Sunday, 27 December 2015

Sayonara 2015...

Kejap benorr dah nak sampai penghujung tahun 2015....pejam celik makan minum berak kentut tido...lagi beberapa hari je lagi kita nak hidup dalam tahun 2015..

Kalau tanya aku...macam mana tahun ni???

Emmmm...not sure macam mana nak jawab..sejujurnya aku tak gemar campak belakang balik satu per satu apa benda yang dah aku buat...benda dah lepas...plus aku ni jenis pelupa...daripada sakit kepala kepala perah otak nak ingat balik benda yang lepas...baik aku pikir apa benda yang aku nak buat in future...past is past...

Tapiii ada jugak laaa certain thing yang aku simpan dalam otak ni hahhh...yang mana kenangan yang molek-molek...sebab tu wujud nya kamera...betapa besarnya jasa kamera dalam mengabadikan moment-moment indah dalam kehidupan seharian kita..

Tahun ni tak de apa sangat perubahan besar dalam hidup aku...badan makin membesar dan membengkak ade laaa...

So next year kena pulun untuk mengecik kan badan....jangan malas-malas...babap kanggg...

Bermula dengan percutian kat pulau pada awal tahun ni dengan agar-agar...best siottt....salah satu tempat yang aku suka...pulau dan pantai...dasar ada genetik badak berendam...harus laaa nak cari tempat berair je..

Next year kena pi lagiii ye agar-agar...Tioman...dah mimpi-mimpi dah nii...hahahaha

Pastu aku senyappp seketika dalam dunia blog nih...sebab ada beberapa benda dalam diri aku yang perlu diperbetulkan...antaranya

1. Jangan mudah berharap
2. Jangan mudah cair
3. Jangan mudah perasan

Hopefully apa yang aku dah set dalam diri ni..dan sering remind banyak kali...jangn jangan dan jangan...berkekalan la untuk tahun-tahun yang mendatang..

Tahun ni jugak ada la pencapaian dalam hidup aku..tak banyak..tapi ada la jugak...

Dapat join pertandingan aerobic dengan agar-agar....dapat tempat ke-3..yeahhhhh...first time masuk pertandingan ni tunggek tunggek atas stage depan khalayak ramai...hahahaha...

Next year kita aim untuk better place ya agar-agar...

Emmmm..mende lagi laa yang best pasal tahun ni..see aku ni cepat lupa....

Aaaaa....dah nak cukup setahun dah aku dengan agar-agar kamceng...ingat lagi mula-mula dia tegur pelawa celebrate new year kat rumah dia nu hahhh kat puncak paling tinggi kat tanah rata ni...orang-orang kaya je dok atas tu...hikhikhik...

Cukup setahun 1 Januari 2016 nanti...

Sedih nokk..this year tak dapat nak celebrate new year sama-sama...aku kena balik...ada hal sikit nak kena uruskan...plus abang aku nak  buat kenduri doa selamat masuk rumah baru....yukk sape orang-orang Kulim...weekend ni aku terbang ke Kulim...

Agar-agar pun balik rumah mak pak dia...orang tuuu nak pi umrah dah tak lama lagi...alhamdulillah nak masuk kali kedua dah hang berpeluang jejak kaki ke tanah suci...tolong doakan untuk aku yaaaa...detail aku gitau nanti...hikhikhik

This year tak de la party kat rumah hang...no steamboat laaa....kalau tak aku nak cop siang water crest jeee...eh betul ke sayur kita siang...

Thank u agar-agar...tahun ni ko banyak tolong aku....hope tahun depan kita tak gaduh tauuu...muahahaha...mampus laa kalau kita bermasam muka...rahsia aku banyak ko pegang...dan rahsia hang pun banyak aku simpan...dalam bentuk gambar pun adooo...muahahahahahahah....

Tahun ni walaupun hidup solo..tapi aku ade kawan-kawan...mereka la yang menceriakan hidup aku selepas family aku...duduk jauh dengan family...kawan la yang support hidup aku....kita kena saling support...tak de kawan...tak hidup la aku kat perantauan ni...

Dari segi relationship...macam aku cakap..tahun ni tahun aku solo...hmmmm....bukan tak de yang nak masuk meminag...cehhhhhhh perasan....hahaha..ade je..tapi hati masih belum ready nak couple semula...yes trauma paling tepat..takut nak hadapi kekecewaan...walau hati meronta-ronta ni nak berlaki...gatal nyaaaaaa aku...

Tipu la cakap kalau tak jeles tengok orang lain couple....makan hati beb...tapi ye laaaa...kita tengok je la next year apa jadi....

Plannning untuk next year tu....ade la sikit-sikit...nak pi bercuti....macam aku mention awal tadi...nak kurus..yaaaaa....itu azam setiap tahun....wish me yaa...tak mo dah jadi azam untuk the next year 2017 pulak....

Babai uollssss....aku rasa ini entri last untuk tahun ni...banyak benda nak kena settle kan sebelum aku cuti panjang next week....tak terkejar ni hahh...tapi tetap ada masa tulis blog...hikhikhik

Happy new year to korang korang korang korang korang yang baca blog aku ni...thanks a lot yang luang masa singgah kat blog yang tak seberapa ni....insyaAllah 2016 bakal membawa sinar dalam hidup kita...amin

Salam sayang dari Kindaichi kid dan isteri dan anak-anak...ehhhh...joking...sayonara 2015...

Muahhhhhhhhhhhhhhhhh.....hahahahaha *tiru Dato' Vida*






Saturday, 19 December 2015

#beautyispain

Tengah rajin nak update blog..hakhakhak....hari-hari aku nak buat entri baru..

Nanti sampai masa tang malas dia....berbulan-bulan la bersawang blog ni...

Btw aku tertarik dengan entri si budak macho ni...dia share tips nak kurus...simple jeee..tak payah nak beli segala jadah pil pil mengarut tu semua...tak payah kos pun...usaha dan komitmen yang tinggi je...

Hahhh..yesssssssssssssssssssssss...aku tengah berusaha gigih nak kasik buang itu semua lemak-lemak  tepu yang degil kat perut ni hah....

Ape je tak kena panggil...pouch bag, pregnant, boyot, beruang...

Harmmmm...mulut macam pungkoq....walaupun dalam nada bergurau..hancur luka jiwa ni beb bila dah kerap sangat jadi bahan lawak...

Padahal ada je yang lagi raksasa daripada aku...tu kat unit rekod..lagi la ya ampun..okey tak baik hina orang lain pulak....realiti dooooniaaaa nihh kejammmmmmm....adat yang buruk selayak nya dihina dicaci dikeji...*nanges*

Aku bukan nya laaa gergasiii sangat pun...perut ni jeee..tak tau laaaa kenapa semakin maju membengkak...diri pulak pendek tak cukup inci...memang nampak laaa persis pengguin mengandung 9 bulan...nak kata ado laki...dah lama kena cerai....tak mungkin benih dia subur dalam perut aku ni...jangann laaaaaaaa....mintak simpang...aku nak benih yang helok-helok dan baik budi pekerti saja...jantan haprak tu tak layak jadi ayah kepada anak-anak aku...tooodiaaaaaaaaaaa....feeling2 woman sangat....kena sumpah konek bertukar jadi vagina...meraung terus akuuuu...

