Wednesday, 26 November 2014

Masalah rumah tangga...

Pagi ni aku dengan tidak rasmi nya jadi penasihat rumah tangga kepada orang..hah mampu kau ????

Ada sorang kakak kat tempat keje aku ni datang mengadu pasal problem dengan laki dia.. akak ni memang rapat dengan aku...selalu jugak lepak kat rumah dia..laki dia pun aku kenal...memang kamceng la sangat-sangat dengan family dia...

Serius habaq kalau akak ni tak share dengan aku apa yang jadi, sumpah aku ingat dorang laki bini ni bahagia...akak ni pun cakap orang luar memang akan anggap dia dan suami hidup bahagia..padahal rumah tangga dorang ni dah boleh diibaratkan seperti telur di hujung tanduk..bila-bila je boleh jatuh berderai..

Agak sedih bilamana aku dengar cerita akak ni...tak sangka betul suami dia yang aku dah anggap macam abang sendiri tu perangai macam...macam harammmm...

At first aku macam tak percaya la jugak..tapi akak tu ada tunjuk bukti-bukti yang laki dia ade perempuan lain...itu satu hal..rupa-rupanya pasal nafkah zahir pun dah lama tak bagi...duit tak pernah nya nak hulur....sampaikan belanja anak-anak pun laki dia tak kasik....

Pelik juga aku...padahal laki dia ni keje boleh tahan la jugak...kes perabis duit kat pompuan sundal kekasih gelap dia tu lah...

Menyirap darah aku bila baca mesej laki dia dengan betina tu....betina tu siap hantar gambar bu*it dia lagi...maigadddd...kalau aku jadik akak tu, mau terbang melayang segala sabit cangkul parang kat kepala pompoan gatal tu...

Mujur akak ni jenis yang bukan cepat naik angin..cuma ye lah..asyik menangis je masa dia cerita kat aku...kesian aku tengok...tapi apa je yang aku boleh buat...takat boleh tolong dengar problem dia je lah....hal-hal rumah tangga orang lain ni, tak elok masuk campur...

Akak ni dah lama makan hati dengan suami dia..dia bertahan selama ni pun demi anak-anak....teringat aku dengan kak long dan adik dia tu...

Yang paling aku jadi marah bila akak tu cerita yang laki dia pernah naik kaki tangan kat badan dia...macam siall tau jantan macam ni...

Aku bukan nak jadi batu api atau apa...aku cakap kat akak tu kalau bercerai adalah jalan penyelesaian yang terbaik...just go on je...akak ni pun dah tak tahan lagi dah..dia pendam dah lama segala kesakitan sorang-sorang...aku yang tak duduk kat tempat dia pun boleh rasa macam mana perit dia rasa...sape boleh tahan kalau dah hari-hari kena maki..siap kena panggil ba*i anjing segala...

Aku tak faham lah, kenapa perempuan sendiri boleh aniaya sesama dorang...tak de maruah ke bagi gambar ci*ap sendiri kat laki bukan muhrim...dah tak de jantan lain ke nak kebas..laki orang jugak pi caras...*terasa pulak aku*...muahahahaa...tu cerita dulu ya...

Aku harap akak tu banyak-banyak bersabar...aku doakan dia yang terbaik...

Buat jantan haprak tu, aku ingat selama ni kau baik...ingat ye hidup ni umpama roda...


7 comments:

  1. Setuju dengan cdgn kid terhadap kakak tu...cumer harap kid boleh nasihat akak tu jadik bijak skit...maksud amir...segala gambar2 yg ader (terutama gambar tut perempuan tu), segala bukti yg ader suruh akak tu simpan bebaik sebab itu adalah bukti...and kalau akak tu tak mampu nak upah peguam (if bercerai) boleh gunakan biro bantuan guaman yg terdpt di agensi kerajaan (agensi yg maner tu, amir x berape nak ingat)....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : jangan risau..gambar2 tu ade kat aku jugak..hohohohoho...aku suruh akak tu print segala mesej perbualan laki dia dgn that bitch...

      Delete
    2. Yes..that is the best...bukan nyer aper...Amir nie ckp base on pengalaman....but seriously, Amir hate this kind of attitude, especially that bitch and akak tu punya suami...such an asshole...

      Same goes dlm PLU nie punyer hubungan...coz bagi Amir kalau dah declare couple tu...please commits...kalau raser nak jadik slut...since the begining lagik...tak yah nak declare and commits dlm relationship nie...coz its hurts so much and it is not fair to other partner...kan...

      Delete
  2. amboi kid, ngalahkan pro.konselor, hahahaha
    hg ckp jee kat kak tuh, nanti mlm bila husband tidur,cpt2 ambil cap jari atas kertas kosong,
    sure husband dia jadi tkus...

    ReplyDelete
  3. Cube bro tkar b#r#t kpd k#t# tentu ada yg tebaka, hehe

    ReplyDelete

Followers

World Clock