Monday, 16 February 2015

Ungku Ismail Aziz



Whoaaaaa....1st time nampak pelakon lelaki ni di kaca TV, memang menarik sangat...terus jatuh cinta...gituhhhh...

Sekarang drama dia berlakon, Teman Lelaki Upahan sedang di tayangkan kat TV...katanya jantan ni berlakon boleh tahan..bersahaja tapi best...aku tak berkesempatan lagi nak tengok cerita nih...

Apa lagi aku pun search la info pasal pelakon hensem ni...hensem wehhh pelakon ni....merembes siottt kalau tatap muka dia lama-lama...

Pelakon berumur 30 tahun ni kalau nak tau ade darah keturunan Johor....no wonder la ade title Ungku kat depan nama dia...dah la kacak, berdarah kerabat lagi tu...dan ade sangkut paut jugak dengan Prof Diraja Ungku Abdul Aziz... 




Dan fakta yang lagi menarik pasal pelakon ni...dia mempunyai ijazah dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal dari University of Strathclyde, Scotland, UK... wauuuu..aku memang inzal sangat-sangat dengan jantan-jantan yang amik course engineering ni...

Aku rasa pelakon ni mampu pergi jauhhhh..kalau ikut dia dah lama jugak dalam dunia lakonan, lebih kurang 8 tahun..tapi tak berapa dikenali sangat sebelum ni...

Mungkin bila dah jadi hero dalam drama Teman Lelaki Upahan ni boleh melonjakkan nama dia...mana tahu kan...rupa dah ada...kacak, tinggi...cukup pakej...









Kalau badan kasi fit sikit..sure lagi meletop...ok pasni nak start tengok drama Teman Lelaki Upahan...hahahahaaha...*motif*









Thursday, 5 February 2015

Si Jantan Putih


Mamat ni memang dah lama aku usya...dia keje kat bank...so ofkos la frekuensi nak jumpa tu boleh dikatakan kerap..

Aku suka tengok muka dia..kulit putih melepak...kalau dah muka pun putih..mesti la satu badan termasuk part tutttttt pon putih jugak kan...dah imagine macam mana la rupanya...*ayyyooo apa ni*

Semalam terserempak lagi dengan jantan ni...masa aku nak withdraw duit kat mesin ATM...dari luar tempat mesin ATM tu aku dah perasan....dia pun perasan aku jugak..sebab 2 3 kali dia toleh pandang aku...jantan putih ni dah queue tunggu turn nak cucuk duit...

Btw ade beberapa pertemuan yang jadi yang membuatkan aku rasa curious dengan jantan putih ni...so korang baca kronologi kat bawah ni ye..


Pertemuan 1

First time nak pi tanya pasal loan ASB...aku kat kaunter pertanyaan..jantan putih tu kat kaunter urusan keluar masuk duit...aku tengok dia..dia tengok aku balik..aku malu dia perasan aku tengok dia..aku tunduk dan pandang kat lain...riak wajah dia serius je tengok aku..seolah-olah tak senang dengan perlakuan aku yang tengok dia...

.~hey aku tengok je, bukan mintak konek pon~


Pertemuan 2

Aku tengah makan kat satu gerai akak siam yang baik ni...jantan putih lalu kat depan gerai dengan sorang perempuan...kawan dia barangkali..*sedapkan hati*....aku tengok dia..dia perasan dan tengok aku balik..seperti biasa, raut wajah dia serius...cepat2 aku pandang arah lain....jantan putih dan si perempuan kawan dia barangkali itu makan kat gerai sebelah....jantan putih duduk menghadap ke arah aku...aku pon ambik peluang untuk usya dia..kali ni dia dah tak tengok aku balik...jantan putih ni berbual seperti biasa dengan si perempuan kawan dia barangkali itu..elok je bergelak ketawa sambil berbual...baru aku dapat lihat wajah dia yang manis bila senyum...*merembes*