Oleh sebab tak tahan kena sindir..aku dah start laa program diet aku sendiri..kununnnnnn....jangan terkubur sekerat jalan sudah....lagipun next year plan nak pi coti coti kat Tioman..kann agar-agar kannnnn...kita kan nak carik jodoh kat sana...nak jugak la nampak cantik pakai bikini....untung-untung ado mat salleh lamar kat tepian pantai nan indah tu...berangannnn tak mau kalahhh...

Btw...beberapa tips yang budak macho kasik tu, aku dah start buat...

First, dah belajar nak teguk air putih banyak...gila kembung air je aku...kencing tak payah cakap laaa...kerja nak ke toilet jeee...tapi kan bersih je tengok urin tu..dan tak berbau....dia kalau yang urin terlampau keruh plus bau hancing pulak...maybe something wrong kat korang punya fungsi buah pinggang...

Second...yang ni aku baru belajar dari si agar-agar....Tabata exercise...simple tapiiii mengah nak matiiii....nampak je macam..hek eleh..lompat-lompat..tonggek tonggek buntut jeerrrr....sekali kau buat...baru 1st set..dah terjelir-jelir lidah...korang taip jer tabata workout kat youtube..ado banyak...macam aku, buat yang untuk beginner je dulu...plus sekarang ni seminggu sekali ado kelas aerobic...kira ado jugak la aktiviti merembeskan peluh peluh jantan nihhh...kurangkan xtvt membuta macam ular sawa kekenyangan...

Third....diet yang sihat...hahhh hatni yang agak menyeksa jiwa raga...perut orang melayu weiii...mana tahan kalau sehari tak jamah nasi....karbohidrat dan orang Malaysia dah sebati...slow-slow jugak la aku kurang kan makan nasi...lemak-lemak, goreng-gorenag, minyak apa semua tu...sekarang ni pi keje aku bawak bekal...sebab nak avoid pi tapau makanan goreng2 kat kedai kat pasar yang sedap tuu...malam aku akan rebus siap-siap..ayam bahagian dada...plus carrot, x pon sayur-sayur hijau...tapi feveret aku adalah carrot..sebab dia panjang dan tirus di hujung..ehhhhh..pagi bangun awal-awal, just reheat balik dalam microwave..campur la sikit sos tiram ngan lada sulah bagi rasa...kalau tak rasa dia plain sangat...dah macam makanan kucing je nanti..selera pulak aku nak telan...

Dah seminggu lebih aku amalkan pemakanan macam ni...not bad la...blood test ado tunjuk perubahan sikit...cholesterol ado turun sikit walaupun still outside the normal range...gula normal...uric acid yang aku impress sikit...dah masuk normal range..selalu high memanjang...untuk pengetahuan uric acid kalau kat lelaki...memang selalu akan tinggi..lagi-lagi peminat seafood...sebab tu lelaki ramai yang kena gout...tanda-tanda awal, selalu rasa kebas-kebas kat kaki....

Gitu la gamaknya....wish me jangan laaaa hangat-hangat taik ayam je....NAK KURUS, NAK KEMPISKAN PERUT, NAK ADO SIX PACK....setiap tahun ade je muncul dalam list azam tahun baru...sebab tak pernah tercapai....kalau laaa masuk dalam sasaran kerja tahunan aku..,mampus rendah je markah LNPT aku setiap tahun...

#beautyispain #gogopowerranges #roadtoperutramping







Wednesday, 16 December 2015

Dunia ni kecik !!!!!!!

Yes dunia ni kecik je...nak nak dunia plu nihhh...pusing pusing ko jumpa balik orang sama...pi mai pi mai jumpa pulak scandal-scandal ex-ex kauuu...ye realitinya bumi ni berbentuk sfera...

Agak kelakar wehhhh duduk satu meja dengan scandal ex akuuuu...boleh pulak main sindir-sindir...kunun nak berlapik  tak cakap direct...but its funny okehhhhhh..

Peristiwa ni dah berlalu agak lama...tapi aku baru nak share ngan hangpa sekarang...yesssssss...aku pikir macam agak memalukan kalau cerita...tapi ado aku kesah...

Semuanya gara-gara sorang member aku nihh..aku namakan dia R..satu tempat kerja jugak...baru rapat sebab sama2 join pertandingan aerobic bulan lepas...before ni aku tak berkenan dgn diaaa..yesss first impression tu sgt penting....aku tgok gaya mula-mula macam kekwat diva hah...

Mulut dia sangat la laser...plu uollssss....harus la mulut macam puki...dia ni satu rumah dengan scandal ex aku dulu...ex yang mana....Abang A...

Aku dah dapat agak dahhhh....memang mamat tu..Z aku namakan dia ( kerani kat tempat kerja aku jugak) ada scandal ngan Abang A...beria-ria kata tak de pape pale otak diaaaa....

Satu petang tu time tengah melantak bakso sedap mak cik indon kat pasar malam...entah macam mana boleh bukak cerita pasal Abang A....rupanya R ni dulu pun ade history jugak dgn Abg A..aku ade dengar jugak dari mulut Abang A pasal si R ni pernah contact dia nak tanya pasal rumah sewa...ikut cerita dari side jantan keparat tu yakni Abang A, yang si R ni lagak nya diva nak mampossss....Abang A siap pi jemput kat rumah...nak bawak pi minum segala laaaa...tapi si R ni macam buat nak tak nak jeee...

Ok lain pulak yang diceritakan oleh R...petang tu segala macam cerita yang aku tak tau lagi pasal Abang A, habis terbongkar...ikut cerita versi R pulak...memang betul dia ade contact Abang A untuk dapatkan rumah sewa..itupun ada orang lain yang rekemen kan...memang betul yang Abang A jemput dia nak ajak kua minum2...kunun nak discuss sekali laa pasal rumah nak sewa tu...tapiiiii yang Abang A tak cerita kat aku..yang tangan dia turut sekali berjalan seiring raba-raba si R....si R memang terkejut plus tergamam laaa...tu yang dia akui terus dia buat endah tak endah je...sebab niat dia memang betul2 nak cari rumah sewa...bukan nak menyundal...plus Abang A bukan taste diaaa ponn...

Itu satu penipuan yang dah terbongkarrrrrr....

Pastu si R ni continue pulak bukak cerita pasal scandal Abang A dengan Z...dan yang aku nak gelak guling2, rupanya si R ni dah tau dahhh hubungan aku dengan Abang A..

Dan yang paling best..sebenarnya Abang A mula scandal dengan Z, time kami still ok...time tu dah sampai kemuncak episod kebahagiaan...sebelum keretakan munculll..

Macam mana si R ni dapat tau...harus la Z yang satu rumah dengan dia mengadu nasib...ye laaa blok rumah dorang sebelah2 je dengan blok rumah aku...so ofkos la sudah terang lagi bersuluh boleh nampak kereta Abang A tersadai elok depan rumah aku...

Menurut cerita R, si Z ni memang down gila laaaaa bila dapat tau yang aku niii pon ade hubungan dengan Abang A...ye laaaa...macam yang dijanjikan dekat aku jugak laaa...si Z ni ditaburkan bermacam-macam janji manis nak bawak pergi bercuti laaa, nak belikan itu la, ini laaa...

Last-last padan muka...hakhakhak...padan muka kat aku jugakkk...hakhakhakhak...

