Thursday, 23 October 2014

Terkenangkan si dia......


Bila duduk sorang-sorang tak buat apa, tiba-tiba je teringat balik saat-saat indah bersama si dia dulu...hmmm..bohong la kalau cakap semua kenangan dengan si dia dulu boleh lupa macam tu saja...

Walaupun dah berpisah....sekali sekala rindu itu menjengah kembali...bukan masih berharap kasih dulu mekar kembali...namun hanya mengenang kembali memori indah bersama si dia...rasa nya tak salah....cukup lah memori ini yang aku simpan...



Biol sikit petang-petang ni...hahahaha....staff pulak ramai yang ambik cuti..lengang jer rasa..kerja pun tak de sangat...tu yang minda melayang-layang flashback cerita lama....hihihi...








Monday, 20 October 2014

Bos aku gay...Bahagian 2


Aku pernah tulis entri pasal aku syak yang bos aku gay...kali ni aku nak continue sikit pasal cerita gay bos aku ni...hahhhhh.

Maybe aku rasa bos aku ni bisex kot..sebab dia dah ada bini and dah beranak-pinak pun.

So macam ni cerita dia.......

Baru-baru ni, tak lah baru sangat...aku dapat dua orang housemate baru..dua-dua doktor...tapi malangnya dua-dua tak kacak...muahahahaha...*jahat nya aku* plus dua-dua non-malay...

Ok itu tak penting...

Salah sorang housemate ni, dia selalu masuk meeting yang aku pun terlibat sekali...dan ofkos lah bos yang jadi chairman dalam meeting...

Aku tak de lah ambik perhatian sangat dalam meeting..bapak bosan gila dengar orang tua tu bercakap...kalau tak main fon, aku mengelamun..lepas tu gelabah beruk bila nama kena panggil oleh bos untuk mintak bagi pendapat or suggestion dalam topik yang sedang dibincangkan...


Satu yang aku memang rasa macam pundekkk punya bos...tak sah kalau kalau tak seru nama aku dalam meeting..ada aje dia nak tanya..kalau tak de soalan pun...dia saje-saje bahan aku...

Macam satu hari tu...

" ....................(nama aku) ni badan dah macam orang pi gym, tak kan tak de buah hati lagi kot "

Puk*mek punya orang tua..saje nak menganjeng aku la tu...

Banyak kali lah jugak aku kena bahan dengan dia....tapi pandai orang tua ni...lepas tu cepat-cepat dia mintak maaf and niat untuk bergurau...saja nak menceriakan keadaan meeting yang selalu tegang dengan masalah hospital yang tak sudah-sudah.


Ok berbalik kepada housemate aku tadi.

Kat rumah memang jarang sangat dapat duduk berbual dengan dia...ye lah tuntutan kerja dia sebagai seorang doktor...busy tak kira masa...

Tapi bila ada masa untuk melepak dengan dia...topik utama adalah mengumpat bos...dan sesi luahan ketidakpuasan hati pasal bos....

Last week lah, tengah dok berbual-bual dengan housemate aku ni...tiba-tiba dia cakap macam ni..

"eh u better be carefull...i rasa kan pengarah tu macam suka dekat u lah...i tengok cara dia pandang u bila dalam meeting lain macam sangat....i yakin dia tu gay..."

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................

Aku tak tau nak cakap apa...


Lepas tu dia siap ajuk lagi cara bos puji aku masa perhimpunan pagi hari tu...kalau hangpa nak tau, masa perhimpunan pagi siang tu...aku dapat hadiah birthday oleh Kelab Kebajikan & Rekreasi Hospital...time nak ambik hadiah kat pentas, sempat lagi bos puji aku comel...memang satu dewan dengar lah..aku dah naik segan kat atas stage tu...

So...as conclusion...bukan aku sorang je yang syak bos ni suka jantan....maka keyakinan aku meningkat kepada 75 % yang menyatakan bahawa bos aku adalah gay....titik.....

Tapi kan satu lagi conclusion yang dapat dibuat adalah.....aku rasa housemate aku ni pun macam gay je...selalu nya..lelaki gay je yang dapat detect lelaki lain adalah gay...

Korang rasa????


Monday, 6 October 2014

Arghh sudah....makin ramai yang suruh aku kawin !!!!!


Rasanya belum terlambat aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua pembaca blog aku ni....hari ni aku dah start kerja...malas nak cuti panjang-panjang...buat tambah lemak dalam badan jer..makan tido makan tido makan tido...udah serupa lembu je gaya nyer...mujur tak kena korban...

Sambutan hari raya aku macam biasa...lagipun Raya Korban tak meriah sangat pun kalau nak dibandingkan kat area Pantai Timur...pi solat raya, balik pi ziarah rumah jiran yang dekat-dekat dengan rumah...pastu terbongkang depan TV....kena pulak hari hujan...memang malas lah nak keluar rumah....

Kali ni frekuensi pertanyaan dan suruhan kepada aku untuk kawin semakin bertambah-tambah...apa kes weiiii..aku muda lagi kot...mujur mak dan abah tak join sekaki dengan mak cik sedara aku yang dok tak sudah-sudah promote anak dara orang tu, anak dara orang ni, anak dara orang nun....