Pertemuan 3

Agaknya sudah jodoh...berjumpa sekali lagi dengan si jantan putih dalam Kursus Kahwin yang aku join last year..wahhhhh adakah ini suratan atau kebetulan...jantan putih bersama 2 orang lagi kawan dia..sorang kawan dia tu aku kenal....ex bf kepada sorang staff aku...ok ade sedikit kaitan kat situ..walaupun kaitan yang tidak membantu...hahahaha...dan mungkin nasib menyebelahi aku...aku duduk belakang dia dalam dewan tempat kursus tu...wahhhh...*merembes lagi*....
Tapi hati tertanya-tanya jugak..jantan putih nak kahwin dah ke??? ataupun macam aku jugak...datang kursus kahwin sekadar untuk persiapan untuk masa akan datang...sebab nya dia datang dengan kawan-kawan lelaki...x de pulak dia bawak perempuan..rata-rata peserta kursus kahwin yang lain datang bersama-sama awek atau tunang mereka...*sedapkan hati lagi*

Masa ni la aku dapat tau nama dia..umur dia...muda setahun  daripada aku rupanya...hahahaha...gigih pi cari nama sebenar si jantan putih kat senarai nama peserta masa nak sign kehadiran...tapi aku suka nak gelar kan dia jantan putih....yang lagi best...dua hari kursus tu aku solat zuhur berimamkan si jantan putih..wahhhh suami soleh sangat....aku pun feeling2 isteri solehah la...*ayyyyooo verangannnn*...

Tapi still reaksi dia sama bila tengok aku..serius memanjang...maybe tak kenal aku kot..tapi dengan peserta lain yang baru 1st time kenal elok je senyum....ok mungkin dia malu-malu dengan aku kot sepertimana aku pon malu-malu dengan dia...gituhhhhh bolehhhh..*still positive untuk sedapkan hati*

...................................................................

Lepas pada pertemuan 3 kat kursus kahwin tu...aku dah jarang terserempak dengan dia...acctually lepas je daripada pertemuan 1..selalu je aku terserempak dengan dia...harus la selalu..sebab die keje kat bank...duit gaji aku pun akan masuk dalam bank tempat die keje...tapi aku just ceritakan pertemuan-pertemuan yang penting sahaja..plus aku pon dah lupa sikit-sikit...hingga lah pertemuan malam semalam....


Malam semalam di mesin ATM

Aku masuk dengan ala-ala control macho nya...padahal hati dag dig dug...tak keruan..tapi aku coba untuk mengawal debaran plus keterujaan hati ini...aku ambik peluang beratur belakang dia...wahhhh...dapat hidu wangi perfume si jantan putih ni pakai..dapat hadap dengan lebih dekat leher dia yang putih ittuewwwww....*merembes mencurah-curah ke ladang gandum*..rezeki di malam Jumaat gituuu..kali ni aku dapat peluang keemasan untuk snap picture dia dari belakang...

tadaaaaaaa.....

ni je aku boleh tunjuk



Dan seperti biasa..dia tengok aku dengan padangan serius...*hampa*



















Wednesday, 4 February 2015

Hobi aku yang pelik...

Aku tak tau la nak describe pelik atau tak pasal salah satu hobi aku ni...tapi for me, aku anggap benda ni sebagai yang weird...

Tabiat aku kalau tengok gambar-gambar jantan yang hot meletop kat fb, ig, or mana-mana website...aku akan save gambar tu...kalau kat fb senang je..kita boleh klik save dengan mudah...macam kat ig..x de button nak save..so dengan gigih nya aku screen shot...dah la fon aku sekarang macam harammm....kadang-kadang kena try 2 3 4 5 kali baru berjaya screen shot..

Ha ha ha ha..nampak tak betapa gigih nya aku...

Kat laptop aku tak payah nak cakap laa...berapa banyak picture jantan yang berbadan kekar dan macho dah aku simpan...ade jugak berfolder-folder...

Biasa nya aku akan online dalam fon...so dalam fon pun memang banyak la koleksi yang ada....kalau dah banyak sangat..sampai satu ketika, aku akan transfer masuk laptop...

Sebab tu lahh..aku cukup takut kalau ade member-member yang nak pinjam fon...atau bukak fon aku..tapi harus la aku letak password...hah gila kau kalau tak de password..sewenang-wenang nya orang boleh bukak fon aku kalau aku tinggal kat mana-mana...

Aku ni dah la jenis suka tinggal barang merata-rata..lepas tu gelabah beruk tak jumpa balik..terutamanya fon..pernah sekali tu, aku terletak fon dalam peti ais kat rumah...dah sampai tempat keje baru sedar yang fon tak de...

Selalu kena bebel dengan mak aku...dia siap sindir lagi...

" Mujur laaa ko*ek tu lekat kat badan, kalau boleh tanggal..dah lama kot hilang ntah mana-mana "

Ayyyooo makk aku...

