Wednesday, 26 November 2014

Masalah rumah tangga...

Pagi ni aku dengan tidak rasmi nya jadi penasihat rumah tangga kepada orang..hah mampu kau ????

Ada sorang kakak kat tempat keje aku ni datang mengadu pasal problem dengan laki dia.. akak ni memang rapat dengan aku...selalu jugak lepak kat rumah dia..laki dia pun aku kenal...memang kamceng la sangat-sangat dengan family dia...

Serius habaq kalau akak ni tak share dengan aku apa yang jadi, sumpah aku ingat dorang laki bini ni bahagia...akak ni pun cakap orang luar memang akan anggap dia dan suami hidup bahagia..padahal rumah tangga dorang ni dah boleh diibaratkan seperti telur di hujung tanduk..bila-bila je boleh jatuh berderai..

Agak sedih bilamana aku dengar cerita akak ni...tak sangka betul suami dia yang aku dah anggap macam abang sendiri tu perangai macam...macam harammmm...

At first aku macam tak percaya la jugak..tapi akak tu ada tunjuk bukti-bukti yang laki dia ade perempuan lain...itu satu hal..rupa-rupanya pasal nafkah zahir pun dah lama tak bagi...duit tak pernah nya nak hulur....sampaikan belanja anak-anak pun laki dia tak kasik....

Pelik juga aku...padahal laki dia ni keje boleh tahan la jugak...kes perabis duit kat pompuan sundal kekasih gelap dia tu lah...

Menyirap darah aku bila baca mesej laki dia dengan betina tu....betina tu siap hantar gambar bu*it dia lagi...maigadddd...kalau aku jadik akak tu, mau terbang melayang segala sabit cangkul parang kat kepala pompoan gatal tu...

Mujur akak ni jenis yang bukan cepat naik angin..cuma ye lah..asyik menangis je masa dia cerita kat aku...kesian aku tengok...tapi apa je yang aku boleh buat...takat boleh tolong dengar problem dia je lah....hal-hal rumah tangga orang lain ni, tak elok masuk campur...

Akak ni dah lama makan hati dengan suami dia..dia bertahan selama ni pun demi anak-anak....teringat aku dengan kak long dan adik dia tu...

Yang paling aku jadi marah bila akak tu cerita yang laki dia pernah naik kaki tangan kat badan dia...macam siall tau jantan macam ni...

Aku bukan nak jadi batu api atau apa...aku cakap kat akak tu kalau bercerai adalah jalan penyelesaian yang terbaik...just go on je...akak ni pun dah tak tahan lagi dah..dia pendam dah lama segala kesakitan sorang-sorang...aku yang tak duduk kat tempat dia pun boleh rasa macam mana perit dia rasa...sape boleh tahan kalau dah hari-hari kena maki..siap kena panggil ba*i anjing segala...

Aku tak faham lah, kenapa perempuan sendiri boleh aniaya sesama dorang...tak de maruah ke bagi gambar ci*ap sendiri kat laki bukan muhrim...dah tak de jantan lain ke nak kebas..laki orang jugak pi caras...*terasa pulak aku*...muahahahaa...tu cerita dulu ya...

Aku harap akak tu banyak-banyak bersabar...aku doakan dia yang terbaik...

Buat jantan haprak tu, aku ingat selama ni kau baik...ingat ye hidup ni umpama roda...


Thursday, 20 November 2014

Ada kalanya feeling2 straight..mampu????



Hahahaha....tajuk entri tak boleh blah...aku tengah buntu tak tau nak tulis ape...

Betul tak ??? hangpa yang gay-gay ni pernah rasa tak sesekali tu macam nak jadi straight...tambah-tambah bila tengok baby cute mute ni..rasa macam nak aje tangkap mana-mana wanita ajak kahwin..romen-romen then dapat anak...

Aku rasa la kan mostly gay mesti akan ada keinginan untuk menikahi seorang wanita..mendirikan keluarga...then happy je hidup hingga ke hujung nyawa...lama mana kita nak terperangkap dalam dunia yang just indah kat dunia ni je...itu pun kalau indah la...but dunia gay ni dah nama nya dunia terlarang, memang tak de nyer Tuhan nak kasik rahmat hidup bahagia...keindahan yang diberi pun hanya seketika. *hah sudah tazkirah pulak aku*

Sebut pasal feeling2 straight ni kan...aku nak share sikit pasal apa yang aku tengah alami dan rasa sekarang...

Semenjak ade datang doktor muda perempuan melayu yang baru kat hospital ni...aku jadi berkenan pulak kat doktor tu...comey memang le comey....aku sendiri tak tau, apa yang aku rasa yang lahir dari hati ni just sekadar suka ataupun betul-betul suka yang macam sampai nak ajak kawin...tetibe je tak rasa songsang ye aku ni....

Tak di nafikan yang aku pun memang suka tengok wanita-wanita cantik terutamanya yang bertudung..ayu je tengok..tak payah nak pakai tudung belit-belit tu semua..just simple, tapi sejuk mata memandang...

Adakah ini satu petanda yang aku akan berubah ??? terpikiaq jugak...tapi entah la...kalau pikir lama-lama jadi bengong kepala otak...sebab tu aku malas nak ambik benda ni sebagai benda yang serius...

