Thursday, 5 February 2015

Si Jantan Putih


Mamat ni memang dah lama aku usya...dia keje kat bank...so ofkos la frekuensi nak jumpa tu boleh dikatakan kerap..

Aku suka tengok muka dia..kulit putih melepak...kalau dah muka pun putih..mesti la satu badan termasuk part tutttttt pon putih jugak kan...dah imagine macam mana la rupanya...*ayyyooo apa ni*

Semalam terserempak lagi dengan jantan ni...masa aku nak withdraw duit kat mesin ATM...dari luar tempat mesin ATM tu aku dah perasan....dia pun perasan aku jugak..sebab 2 3 kali dia toleh pandang aku...jantan putih ni dah queue tunggu turn nak cucuk duit...

Btw ade beberapa pertemuan yang jadi yang membuatkan aku rasa curious dengan jantan putih ni...so korang baca kronologi kat bawah ni ye..


Pertemuan 1

First time nak pi tanya pasal loan ASB...aku kat kaunter pertanyaan..jantan putih tu kat kaunter urusan keluar masuk duit...aku tengok dia..dia tengok aku balik..aku malu dia perasan aku tengok dia..aku tunduk dan pandang kat lain...riak wajah dia serius je tengok aku..seolah-olah tak senang dengan perlakuan aku yang tengok dia...

.~hey aku tengok je, bukan mintak konek pon~


Pertemuan 2

Aku tengah makan kat satu gerai akak siam yang baik ni...jantan putih lalu kat depan gerai dengan sorang perempuan...kawan dia barangkali..*sedapkan hati*....aku tengok dia..dia perasan dan tengok aku balik..seperti biasa, raut wajah dia serius...cepat2 aku pandang arah lain....jantan putih dan si perempuan kawan dia barangkali itu makan kat gerai sebelah....jantan putih duduk menghadap ke arah aku...aku pon ambik peluang untuk usya dia..kali ni dia dah tak tengok aku balik...jantan putih ni berbual seperti biasa dengan si perempuan kawan dia barangkali itu..elok je bergelak ketawa sambil berbual...baru aku dapat lihat wajah dia yang manis bila senyum...*merembes*


Pertemuan 3

Agaknya sudah jodoh...berjumpa sekali lagi dengan si jantan putih dalam Kursus Kahwin yang aku join last year..wahhhhh adakah ini suratan atau kebetulan...jantan putih bersama 2 orang lagi kawan dia..sorang kawan dia tu aku kenal....ex bf kepada sorang staff aku...ok ade sedikit kaitan kat situ..walaupun kaitan yang tidak membantu...hahahaha...dan mungkin nasib menyebelahi aku...aku duduk belakang dia dalam dewan tempat kursus tu...wahhhh...*merembes lagi*....
Tapi hati tertanya-tanya jugak..jantan putih nak kahwin dah ke??? ataupun macam aku jugak...datang kursus kahwin sekadar untuk persiapan untuk masa akan datang...sebab nya dia datang dengan kawan-kawan lelaki...x de pulak dia bawak perempuan..rata-rata peserta kursus kahwin yang lain datang bersama-sama awek atau tunang mereka...*sedapkan hati lagi*

Masa ni la aku dapat tau nama dia..umur dia...muda setahun  daripada aku rupanya...hahahaha...gigih pi cari nama sebenar si jantan putih kat senarai nama peserta masa nak sign kehadiran...tapi aku suka nak gelar kan dia jantan putih....yang lagi best...dua hari kursus tu aku solat zuhur berimamkan si jantan putih..wahhhh suami soleh sangat....aku pun feeling2 isteri solehah la...*ayyyyooo verangannnn*...

Tapi still reaksi dia sama bila tengok aku..serius memanjang...maybe tak kenal aku kot..tapi dengan peserta lain yang baru 1st time kenal elok je senyum....ok mungkin dia malu-malu dengan aku kot sepertimana aku pon malu-malu dengan dia...gituhhhhh bolehhhh..*still positive untuk sedapkan hati*

...................................................................

Lepas pada pertemuan 3 kat kursus kahwin tu...aku dah jarang terserempak dengan dia...acctually lepas je daripada pertemuan 1..selalu je aku terserempak dengan dia...harus la selalu..sebab die keje kat bank...duit gaji aku pun akan masuk dalam bank tempat die keje...tapi aku just ceritakan pertemuan-pertemuan yang penting sahaja..plus aku pon dah lupa sikit-sikit...hingga lah pertemuan malam semalam....