Tapi serius lawak...time aku dengar cerita ni dari mulut R...at first memang la rasa geram marah semua ada...tapi bila pikir balik...betapa bongok nya aku duluuu...kelakar gilaaa...

Yang untung nya Abang A laaa...pandai dia main scandal dengan aku dan Z yang satu tempat kerja dan tinggal pulak berdekatan....

Tak cukup dengan 2 3 orang bini yang sah yang dia ade..entah betul entah tidak cerita dia ade 3 bini tu... , dengan aku lagi, pastu nak menjalang dengan jantan lain lagikkkk.....tak ke kimakkkk nama dia..

Then, nak dibuat cerita jugak....Z dengan kawan dia dan NF (ex aku jugak) datang lepak makan sekali....apa lagiiiiii....mulut puki si R ni boleh pulak bahankan aku dengan si Z...cinta tiga segi la....madu la...aku pon mulut puaka jugak, harusla defend kan diri..yang si Z pon bukan main jugak mulut dia....

Sejujur nya aku dah boleh let go dah apa yang jadi dulu..yes marah memang marah..tapi tak de la macam dulu....dan aku dah tak kesah dah pon sekarang ni dia nak pi tibai lubang jubor sape dahhhh....

Benda dah jadi sejarah...

Next aku nak gosip pulak pasal scandal baru NF...sape tak ingat NF..bley belek2 balik entri yang lepas2.....

Korang jangan ingat aku still lagi meroyan yaaaa....langsung tak..aku cuma nak share pengalaman dan nak cerita macam mana perangai jantan2 tak guna nihhh..at least boleh jadi pengajaran...gituhhhhhh....

See uollssss next time....ahahhh lupa nak kenalkan blogger baru...hikhikhik...kawan baik aku..yang selalu ada di kala aku susah dan senang...agar-agar die gelarkan diri....nokkkk aku tolong promote untuk hanggggggg....jangan marah yeeeee....










Thursday, 19 November 2015

Pengalaman dengan Cikgu Pelatih....

Hohoiiiiiiiii uolllsssss...

Hari ni baru ado peluang nak jengah-jengah blog...tambah pulak member baik aku suruh buat satu entri pasal kesah aku dengan guru praktikal time sekolah rendah dulu...tq beb bagi idea nak tulis kat blog ni...

Sebelum tu kan...aku nak cakap sikit pasal stori yang tengah viral sekarang nih...mesti ramai yang dah tau...PLU sah2 amik kesah pasal stori ni...cite pasal pic abam sado *wahhhhhhhhh merembes siottt* dengan mak nyah yang dah tersebar ke serata alam tu..

Ok aku makan hati...tu je nak cakap....muahaahahah

Back to the story....

Alkisahnya aku ni dulu kecik kecik time sekolah rendah memang antara student yang di pandang oleh cikgu-cikgu jugak laa...sekolah kampung jerr...so kalau ado nak masuk pertandingan itu ini, harus la nama ni jugak yang naik....cuma bab-bab sukan memang aku tolak..cewahhhhhh...kekwat dari kecik tuh...ingat lagi nama aku naik kena masuk kelab bola sepak...pukimakkk betul, cikgu main random je bubuh dalam kelab tu..

Aku dan bola sepak memang tak searus...harus la menggelupur pi jumpa cikgu kokurikulum mintak tukar...gigih ni pi sembah cikgu tu...macam-macam alasan la aku reka...last2, babi takkkk....kena jugak masuk..tapi cikgu tu nak amik hati, die suruh aku jadi setiausaha kelab...rasuahhhhh...nampak tak dari kecik dah memang tak bermoral dah perangai....

Ok melalut...back to the story...

Aku ni nak kata ade bakat tu..x la sangat...cuma memang turun temurun dari abang yang atas aku tu, kami dipilih untuk masuk pertandingan bercerita kisah-kisah nabi...

Cuma aku up sikit la dari abang aku tu..aku masuk jugak pertandingan bercerita dalam English..abang aku tak..sebab die bengong english....pastu makin rosak akhlak bila dia masuk politeknik..perangai macam siamang terus...

Ok iollsss menyimpang lagi..ampunnn...

Back to the story..ok ni last..hahahaha...

So time aku darjah 6 rasanya...aku start masuk pertandingan bercerita ni darjah 5...time darjah 6 tu kira tahun ke 2 laa aku masuk..kira macam dah ado pengalaman laaaa....

Time tu jugak ade cikgu cikgu praktikal baru masuk....so ustazah mintak la sorang cikgu praktikal lelaki ni train aku...mungkin still naif masa tu...tak tau lagi apa tu gay homokseksual segala..aku just anggap perasaan suka kat lelaki tu normal...

Cikgu tu boleh tahan hensem...aku tak ingat muka dia macam mana..tapi aku yakin, walaupun samar-samar je ingatan tentang raut wajah dia...dia memang agak hensem la...harus laaaa....sebab hensem-hensem je yang aku ingat...statement kena ludah dan makian masyarakat....hahahahaha

Aku selalu train dengan cikgu ni petang lepas habis sekolah...balik rumah dulu..pastu dalam pukul 3 baru training....kelakarnya cikgu ni, die sokmo lewat...sebab terlajak tido..dengan muka yang memang tak leh sorok muka baru bangun tido....tapi still maintain segak...plus suara serak-serak baru bangun...seksi siot kalau dengar....

Tapi tak de pun aktiviti tak bermoral yang terjadi.....cuma aku selalu la usya-usya badan dia time die tunduk terselak la sikit baju tu...hikhikhik...kecik-kecik dah ada ciri-ciri nak menyundal kannnn....yang tak best nya...ade la sorang cikgu english ni, ajar kelas aku laa...tergedik-gedik kat cikgu praktikal ni.....agak jengkel okehhhhhh......mujur time tu aku masih hijau...gituhhhh...kalau tak...lawan tarik rambut la kita....guling guling tengah padang...tarik coli, tarik tudung....

So thats the story....hahahaah....mesti korang ingat ado scene geli-geli romen-romen kannn....harap maaf kesah kali ni tiada tapisan..sesuai untuk tatapan semua...padan muka korang buang masa baca cerita ni...

Macam aku mention sebelum ni...time kecik-kecik aku membesar macam biasa..tak de la history kena liwat tarik masuk dalam semak dengan sape2...dah start kerja ni hah yang mula menyundal dengan jantan..tapi sekarang ni jujur cakap aku dah lama tak jumpa mana-mana lelaki...
wahhhhhhh !!!!

Cuma nak share sikit la...hikhikhik..malu la nak cerita..sebab...errrrr..okeh nak cerita jugak....
Ada someone yang sedang rapat dengan aku....hmmmm...tak pernah jumpa..but aku selesa dengan dia...ok cukupppp..tak boleh cerita lebih....

Bye adiosssss....

Eh sebelum tu esok aku ado buat satu program blood donation kat satu-satu nya shopping complex yang ado kat sini...sapo2 yang bercuti kat sini..meh la datang derma darah...bukan dara yeeee...hikhikhikhik....

Donate blood and save a life....tetiberrrr iklan jap....





Thursday, 29 October 2015

I

Layan je la beb...tak tau nak buat entri apo...

Lagu ni aku suka dengar sekarang...I from Taeyeon, group leader Girls Generation...