Maybe perasaan suka terhadap perempuan yang aku ada sekarang ni sekadar suka biasa je...kalau betul la aku nak berubah, benda nih seharusnya lahir dari hati...bukan sebab semata-mata nak turutkan perasaan suka ni..contoh nya la, eh aku minat sangat dengan perempuan tu la..dia cantik, baik, sopan santun..aku rasa nak kenal dia dengan mendalam la....tak boleh macam ni...takut nanti di pengakhiran nya perubahan yang kita nak buat tu tak berkekalan...buat naya perempuan tu je...hujung-hujung jantan jugak yang aku kejar pulak nanti..


Macam kes aku sekarang ni...perasaan suka dekat doktor perempuan tu kadang-kadang membuak-buak..sampaikan aku selalu usya dia dari jauh...rumah pulak sebelah je...hahahaha...adakalanya pulak perasaan suka tu macam jatuh ke level yang biasa-biasa je...paham kan apa yang aku nak sampaikan...

Adakah mainan perasaan saja ni...buntu habaq hang dok pikiaq pasal ni...niat nak berubah tu ada..tapi..entah lah...kalau hangat-hangat taik kucing, baik tak payah nak berubah...

Member aku tau pasal benda ni...apa lagi galak la dia suruh aku ngayat doktor tu..dia memang dah lama nak tunggu siapa gerangan wanita yang berjaya menakluk hati aku ni....dia tak tau yang aku gay..sebab tu dia dok tanya, bila nak kahwin?? kenapa tak de teman wanita lagi ???

Aku tak marah kan dia yang terlalu busy body dengan urusan hidup aku..aku paham sebagai kawan dia sangat ambik berat pasal aku..walaupun kadang-kadang nak aje aku jerit kat telinga dia yang aku ni gay..so stop asking me about when i want to have girlfriend!!!!!!!!

Asal ada nurse baru je..mesti dok pulun suruh aku pi ngorat..gaya macam senang je nak pikat hati wanita ni.....petik jari sepuloh mari...gitu???

Btw kan...aku dapat rasakan yang anak buah aku macam dapat hidu kesongsangan hidup aku ni...harus aku hati-hati lepas ni...











Tuesday, 18 November 2014

Sedap nya sarapan...

Hallooo guys...sorry uolllls dah lama aku tak update blog ni...busy memanjang dengan kerja tak sudah-sudah...

Aku baru balik dari Kuantan semalam..bapak boring gilakkk punya kursus...dengan hujan je sepanjang hari kat Kuantan..memang lena diulit mimpi la aku time kursus tu...

Selalu kalau kat Kuantan, aku akan stay kat Hotel Season View..so far ok la hotel ni..jenis aku pulak tak cerewet..asalkan boleh tidur sudah...dan selesa...

Breakfast dia pun boleh tahan..memandangkan aku jenis yang susah nak makan awal-awal pagi..so bagi aku apa yang hotel tu hidangkan time breakfast, aku hadap je...sebab at last aku akan pilih menu simple-simple je...roti bakar atau roti telur...then fresh oren...

Hahhh....semalam punya breakfast kat hotel tu, aku tetiba jadik selera bukan main...selalu nak cepat sudah kan makan je, pastu masuk bilik semula...tapi semalam punya cerita, aku seronok nak lengah-lengah kat kafe hotel tu...

Sebab nya kannnnn...hahahahaha....

Ade baekkkk punya jantan tengah dok sarapan jugak depan aku...apa lagi...di pagi hari yang hujan lebat diluar sana tu..aku rasa macam damai je...rasa macam nyaman jer...muahahaha..

Aku buat-buat lalu ulang-alik depan dia...saja galak pi balik pi balik ambik makanan...siap aku offer kat anak buah aku yang ikut sama pi kursus untuk ambik kan makanan dia...nampak tak betapa gatai merenyam nya aku....muahahaha...

Oleh sebab jarak meja jantan tu dengan meja aku agak dekat...memang segalanya jelas boleh di usya...ofkos la tengok tang tuttttt dia...perghhhh nampak gaya macam barang baekkkk punya....aku berjaya snap satu je gambar dia...memandangkan anak buah aku ade sekali...line agak tidak clear...


Yang best nya kan...ade la dua tiga kali yang aku terkantoi dok usya dia...dia perasan kot yang aku dok perati dia atas bawah atas bawah...gasak le...udah ciptaan indah ade depan mata..harus la aku tak sia-sia kan peluang keemasan nih...muahahahah

Nampak gaya macam dah kawin....aku rasa la...menurut firasat aku berdasarkan riak wajah dia...yang comel nya dia ade janggut sejemput...aku memang taste ya amat dengan jantan-jantan ade janggut sejemput nih...nampak macam ade nilai-nilai ke'alim'an dalam diri...

Ok guys..sekian sahaja aku punya story pasal jantan ni....just untuk suka-suka je...mustahil lah nak ade peluang untuk jumpa jantan ni balik...

Btw pekerja hotel ni pun banyak jugak yang stok-stok yang menyelerakan....






Followers

World Clock