Malam semalam di mesin ATM

Aku masuk dengan ala-ala control macho nya...padahal hati dag dig dug...tak keruan..tapi aku coba untuk mengawal debaran plus keterujaan hati ini...aku ambik peluang beratur belakang dia...wahhhh...dapat hidu wangi perfume si jantan putih ni pakai..dapat hadap dengan lebih dekat leher dia yang putih ittuewwwww....*merembes mencurah-curah ke ladang gandum*..rezeki di malam Jumaat gituuu..kali ni aku dapat peluang keemasan untuk snap picture dia dari belakang...

tadaaaaaaa.....

ni je aku boleh tunjuk



Dan seperti biasa..dia tengok aku dengan padangan serius...*hampa*



















29 comments:

  1. kadang-kadang rasa pelik juga dengan orang yang pandang kita dengan serius tapi dengan orang lain punyalah mesra bagai. Mungkin dia tahu kot yang kita suka kat dia.

    ReplyDelete
  2. Slamat brbahagia sayang,
    hehehe, moga tmu jodoh

    Itu jugak cara aku, tnjuk mahai knon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazzlee : motifff ucap slamat berbahagia sayang....hahaha....
      ni kita balas balik ~selamat jalan romeo~

      Delete
    2. Nk wat lagumano, orang dh jemu ngan kita, biarlah cintaku hnyut dilautan sepi, sampainya hati kata spring, isks

      Delete
    3. Nk wat lagumano, orang dh jemu ngan kita, biarlah cintaku hnyut dilautan sepi, sampainya hati kata spring, isks

      Delete
    4. Jazzlee : semangat komen yg sama sampai 2 kali..betapa nak tunjuk patah hati la ni...hikhikhik...

      wahhhh merdu bangat suara mu abam Jazz...confirm lena bak sleeping beauty kalau dodoikan malam-malam ni...

      Delete
    5. Aaggghh, tuh hg lum dengak aku ngerang time dogie, hehe

      Klu awak tau kita ptah hati, bagilerr ubatnye , ada kt awak tau

      Delete
    6. Jazzlee : hahahahaha....nak panadol ??? amoxycillin ??? ampicilin??

      Delete
    7. Xmo, nk kidding jeee haha

      Delete
    8. Xmo, nk kidding jeee haha

      Delete
    9. Jazzlee : hahahaha...komen sama 2 kali lagi...gigih si Jazzlee ni..kidding?? melawak???

      Delete
  3. lelaki seksi : mungkin...cuma kita tak de pon buat benda yang mengganggu dia..just suka tengok dia..itu saja... :(

    ReplyDelete
  4. skodeng lagi. nasib baik tak meletup fon tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamen : hobi beb...hahaha...kalau dah taste, skodeng 24 jam pun sanggup...

      Delete
  5. pandai plak ko cari pic dia? ke gmbr hiasan ? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kosong : heyy ni aku dengan gigih nya snap pic dia curi-curi okiess....mujur tak kantoi...hahaha

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Wahh, mmg merembes tgk dia pnye backside ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sammy : merembes je tau..ini aku punya..hahaha..

      Delete
  8. Replies
    1. Gibb : harus la...gatal masa single lagi tak po...x de yang nak marah..hahaha

      Delete
  9. Amboi merembes berganda-ganda. Mencurah ke ladang gandum lalu menjadi Koko Crunch. Hahaha.
    Maybe Jantan putih tu dah perasan, syak something wrong dengan awak. Boleh tahan jugak mamat ni from the back.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr. Nov : haah aku pun rasa jantan putih dah tau aku dok usya dia...yuppp tu baru hang tengok back side dia...blum tgok muka dia lagi..perghhh...kalau dah tengok..bukan takat mencurah ke ladang gandu dah...melimpah-limpah ke serata alam...

      Delete
  10. Hehee..comey la kid.. Erm..aku pun ikut pelik bila dgn ko je dia bwt muka serius..kerr sebab ko pun x senyum..laen kli try la senyum sapa..means x payah snyum kambing..just senyum mcm 'eh kita ketemu lgi' ahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoobi : heyy idok le aku nak senyum tak tentu pasal kat strangers...nanti sia-sia je kalau dia trus tak nak pandang aku dah...hahaha

      Delete
  11. Pervert nya korang nie .... simpan pic merembes saja dalam phone ..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu'man : amboiii Nu'man ni buat-buat suci yerk...ntah-ntah dia punya lagi banyak dalam fon tu kannnn...hahaha

      Delete

Followers

World Clock