Something yang lain lagu ni...buat aku suka dengar je hari-hari...walaupun x paham sepatah harammmm......

Monday, 19 October 2015

Usya-usya jantan di Hari Sukan Negara & Larian Jogathon

Hye uolllssssss....

last week kat sini ada buat satu event larian Jogathon untuk kutip dana support team yang akan bertanding kat sukan KKM di Sarawak...

Best la uolllsssss...belanja nak ke sana semua di tanggung...maka nya kami-kami rakyat jelata ni dikerah untuk mengemis...cheiiitttttt main tak tara mana...seronok nak pi melancong dan melacurr je tu...

Hah..terus tak ikhlas aku buat kerja...

Kesah pulak...okeh tolak tepi hal tu...

Back to the story...seronok meh boleh usya-usya abam-abam berlari..rasa macam nak berlari seiringan je dgn abam-abam nih...

Abam-abam askar pon join jugak...meriahhhhhhh...rambang bijik mata habaq hanggg...aneka pilihan..bermacam bentuk warna dan saiz...muahahahaha

Haruss laaa aku pose cantik menyibuk kat garisan penamat....perghhhhh....scene menarik kot...sampai2 je garisan penamat, dapat medal terus bukak baju...

Tak ke rasa macam nak menerpa dan terus lap peluh kat badan dorang....*jilat pon boleh*

Fantasiiii....kemaennnn....

ampunn pic tak clear....nu hahhhh...cantik body diaaaa....




Seminggu sebelum tu pulak ada event Hari Sukan Negara....

Meriah betul hujung minggu aku..ade je aktiviti yang boleh mengundang gelojak  nya hawa nafsu...hahahahaha...

X de join sukan pon hari tu....macam biasa laa...seronok nak tengok jantan...yang main takraw..yang main skate board (anak-anak ikan helok-helok ramai main ni)....yang main bola....

Ni aku dapat snap pic abam sado...rasanya askar kot...layan je la yerkkk...




Ampun dipinta ya kalau bosan dengan entri ni...dah lama tak tulis blog....rasa janggal...lintang pukang ayat....

Nak tidoqqqq...dah tiba time lunch...adiosssss...







Thursday, 1 October 2015

Hye uollssssss....


Hye guys...rindu gilaaaaaaa...

Tangan rasa kekok nak menaip balik kat dalam blog ni...sorry guys sebab lama tak update, mesti hangpa tertanya-tanya kann kemana la Kid ni menghilang *choiiiiiiiiiiiiiiiiiii..perasan gila babi*

Macam la ada yang kesah...

Atas permintaan...aku buat comeback...gituhhhhh...tapi tak dok idea nak carut apa ni..just random bebelan oleh aku...

So...


hmmmmmm.....




aaaaaaaa.......




Ok buntu...






Muahahahah...soryy guys buang masa korang je baca...


Btw...29 September lepas aku dah genap 26 tahun..yeayyyy makin kertu..tahniahhh semoga susuk tak pudar ditelan zaman....sape2 nak kasik hadiah boleh PM ya *matila kena ludah*

Hari ni pulak genap 3 tahun aku kerja dengan jawatan sekarang ni...alhamdulillah...dah boleh kawin...


Hmmmm...gapo dio lagi aku nak tulis ni...ok la kot..dah nak chow cin chow dulu....


Hahhhhhh....hujung minggu ni member aku ajak join dia conduct aerobic untk geng ahkak-ahkak bini bomba ...Haruslaaaaa tak tolak....korang tau kan apa yang aku pikir...hakhakhakhak...harapnya laaa...ada le seketul dua abam-abam bomba yang join sama....


Ok guys....nak balik rumah...ado kat tempat koje lagi ni.... :)






Monday, 18 May 2015

Muhasabah diri....

Hai guysss....rindu nya dekat korang...lama aku tak update kat blog ni...

Actually ada sebab kenapa aku menyepi...first aku tengah serabut pasal seorang ni..Serabut ke??? atau aku jeles sebenarnya...Yessss....Kindaichikid jeles...cemburu...

Aku malas nak cerita pasal ni..tak sesuai...demi menjaga hati beberapa pihak...dia tak salah apa pun...aku je yang terlebih emo...dia tak de rasa pape pon..aku je yang perasan tak sudah...dia anggap biasa je..aku yang anggap luar biasa....

Ok stop pasal ni...

Last week aku cuti seminggu balik kampung...sebab mak jatuh sakit..Ya Allah..aku tak tau nak describe macam mana perasaan aku time dapat tau yang mak aku jatuh sakit dan di bawa ke hospital..dah la time tu aku baru balik bercuti huhahuhahuha kat sebuah pulau ni...

Mujur laaa aku dah balik dan selamat sampai rumah sewa waktu tu...bergegas jugak laa aku carik tiket bas nak balik kampung...dan terima kasih kepada kawan baik aku yang beria-ria nak tolong hantar kan sampai ke kampung...tapi aku tolak sebab tak mau susahkan dia...niat dia baik, tapi aku terpaksa tolak sebab aku tau dia penat...kami berdua baru balik dari bercuti..dah la dia yang drive pi balik...

Alhamdulillah...aku sampai kampung, tengok keadaan mak tak la seteruk yang aku sangka kan...dan mak tak kena admit wad pon...just masuk air dalam badan, then Doktor bagi kebenaran untuk balik...

Mak cakap tak perlu la aku ambik cuti sampai seminggu...macam mana dengan kerja aku apa semua...

Tak de yang lebih penting daripada ibu bapa...itu aku jawab..tapi dalam hati...

Itu lahh mak kita..tetap risau kan pasal kita..pasal keja kita...padahal diri dia sendiri, tak de sape yang nak jaga...

Dan syukur juga sebab keadaan mak beransur pulih sepanjang aku jaga dia kat kampung....Dengan apa yang dah jadi kat mak ni, buat aku rasa menyesal..

Sebab apa aku rasa menyesal...sebab aku selalu keluar kan statement yang aku malas nak balik kampung sebab tak tahan panas...lagi selesa duduk kat tempat aku kerja sekarang...

Serius aku memang betul2 menyesal cakap macam tu...seolah-olah macam aku tak sedar diri, asal dari kampung...rumah kiri kanan bendang...pernah berkubang dalam bendang...aku tak pikir yang tempat anak-anak adalah disisi ibu bapa mereka...

Sepatutnya aku dah boleh isi borang tukar sekarang...insyaAllah lepas apa yang jadi ni, aku tergerak hati dah nak mohon untuk bertukar...biar dekat dengan mak abah...senang aku nak jaga..sakit pening mereka boleh aku tengok-tengok kan...

Nak harapkan adik-beradik lain..susah...dorang semua dah ada family..masing2 dah kahwin..adik-adik aku pulak masih belajar...mana nak pikir pasal study lagi...aku tak mau adik-adik aku terganggu pelajaran mereka...itu pun menangis-nangis adik bongsu aku yang tengah praktikal tu nak balik...tapi aku tak bagi...memandangkan jauh dia nak balik...lagipun keadaan mak dah ok sekarang ni...