Yang mak su aku macam dah tekad nak kenen kan aku dengan anak kepada member dia...beria-ria suruh aku ambik nombor perempuan tu...mak su aku cakap yang mak ayah perempuan tu pun tengah dok carik calon...kerja bank lah....pandai masak lah...pandai itu lah..pandai ini lah....adoiiii...nak tak nak aku save le jugak nombor perempuan tu...tak mau bagi mak su aku kecik hati...

Tapi kan kalau tengok gambar...perghhh comey habaq hang...kalau aku ni straight...sepantas kilat aku pi jumpa...jenis perempuan baik-baik...pakai tudung elok jer...tapi tak tau lah dalam gambar tu je pakai tudung kot...ish tak baik aku prasangka buruk kat orang...

Tapi siyes memang cantik orang dia...kulit putih cerah elok.... *errr 2 kali aku puji ni *.....

Hahahahaa.....yang aku nak gelak..mak su aku pulun jugak suruh aku add facebook dia...Ya ampun...dah kenapa lah mak su aku ni beria-ria sangat...dia dapat komisen ke dengan promote perempuan ni kat aku...hah satu hal yang aku tau....mak bapak perempuan ni jenis yang orang berada la jugak...

Mungkin mak su aku ada perjanjian bisnes dengan mak bapak perempuan itu ???...ataupun mak su aku ada berhutang duit dengan mereka ??? ataupun berhutang budi ??? ataupun....

Hahaha..sudah...melalut macam-macam pulak aku..

Haih entah lah....sampai sekarang nombor fon perempuan tu hanya tersimpan elok dalam telepon aku...tak de pun aku nak buat apa-apa...perlu ke buat apa-apa...kalau perlu...apa-apa tu apa yang perlu dibuat....

Heyyyy aku gay okeyyyy.....

Ke nak hantar mesej....

Saya gay...sorry tak boleh nak terima perempuan baik seperti awak...



Wednesday, 1 October 2014

Penggemar cerita seram walaupun penakut ya amat .......


Filem seram Anabelle dah mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia...aku memang menantikan filem patung puaka arahan James Wan ni...perghhh start jatuh cinta dengan filem-filem pengarah hebat kelahiran Sarawak ni masa kerja dekat Kementerian Kewangan, Putrajaya...

Ingat lagi masa tu ada sorang akak kerani yang rapat dengan aku ajak menonton cerita Insidious Part 1...untung masa tu tak de keje sangat...so curi tulang tengok movie guna komputer kerajaan..hahaha....jalan cerita, mood seram dia plus lakonan mantap pelakon utama dia...memang A plus plus aku kasik....kena pulak actor utama dalam cerita tu boleh tahan hensem...mau nya tak merembes aku tengok...hahahahaha....

Dari kecik aku memang suka tengok cerita-cerita seram, thriller, misteri apa semua ni...adik-beradik yang lain pun satu kaki jugak...kat rumah tu berlambak-lambak DVD cerita hantu yang melayu punya, indon, hollywood, korea...semua ada....tapi malangnya....satu bekas DVD cerita hantu tu dah kena buang dalam kolam ikan belakang rumah oleh anak sedara aku...boleh pulak dia main lempar-lempar benda tu masuk dalam kolam....hampeh...nak menangis aku tengok DVD yang aku beli terapung-apung atas air...

Walaupun minat ya amat dengan cerita-cerita seram...aku ni penakut gila babi sebenarnya...hahaha....kalau tengok cerita hantu je, mesti kena ada something kat tangan aku...tak bantal..selimut...ataupun bear...

Tapi bila dah makin dewasa ni....aku rasa macam dah jadi berani sikit kot....walaupun masih lagi tidur dalam keadaan lampu terpasang....aku tak berani tidur dalam keadaan gelap kalau sorang-sorang...rasa macam ada something je bawah katil...rasa macam ada something je dok perati aku tidur...mak pernah nasihat suruh guna lampu tidur yang ala-ala suram tu...huh itu lagi seram...cahaya dia malap-malap gitu...lagi aku takut...baik terang-benderang terus....at least kalau hantu datang, aku senang sikit nak lari cari pintu bilik...tak de lah susah payah nak cari suis lampu dulu....

Sepenakut-penakut aku pun...aku pernah tolong pegang kan seorang budak perempuan ni kena rasuk hantu....ya ampun..ganas gila...naik kebas tangan aku....mujur tak kena tendangan percuma...kalau tengok muka budak tu, memang seram....dah selesai semua tu..ustaz yang pulihkan budak tu pesan kat aku suruh mandi, ambik wudhuk apa semua sebelum masuk tidur...dia takut makhluk halus yang rasuk perempuan tu masuk pulak dalam badan aku....yang pelik nya dekat aku sorang je dia cakap...padahal ada lagi beberapa orang masa tu...aku rasa lah..ustaz tu dapat tau kot..yang aku ni jenis lemah semangat....

So...nak cari masa sesuai nak tengok cerita Annabelle ni....kalau tak sempat, beli jer DVD dia...tak pun tunggu keluar Astro First....thanks to Abang KDL yang buat review pasal filem ni...rugi katanya tak tengok filem ni....



Followers

World Clock