orang Melayu yang lebih suka bertutur dalam Bahasa Inggeris berbanding Bahasa Melayu ?

- hmmmmm....agak poyo...tapi terpulang lah kat dorang..cuma kalau boleh jangan lah nampak sangat kebaratan..ni dah la cakap pun dah slanga ala-ala je....perangai pulak tiru orang Barat...bagi aku tak salah, selagi perangai masih lagi seperti orang Timur....

10. Blogger yang ingin anda contohi ?

- Ben Ashaari....

11. Jika anda sudah meninggal dunia suatu hari nanti, anda mahu dikenali sebagai apa ?

- Seorang bapa yang berjaya mendidik anak-anak nya......




Nah ni dia jawapan aku....sorry again bro....lambat sangat aku jawab....okey chow dulu....

Sunday, 28 September 2014

I'm back.....


hahaha..hallo guys...miss me????

gaya macam retis la sangat nak ada orang tunggu tungggu aku punya kemunculan balik....almost a month since last upadate kat blog ni....walaupun aku tak de post ape2 new story..aku still melawat blog-blog kengkawan yang lain....follow jugak blog-blog yang ade novel bersiri...i'm a big fan of them...nak mention, malas la pulak...hahaha..sorry tengah taip dalam keadaan yang tergesa-gesa ni...jap lagi ade meeting pengurusan hospital dengan Big Bos...

hmmmm....i'm single now...so macam nak promote diri la pulak...sunyi wooo bila tak de bf ni...feel dengan kengkawan lain dia punya rasa.....kawan-kawan still ada bila masa untuk melepak etc....

Tapi bila tak de bf ni rasa sunyi dia lain...sape-sape yang pernah couple, then break, and became single..tau la macam mana rasa dia....sat sat rasa gersang...hahah tudia....sat sat dia teringat balik kenangan manis dengan insan tersayang....sat sat dia rasa nak nangis bila teringat pulak saat-saat nak berpisah...

Life must go on....hah statement cliche....memang la hidup kena teruskan...nak melalak sampai tahun depan pun tara guna beb....nak pi terjun dari tingkat 88....hang mati masuk neraka terus..sia-sia je...

kali ni aku dah boleh handle dengan lebih tenang...mungkin apa yang terjadi waktu 1st time dulu dengan NF dah banyak mengajar aku...

Sekarang ni kondisi dah ok...mental dah stabil...kadang-kadang teringat balik kat si dia tu..biasa lahh...susah nak lupa woooo....nak tau tak, sepanjang tempoh lepas break..aku dok gila dengar lagu Alyah-Sesal Separuh Nyawa....dan sampai sekarang pun dok dengar lagu ni....ketagih...hikhikhikhik...sedap lagu ni...bila hayati betoi-betoi lirik dia....rasa macam ade persamaan sikit-sikit dengan kisah aku....



Hah....hari ni kalau hangpa nak tau....hari ni kan....

My birthday!!!!!



Happy birthday to me....sadis kan..aku break hari tu sebulan sebelum birthday aku....tak sempat nak celebrate dengan dia...huhuhuhu....

last year pun celebrate sorang2...tahun ni pon celebrate sorang2....

dah dah..tak payah nak sedih2...aku still have my family and fren....mak abah la penguat semangat aku....thanks to mak dan abah yang membesarkan aku, bagi kasih sayang, didikan yang sempurna...tanpa mereka berdua..tak jadi orang la aku..agak nya siamang kot jadi nya....hari ni genap 25 tahun aku bernafas di muka bumi ni....dah tua pun aku ni hah....

Selagi aku bernyawa di atas muka bumi ni..aku akan pastikan mak abah bahagia....aku dah tau mau lukakan hati mereka lagi....from now on (sepatutnya daripada dulu) hidup mati aku hanya untuk insan berdua yang aku sangat sayang ni.....semoga Tuhan merahmati dan mengasihi hidup mak dan abah sehingga ke Syurga...amin.....
















Followers

World Clock