Member aku pernah cakap..ade hikmah sebenarnya jadi PLU ni (lihat dari sudut positif), PLU sah2 tak mendirikan keluarga...at least ade jugak nanti yang boleh jaga mak abah bila mereka tua...adik-beradik sah-sah la dah busy dengan keluarga sendiri..mana nak jaga hati bini atau suami lagi nanti...nak lagi teruk kalau jenis menantu yang sialll..jenis yang tak suka tinggal dengan mertua...

Tapi so far....abang dan kakak ipar aku tak de la perangai hanjeng macam tu...cuma aku rasa biar la aku yang berkorban nanti...tak berdosa pun berkorban demi ibu bapa sendiri...tak nak menyusahkan adik beradik yang lain..dorang tentu ada masalah sendiri dengan keluarga masing-masing..aku yang tak berkeluarga lagi ni dan mungkin sampai bila-bila kot..dah jadi tanggungjawab aku la jaga mak abah...

Sepanjang aku cuti dok kampung jaga mak..aku muhasabah balik diri aku...rasa bersalah dan berdosa kerana tak mampu untuk menjadi seorang lelaki yang LELAKI.....tapi untuk berubah tu masih belum cukup kuat..dan setelah aku analisis balik diri aku, aku yakin yang aku tak kan mampu untuk menjadi seorang SUAMI kepada seorang wanita...

Ye orang akan tanya tak takut sunyi kah nanti ???? tak pe, aku still ada mak dengan abah...

Ini apa yang aku rasa sekarang..mungkin di masa hadapan kelak kita tak tahu kan...Tuhan itu Maha Mengetahui...

Kita tak tau apa yang telah Dia aturkan kepada kita..hanya yang kita mampu adalah berdoa semoga segalanya baik-baik sahaja...

Amin..................


Friday, 24 April 2015

Kena Block...

Aku pelik dengan perangai sesetengah manusia dalam gay apps ni...lepas tegur ala-ala kadar je...pastu terus mintak pic...bila tak bagi, meroyan maki bagai hilang puki..pastu terus block..

What the hell !!!!!!!

Aku hanya mampu ketawa terbahak-bahak je bila kena macam tu dengan sorang plu ni...

Diri sendiri pun tak letak pic...ada hati nak menatap wajahku yang tampan lagi segak menawan ini...haktuiiiiiiii....kahak hijau aku bagi kat muka hanggg....

Realiti dalam dunia PLU....luaran yang lebih diutamakan... aku sendiri pun ada letak beberapa kriteria terhadap seseorang itu untuk aku bersetuju bila diajak berjumpa...

Nak pulak aku hadap muka yang pecah rumah..tapi kena tolak dengan cara yang elok laaa...cara aku, aku akan jawab

" sorry awak bukan taste saya..tapi kita boleh jadi kawan "

Tak kesah la kan...itu taste masing-masing...tak boleh nak kata apa....dunia memang kejam...yang hodoh memang sentiasa ditindas...*Takbur nya aku*....

Dan hak masing-masing jugak untuk tidak berkongsi pic sendiri...

Kena laaa terima kalau seseorang tu tak mau share pic dia...ni dah orang tak bagi...macam-macam la di maki nya...bajet hot...perasan hensem...

Yes aku memang hot..aku memang hensem....*Confidenttttttt*

So what ????

Nak makan penampar free ?????

Aku pon tak buloqqq la nak jumpa dengan plu yang perangai macam hanjengg ni...berlambak lagi yang teringin nak jumpa aku..*Confidenttt lagi*...hahahaha....padahal nan hadooooo....berangan je la aku ni....muahahahaha...

Anti bebenor aku dengan orang yang dok block kat dalam gay apps ni..macam shit sangat ko punya reaksi bila permintaan tak tertunai...aku bayangkan ni mesti plu-plu yang baru nak up...sel-sel otak pun belum berhubung dengan sepenuhnya walaupun bulu kote dah terjulur keluar dari dalam spender..

*Bila lah dapat jumpa lagi dengan jantan putih tu*











Wednesday, 1 April 2015

Facebook

Hari ni gigih laaaa update entri baru kat rumah..sepatutnya aku dah landing atas katil sambil cuci-cuci mata tengok cerita blue..*haiyookkk*..ye betoi..dah jadi habit aku..tak boleh tido kalau tak layan cerita biru...tak kesah la dek non...yang lurus ataupun tak lurus..hujung-hujung yang berkonek jugak fokus utama aku..hahahaha...

Yang boleh aku online update blog sekarang sebab nya housemate aku baru je pasang wifi kat rumah...naaaaaaaa....makanya pengisisan masa lapang aku meriah ulala tropika la lepas ni...

Sebelum ni..nak kena tunggu kat tempat keje baru la dapat online...hikhikhik...inilaaa hakikat sebenar kegiatan tak bermoral penjawat awam...tak guna kannn....

Owh aku baru ingat nak cerita pasal benda lain sebenarnya.....faktor umur la ni sampai dah nyanyuk melalut bukan-bukan...*see salah satu kesan terlalu asyik tengok cerita lucah*

Aku tau..ramai blogger plu ni ade dua akaun facebook kan ????

Malas nak mention satu2...ada jugak beberapa orang yang dah jadi friend aku kat facebook....ok nak mention kat sini..aku hanya ada satu je facebook...tak de dua tiga empat akaun facebook yang lain...

Makanya facebook aku tu harus laaaaa akaun facebook yang utama...yang jadi masalahnya adalah segala kegiatan songsang pon terselit jugak kat situ..maksud kegiatan songsang tu bukannya aku menyundal cari konek jantan atau apa,..maksud aku benda-benda yang membuatkan orang syak yang aku gay...

First...kalau tengok daripada frenlist aku pon boleh detect dahhh...kau rasa kalau dah 3/4 daripada jumlah dalam frenlist adalah jantan...dan majoriti nya dia punya profile pic shirtless...tak ke boleh mucul kecurigaan kat situ tentang seksualiti aku...

Second....aku memang jenis kaki like picture2 jantan yang hot...lagi2 kalau yang post gambar tak pakai baju..main besi kat gym...tunjuk bicep segala...waduhhhh gugur iman...

Third.....facebook yang sekarang ni kan dah terlalu open sangat..segala aktiviti yang kita buat dalam tu akan appear kat wall fren kita..so sah2 laaaaa...kalau aku like or komen kat picture jantan aku muncul kat wall kawan2 aku...

Tu la tadi...nak dibuat cerita..aku call adik perempuan aku yang tengah study kat Uitm shah alam tu...ye la abang mithali..tanya la cukup duit ke tak...belajar ok ke...

Sembang punya sembang..tup tup dia tanya aku soalan yang mebuat aku tersedak...udah le sambil mengunyah biskut chipsmore time tu...

" Abang napa achik tengok hang selalu like gambaq2 lelaki tak pakai baju ??? "

Hampir tersembur la seredak2 chispmore dalam mulut aku tu...mati la pecah lobang...mulut adik aku ni tak boleh diharap sangat...tak mustahil nanti tengah-tengah berkumpul satu family selamba badak je dia ungkit balik hal ni...memang la mak ayah aku x de facebook...tapi tukang penyampai nya ade je...bertuah betul adik-adik aku ni...

Aku malas nak jawab...terus tukar topik...hahahahaha...mujur laa adik aku pun x de laa nak panjangkan isu ni...syukurrrrr....

Kawan aku dah ade yang tegur sebelum ni..dia nasihatkan aku untuk buat satu lagi akaun facebook klu nak add jantan2 plu...