Lagi satu kalau nak transfer gambar atau lagu dari fon aku ke fon member-member...ofkos aku tak kan bagi dorang pilih sendiri kat fon aku...naya je kasik dorang sendiri pegang fon aku...mati aku kalau member2 tanya..pehal picture jantan je yang ada...

Agaknya fon aku buat hal sekarang ni sebab banyak sangat gambar bukan-bukan dalam ni...rasa nak baling kat anjing je...

Semua koleksi picture jantan yang aku simpan ni, aku akan tengok balik bila tengah horny...hahahaaha...*ape ni*

Lepas tu mula lah bayang yang bukan-bukan...

So kalau sape-sape interested nak share gambar korang yang hot...di alu-alukan..jangan risau..untuk simpanan peribadai aku je...hahahahaha....





Tuesday, 3 February 2015

Dapat gelaran Wonder Pet pulakkkkk...



Terasa macam hilang keyakinan diri sekarang ni sebab badan makin mengembong seperti di pam-pam...

Ape boleh buat...menyumbat saja sepanjang masa...nak kata bahagia ade kekasih hati..tengah single sekarang ni...*motif nak mention single*....hahahaha....

Tu la pasal nya...selera makan sekarang ni macam singa kelaparan..pantang ade masa terluang sikit...mula la mengular pi lepak kedai makan..kunun niat asalnya nak minum-minum sambil usya jantan...dah kau ade kat kedai makan..otomatik laaaaa makanan pon akan order jugak...nafsu makan semakin membuak-buak kalau dah menjejakkan kaki kat zon banyak sumber makanan...

Natijahnya...macam-macam gelaran dah orang panggil aku....terbaru..ade sorang kerani pompoan ni dah panggil aku wonder pet la pulak...sebab dah sama montok dengan hamster dalam wonder pet...cissss....mujur bagi watak yang cute..hahaha..tak de laaa aku nak angin sangat...

Tapi dalam pada aku tak kisah, rasa down la jugak...harusss sukat makan minum lepas ni...last week aku dah start pi jogging petang-petang lepas keje...harus la cuci mata jugak...ramai abam-abam kacak bersukan kat padang...

Jogging nya setakat dua tiga round..selebihnya jalan-jalan cuci mata...meriah gila...merembes tengok jantan-jantan pakai short main bola...terliuqqq betapa kekarnya peha-peha jantan ni...makanya aku sanggup duduk tepi padang jadi pom pom girl bersorak untuk abam-abam ini main bola...malam pulak kita pom pom cara lain pulak ye...muahahahahaha....





Sunday, 1 February 2015

Usya-usya Jantan di Hot Spring Felda Sungai Klah.


Hallo guys....lama gilak aku tak post new entri kat blog ni...busy habaq hang...*padahal malas nak menaip*

Ni entri pertama aku dalam tahun baru 2015 ni...

So semalam aku pi mandi-manda kat Kolam Air Panas Felda Sungai Kelah, Sungkai Perak...staff-staff aku la yang beria-ria plan...aku pon tak de mende yang nak dibuat kat rumah..memandangkan geng-geng aku yang lain balik kampung...makanya aku setuju la ikut dorang...

Harga nak masuk 15 ringgit satu kepala untuk dewasa...pastu kalau nak guna locker simpan barang-barang, beli token 3 ringgit...

Ofkos la sangat best...satu sebab dapat berendam dalam kolam air panas...dua dapat usya jantan-jantan mandi....meraih uolllsssss....memang tak menahan la aku tengok...merembes siottt...tengok jantan-jantan berbody kekar mandi shirtless...

Tak ke tergugat iman...yang malang nya fon aku buat hal....bateri fon pulak cepat kong...so tak banyak la gambar jantan mandi yang dapat aku snap..lagi pulak tengah dok syok mandi, leceh la nak pegang fon...

Ni ade jugak la gambar sorang jantan yang aku berjaya snap lepas dah siap mandi..sementara nak tunggu staff aku yang perempuan bersiap salin baju...dalam pada nyawa bateri fon di hujung-hujung tanduk...nama nya je ade power bank...macam haram punya power bank...berjaya la jugak snap gambar jantan ni...








Dari belakang pon sudah menggiurkan..lagi la tengok depan-depan...

Ramai gila jantan-jantan hot kat sini..tapi apa kan daya...fon aku buat hal....











Followers

World Clock