Lepas kena nasihat tu..ade terpikir nak buat...tapi tak buat buat pon..padahal tak dak la susah mana pon...

Aku rasa macam leceh la pulak....

Kadang-kadang aku pikir mampus pi lahhh...as long aku tak mengaku dengan mulut aku sendiri..or tetiba aku buat status ~ I'm gay and i`m proud of it ~......sudahhhh...

Setakat like picture jantan2 seksi atau add jantan2 plu tu x pe kot..orang hanya boleh syak je..lagipon kalau aku add orang kat facebook..aku tengok jugak..,kalau dah nama FB pon Ali PLU Penang....contoh ye..kang ade pulak mamat nama Ali yang duduk penang terasa nanti...kalau dah nama macam tu, idok le aku add...

Buat masa ni aku malas nak buat satu lagi akaun facebook untuk sisi hitam aku ni...biar je la aku guna facebook aku yang sekarang ni...

Yang pasti hanya ada sorang blogger je tau facebook aku dan tau aku adalah Kindaichikid...pandai dia teka...dia tegur aku dulu menerusi FB chat...dan memang aku dah warning awal2 la..jangan pecah rahsia...hye junior...hahaha...blogger tu femes gak..tapi die dah lama tak update blog dia...busy study kot....kami pon jarang2 sekali chat kat FB...aku memang jenis malas ya ampun nak ber chat2 ni...wassap kawan2 pon berjanggut la nak tungu aku reply...harus laaa kena maki dengan kawan2 bila jumpa...aku hanya reply mana2 mesej yang penting je...

As conclusion...kalau nak menyudal guna fake akaun okiesssss..kalau tak anda akan susah dikemudian hari....


























Monday, 30 March 2015

Rindu seseorang....

Hye guys....

Rindu kita tak ????

Muahahahaha....perasan la kau Kid...

Sakit kan bila menanggung rasa rindu terhadap seseorang...bohong la korang tak pernah rasa rindu kat sape-sape pon...tak kisah la rindu kat parents ke, kucing ke, pakwe ke or suami...

Aku pulak tengah rindu kat seseorang yang belum pernah aku jumpa lagi..muka dia pun aku tak pernah tengok...just sebahagian badan die je yang dapat tengok...

Yang pasti dia baca blog aku..hahahahahaha...sapekah jejaka malang itu????

Aku tau ayat yang dia tulis tu x bawak maksud ape pon...tapi macam yang aku pernah mention...kindaichikid ni sangat laaa mudah jatuh hati kat orang...jangan la buat ayat2 sweet kat dia..nanti dia akan perasan sendiri..pastu terus ingat orang tu suka kat dia...

Teriba je rasa rindu kat orang tu...walhal tak pernah pun bersua muka..ataupun berbalas mesej atau apa...

Mungkin mainan perasaan je kot...hahahahahaha...

Btw...aku tumpang gembira untuk kawan baik aku yang sorang ni...dah berbaik semula dengan bf dia...last week seminggu dia menumpang rumah aku sebab ade krisis dengan bf dia...gaduh sekejap je tu..pastu dah ok semula...biasa la dalam sesebuah perhubungan tu..ade pasang surut...sedangkan lidah lagi tergigit...inikan pulak pasangan gay...eh tak boleh...tukar2...sedangkan konek lagi tergigit waktu blowjob...inikan pulak pasangan gay macam kita ni...hahahaah...

Untuk orang tu....aku just nak bagitau aku rindu sangat-sangat kat hang....sorry kalau entry ni buat hang rasa tak selesa...

Itu je...k bye...








Thursday, 19 March 2015

Ini yang aku rasa sekarang.....

Nama itu muncul semula dalam hidup aku...dalam pada aku nak lupakan balik semua kenangan yang dah berlalu...

Shitttt....

Kalau aku dalam mood meroyan..aku suka dengar lagu...so temanya kali ni..hari-hari lebih seratus kali aku dok pasang lagu Dayang, Di Pintu Syurga...

video

Why lagu ni?????

Entah...sebab aku suka dengar lagu ni plus performance Dayang sangat super duper superb...penghayatan dan the way she deliver this song sangat menyentuh hati aku yang sedang rawan ini...

Part lirik yang last paling touching...

 ~ Doaku kasih kita bersua Di Pintu Syurga ~




Monday, 16 March 2015

Kau dah kenapa Ex ??????

Tu lahh..macam orang cakap..time tengah sakan bercinta...semuanya indah...tak jumpa sehari bagai nak gila rasanya...setiap detik terbayang-bayang wajah si dia...

Tapi bila dah putus..hahhhhh...nampak bayang pun, rasa menyirap je....rasa macam nak pijak-pijak je muka dia...berani sangat main-main kan hati aku...

Memang pada mulanya aku dah boleh terima..hubungan aku dengan Abang A dah sampai penghujung nya..okey thats it..cerita dah tamat sekian terima kasih..dia move on with his life..aku pun move on dengan hidup aku sendiri..mula dengan merangkak penuh kepayahan..dan aku dah dapat berlari sekarang...so tak de mende yang tinggal lagi laa...dan tak de ape yang perlu diungkit semula...

Tapi bila dia dah start nak sibuk balik hal hidup aku...apa cita ni wei????

Baru tadi member aku cerita kat aku...member aku ni memang rapat dengan Abang A..

Member aku ni la cerita yang Abang A ada cakap kat dia...Abang A tak berapa suka aku rapat dengan kawan-kawan aku sekarang...

Yes aku akui aku memang tengah kawan dengan golongan lembut aka pondan sekarang...yang sebatu pun boleh nampak lenggok berjalan ala-ala miss universe..so what????

Salahkah?????

Perlu ke nak halang dengan sapa aku nak berkawan...pondan-pondan dorang pun, walaupun mulut lahar ya amat..tapi dorang jujur...tak de nak hipokrit...ni namanya nampak macam jantan....sembahnyang tak tinggal...tapi lubang jubor jugak nak tujah...cakap tak suka orang lembut..tapi malam-malam pondan jugak yang kau cari..ingat aku tak tau yang kau selalu langgan mak nyah...

Lagi satu Abang A ada mengungkit pulak pasal dulu dia tolong ajar aku drive kereta...katanya dia tak kisah kalau orang tak ingat jasa dia apa semua...tapi yang dia kesah kenapa aku dah tak tegur dia dan bini dia sekarang....amboiiiii....ingat semudah ABC 123 aku nak kembali semperti dulu..lepas dah break, lepas hati dah keciwa...senang-senang nak buat-buat macam tak de ape yang berlaku...

Okehhh hari ni aku memang tengah angin..tak de mood nak buat kerja...

Arghhhhhh..stress laaaa aku...





Sunday, 15 March 2015

JANGAN BAGI AKU JATUH HATI.....


Tak perlu la nak sweet bagai dengan aku...kalau aku dah jatuh hati..parah nanti.

Kindaichikid ni..hati dia amat la sensitif dan rapuh..mudah untuk ditawan...maka mudah juga untuk dilukakan..

Sebab tu aku tak suka kalau ada orang yang sweet sangat dengan aku..terlalu caring...aku cepat jatuh hati...jangan la terlampau buat baik sangat dengan aku....nanti aku jadi perasan sendiri...

Kalau sekadar nak berkawan...buat macam nak berkawan....thats it...

Cukup la dulu-dulu punya pengalaman buat aku jadi sasau separuh mati bila kena tinggal...

Kindaichikid jenis yang suka pendam perasaan..tapi kalau meletoppp...nahas laa...muahahaha...

bila la nak sado nihhhhhhhh....stressss...


Monday, 2 March 2015

Cuaca panas....akhirnya aku potong rambut...

Ya ampun..panas gilaaa cuaca sekarang...last week seminggu bercuti kat kampung..tak keruan aku duduk rumah....lebih 5 kali aku mandi sehari...mak dengan abah gelak je tengok aku tak senang duduk sebab kepanasan..biasa duduk kat tempat sejukk...arghhhh..okehhh confirm tak nak mintak tukar...kalau nak transfer pun, aku nak mintak transfer pi oversea la...korea ke, london ke...boleh???

hahahahaha...sebab tu aku jarang balik kampung...*bukan sebab derhaka ye*

Sehari before balik kampung, aku dah siap-siap potong rambut kasi pendek...terpaksa korbankan rambut kpop ku...*tak sedar diri muka jawa*

Rambut panjang bagi sakit kepala je masa cuaca panas ni...itu pun aku balik kampung, pi cari kedai gunting rambut lagi...kasi lagi pendek aku punya rambut...

Hasilnya..muka aku nampak lebih muda beberapa tahun...okehhhh feeling2 remaja belia sekali sekala...boleh carik bapak2 ikan yang taste kat budak bawah umur ni...hahahaha...



~ ngeeeeeeeeeeee ~







Monday, 16 February 2015

Ungku Ismail Aziz



Whoaaaaa....1st time nampak pelakon lelaki ni di kaca TV, memang menarik sangat...terus jatuh cinta...gituhhhh...

Sekarang drama dia berlakon, Teman Lelaki Upahan sedang di tayangkan kat TV...katanya jantan ni berlakon boleh tahan..bersahaja tapi best...aku tak berkesempatan lagi nak tengok cerita nih...

Apa lagi aku pun search la info pasal pelakon hensem ni...hensem wehhh pelakon ni....merembes siottt kalau tatap muka dia lama-lama...

Pelakon berumur 30 tahun ni kalau nak tau ade darah keturunan Johor....no wonder la ade title Ungku kat depan nama dia...dah la kacak, berdarah kerabat lagi tu...dan ade sangkut paut jugak dengan Prof Diraja Ungku Abdul Aziz... 




Dan fakta yang lagi menarik pasal pelakon ni...dia mempunyai ijazah dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal dari University of Strathclyde, Scotland, UK... wauuuu..aku memang inzal sangat-sangat dengan jantan-jantan yang amik course engineering ni...

Aku rasa pelakon ni mampu pergi jauhhhh..kalau ikut dia dah lama jugak dalam dunia lakonan, lebih kurang 8 tahun..tapi tak berapa dikenali sangat sebelum ni...

Mungkin bila dah jadi hero dalam drama Teman Lelaki Upahan ni boleh melonjakkan nama dia...mana tahu kan...rupa dah ada...kacak, tinggi...cukup pakej...









Kalau badan kasi fit sikit..sure lagi meletop...ok pasni nak start tengok drama Teman Lelaki Upahan...hahahahaaha...*motif*









Thursday, 5 February 2015

Si Jantan Putih


Mamat ni memang dah lama aku usya...dia keje kat bank...so ofkos la frekuensi nak jumpa tu boleh dikatakan kerap..

Aku suka tengok muka dia..kulit putih melepak...kalau dah muka pun putih..mesti la satu badan termasuk part tutttttt pon putih jugak kan...dah imagine macam mana la rupanya...*ayyyooo apa ni*

Semalam terserempak lagi dengan jantan ni...masa aku nak withdraw duit kat mesin ATM...dari luar tempat mesin ATM tu aku dah perasan....dia pun perasan aku jugak..sebab 2 3 kali dia toleh pandang aku...jantan putih ni dah queue tunggu turn nak cucuk duit...

Btw ade beberapa pertemuan yang jadi yang membuatkan aku rasa curious dengan jantan putih ni...so korang baca kronologi kat bawah ni ye..


Pertemuan 1

First time nak pi tanya pasal loan ASB...aku kat kaunter pertanyaan..jantan putih tu kat kaunter urusan keluar masuk duit...aku tengok dia..dia tengok aku balik..aku malu dia perasan aku tengok dia..aku tunduk dan pandang kat lain...riak wajah dia serius je tengok aku..seolah-olah tak senang dengan perlakuan aku yang tengok dia...

.~hey aku tengok je, bukan mintak konek pon~


Pertemuan 2

Aku tengah makan kat satu gerai akak siam yang baik ni...jantan putih lalu kat depan gerai dengan sorang perempuan...kawan dia barangkali..*sedapkan hati*....aku tengok dia..dia perasan dan tengok aku balik..seperti biasa, raut wajah dia serius...cepat2 aku pandang arah lain....jantan putih dan si perempuan kawan dia barangkali itu makan kat gerai sebelah....jantan putih duduk menghadap ke arah aku...aku pon ambik peluang untuk usya dia..kali ni dia dah tak tengok aku balik...jantan putih ni berbual seperti biasa dengan si perempuan kawan dia barangkali itu..elok je bergelak ketawa sambil berbual...baru aku dapat lihat wajah dia yang manis bila senyum...*merembes*


Pertemuan 3

Agaknya sudah jodoh...berjumpa sekali lagi dengan si jantan putih dalam Kursus Kahwin yang aku join last year..wahhhhh adakah ini suratan atau kebetulan...jantan putih bersama 2 orang lagi kawan dia..sorang kawan dia tu aku kenal....ex bf kepada sorang staff aku...ok ade sedikit kaitan kat situ..walaupun kaitan yang tidak membantu...hahahaha...dan mungkin nasib menyebelahi aku...aku duduk belakang dia dalam dewan tempat kursus tu...wahhhh...*merembes lagi*....
Tapi hati tertanya-tanya jugak..jantan putih nak kahwin dah ke??? ataupun macam aku jugak...datang kursus kahwin sekadar untuk persiapan untuk masa akan datang...sebab nya dia datang dengan kawan-kawan lelaki...x de pulak dia bawak perempuan..rata-rata peserta kursus kahwin yang lain datang bersama-sama awek atau tunang mereka...*sedapkan hati lagi*

Masa ni la aku dapat tau nama dia..umur dia...muda setahun  daripada aku rupanya...hahahaha...gigih pi cari nama sebenar si jantan putih kat senarai nama peserta masa nak sign kehadiran...tapi aku suka nak gelar kan dia jantan putih....yang lagi best...dua hari kursus tu aku solat zuhur berimamkan si jantan putih..wahhhh suami soleh sangat....aku pun feeling2 isteri solehah la...*ayyyyooo verangannnn*...

Tapi still reaksi dia sama bila tengok aku..serius memanjang...maybe tak kenal aku kot..tapi dengan peserta lain yang baru 1st time kenal elok je senyum....ok mungkin dia malu-malu dengan aku kot sepertimana aku pon malu-malu dengan dia...gituhhhhh bolehhhh..*still positive untuk sedapkan hati*

...................................................................

Lepas pada pertemuan 3 kat kursus kahwin tu...aku dah jarang terserempak dengan dia...acctually lepas je daripada pertemuan 1..selalu je aku terserempak dengan dia...harus la selalu..sebab die keje kat bank...duit gaji aku pun akan masuk dalam bank tempat die keje...tapi aku just ceritakan pertemuan-pertemuan yang penting sahaja..plus aku pon dah lupa sikit-sikit...hingga lah pertemuan malam semalam....


Malam semalam di mesin ATM

Aku masuk dengan ala-ala control macho nya...padahal hati dag dig dug...tak keruan..tapi aku coba untuk mengawal debaran plus keterujaan hati ini...aku ambik peluang beratur belakang dia...wahhhh...dapat hidu wangi perfume si jantan putih ni pakai..dapat hadap dengan lebih dekat leher dia yang putih ittuewwwww....*merembes mencurah-curah ke ladang gandum*..rezeki di malam Jumaat gituuu..kali ni aku dapat peluang keemasan untuk snap picture dia dari belakang...

tadaaaaaaa.....

ni je aku boleh tunjuk



Dan seperti biasa..dia tengok aku dengan padangan serius...*hampa*



















Wednesday, 4 February 2015

Hobi aku yang pelik...

Aku tak tau la nak describe pelik atau tak pasal salah satu hobi aku ni...tapi for me, aku anggap benda ni sebagai yang weird...

Tabiat aku kalau tengok gambar-gambar jantan yang hot meletop kat fb, ig, or mana-mana website...aku akan save gambar tu...kalau kat fb senang je..kita boleh klik save dengan mudah...macam kat ig..x de button nak save..so dengan gigih nya aku screen shot...dah la fon aku sekarang macam harammm....kadang-kadang kena try 2 3 4 5 kali baru berjaya screen shot..

Ha ha ha ha..nampak tak betapa gigih nya aku...

Kat laptop aku tak payah nak cakap laa...berapa banyak picture jantan yang berbadan kekar dan macho dah aku simpan...ade jugak berfolder-folder...

Biasa nya aku akan online dalam fon...so dalam fon pun memang banyak la koleksi yang ada....kalau dah banyak sangat..sampai satu ketika, aku akan transfer masuk laptop...

Sebab tu lahh..aku cukup takut kalau ade member-member yang nak pinjam fon...atau bukak fon aku..tapi harus la aku letak password...hah gila kau kalau tak de password..sewenang-wenang nya orang boleh bukak fon aku kalau aku tinggal kat mana-mana...

Aku ni dah la jenis suka tinggal barang merata-rata..lepas tu gelabah beruk tak jumpa balik..terutamanya fon..pernah sekali tu, aku terletak fon dalam peti ais kat rumah...dah sampai tempat keje baru sedar yang fon tak de...

Selalu kena bebel dengan mak aku...dia siap sindir lagi...

" Mujur laaa ko*ek tu lekat kat badan, kalau boleh tanggal..dah lama kot hilang ntah mana-mana "

Ayyyooo makk aku...

Lagi satu kalau nak transfer gambar atau lagu dari fon aku ke fon member-member...ofkos aku tak kan bagi dorang pilih sendiri kat fon aku...naya je kasik dorang sendiri pegang fon aku...mati aku kalau member2 tanya..pehal picture jantan je yang ada...

Agaknya fon aku buat hal sekarang ni sebab banyak sangat gambar bukan-bukan dalam ni...rasa nak baling kat anjing je...

Semua koleksi picture jantan yang aku simpan ni, aku akan tengok balik bila tengah horny...hahahaaha...*ape ni*

Lepas tu mula lah bayang yang bukan-bukan...

So kalau sape-sape interested nak share gambar korang yang hot...di alu-alukan..jangan risau..untuk simpanan peribadai aku je...hahahahaha....





Tuesday, 3 February 2015

Dapat gelaran Wonder Pet pulakkkkk...



Terasa macam hilang keyakinan diri sekarang ni sebab badan makin mengembong seperti di pam-pam...

Ape boleh buat...menyumbat saja sepanjang masa...nak kata bahagia ade kekasih hati..tengah single sekarang ni...*motif nak mention single*....hahahaha....

Tu la pasal nya...selera makan sekarang ni macam singa kelaparan..pantang ade masa terluang sikit...mula la mengular pi lepak kedai makan..kunun niat asalnya nak minum-minum sambil usya jantan...dah kau ade kat kedai makan..otomatik laaaaa makanan pon akan order jugak...nafsu makan semakin membuak-buak kalau dah menjejakkan kaki kat zon banyak sumber makanan...

Natijahnya...macam-macam gelaran dah orang panggil aku....terbaru..ade sorang kerani pompoan ni dah panggil aku wonder pet la pulak...sebab dah sama montok dengan hamster dalam wonder pet...cissss....mujur bagi watak yang cute..hahaha..tak de laaa aku nak angin sangat...

Tapi dalam pada aku tak kisah, rasa down la jugak...harusss sukat makan minum lepas ni...last week aku dah start pi jogging petang-petang lepas keje...harus la cuci mata jugak...ramai abam-abam kacak bersukan kat padang...

Jogging nya setakat dua tiga round..selebihnya jalan-jalan cuci mata...meriah gila...merembes tengok jantan-jantan pakai short main bola...terliuqqq betapa kekarnya peha-peha jantan ni...makanya aku sanggup duduk tepi padang jadi pom pom girl bersorak untuk abam-abam ini main bola...malam pulak kita pom pom cara lain pulak ye...muahahahahaha....





Sunday, 1 February 2015

Usya-usya Jantan di Hot Spring Felda Sungai Klah.


Hallo guys....lama gilak aku tak post new entri kat blog ni...busy habaq hang...*padahal malas nak menaip*

Ni entri pertama aku dalam tahun baru 2015 ni...

So semalam aku pi mandi-manda kat Kolam Air Panas Felda Sungai Kelah, Sungkai Perak...staff-staff aku la yang beria-ria plan...aku pon tak de mende yang nak dibuat kat rumah..memandangkan geng-geng aku yang lain balik kampung...makanya aku setuju la ikut dorang...

Harga nak masuk 15 ringgit satu kepala untuk dewasa...pastu kalau nak guna locker simpan barang-barang, beli token 3 ringgit...

Ofkos la sangat best...satu sebab dapat berendam dalam kolam air panas...dua dapat usya jantan-jantan mandi....meraih uolllsssss....memang tak menahan la aku tengok...merembes siottt...tengok jantan-jantan berbody kekar mandi shirtless...

Tak ke tergugat iman...yang malang nya fon aku buat hal....bateri fon pulak cepat kong...so tak banyak la gambar jantan mandi yang dapat aku snap..lagi pulak tengah dok syok mandi, leceh la nak pegang fon...

Ni ade jugak la gambar sorang jantan yang aku berjaya snap lepas dah siap mandi..sementara nak tunggu staff aku yang perempuan bersiap salin baju...dalam pada nyawa bateri fon di hujung-hujung tanduk...nama nya je ade power bank...macam haram punya power bank...berjaya la jugak snap gambar jantan ni...








Dari belakang pon sudah menggiurkan..lagi la tengok depan-depan...

Ramai gila jantan-jantan hot kat sini..tapi apa kan daya...fon aku buat hal....











Followers

World Clock