Monday, 2 March 2015

Cuaca panas....akhirnya aku potong rambut...

Ya ampun..panas gilaaa cuaca sekarang...last week seminggu bercuti kat kampung..tak keruan aku duduk rumah....lebih 5 kali aku mandi sehari...mak dengan abah gelak je tengok aku tak senang duduk sebab kepanasan..biasa duduk kat tempat sejukk...arghhhh..okehhh confirm tak nak mintak tukar...kalau nak transfer pun, aku nak mintak transfer pi oversea la...korea ke, london ke...boleh???

hahahahaha...sebab tu aku jarang balik kampung...*bukan sebab derhaka ye*

Sehari before balik kampung, aku dah siap-siap potong rambut kasi pendek...terpaksa korbankan rambut kpop ku...*tak sedar diri muka jawa*

Rambut panjang bagi sakit kepala je masa cuaca panas ni...itu pun aku balik kampung, pi cari kedai gunting rambut lagi...kasi lagi pendek aku punya rambut...

Hasilnya..muka aku nampak lebih muda beberapa tahun...okehhhh feeling2 remaja belia sekali sekala...boleh carik bapak2 ikan yang taste kat budak bawah umur ni...hahahaha...



~ ngeeeeeeeeeeee ~







36 comments:

  1. Mr, Unknown : tenkiu bro..nah cekelat...hahaha...

    ReplyDelete
  2. pheeweet... bu any chance u duduk kat cameron highland???

    i knew it!!!

    ReplyDelete
  3. Gibb : hahahaha..ye kot...yang pasti tempat ni sejuk sikit berbanding tempat lain..oppss tak leh cite lebih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun pernah tinggal kat tempat u tinggal tu...

      Delete
    2. Gibb : hahaha...really...eh u mean tempat mana ni?/

      Delete
    3. i mean tempat yang sejuk tu....

      Delete
    4. Gibb : hek hek hek...datang le sini nanti...:)

      Delete
    5. insyaallah, kalau bagi alamat... huhuhu

      Delete
  4. hi.. sweet sgt.. apa khbar?? lama sudah tak mndengar khabar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak...hik hik hik...sweet macam gula-gula kapas tak???
      khabar baik...cuti lama time chinese new year...
      awak ape khabar????

      Delete
  5. Lawa rambut .. baru la kemas. Sesuai dengan cuaca panas skang ..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu'man : tenkiu abammm....tak kpop dah rambut...macam budak sekolah daaaaa....

      Delete
  6. Seriously memang panas skang nie...well, Amir pun tak tahan cuaca la ni...

    Nie yang macam Amir nak minta tukar gak kat tempat sejuk tu (Amir punyer workplace ader cawangan kat situ...hihihi ;-P)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : betul tuuuu...sebab tu tak suka sangat balik kampung...tak tahan panas...habis ketiak lecak..hihihihi...

      mintak le tukar dengan segera....keje ape tu???

      Delete
    2. Bukan setakat ketiak jer boleh becak....hihihi...

      Amir kerja Goment lah kid...

      Delete
  7. Kita pun dah potong rambut juga. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki seksi : eh eh sama...hahaha..nak tengok rambut...

      Delete
  8. Qu'puteh qu'puteh barulah puteh. Hahaha.

    Cuaca sekarang memang panas melampau, tidur dalam bilik tak pasang air cond dah macam duk dalam oven. Pasang air cond tekak pulak kering. Heish. nak pindah tempat kid boleh? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nov Collins : terlajak larissssssssssssssss....
      tido bogel laaaaa...baru la sejukk..
      meh sini meh...hahaha

      Delete
  9. panas mengeluh..sejuk mengeluh...manusia,mana pernah puas...hehehe

    tak payah kpop sangat laa,trend rambut kpop dah lapuk..macam ni baru ok,timeless..macho dan bergaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii Kamen.. macam x puas hati dengan kpop ja ni? hahaa..

      btw kid.. smart la.. suka tengok rambut cam ni.. hehee

      Delete
    2. kamen : kita peminat tegar kpop okeeyyy...hahaha...

      Yoobi : tenkiu ahkakkk....hihihi...

      Delete
  10. Replies
    1. Yusuf : saya ni biasa-biasa je *merendah diri*...hikhikhik....

      Delete
  11. Hensem gak kid nie rupenye..hihi..terjatuh iman jap..huhu

    ReplyDelete
  12. boyz : ayyaakkk jangan puji kita macam tu..kita segan awak...muahahahaha...

    ReplyDelete
  13. Ayak, Terpana sketika aku, merembes habih habag hg:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazzlee : bak nak mai tadah guna mulut rembesan ituuuu...hahaha

      Delete
  14. Ayak, Terpana sketika aku, merembes habih habag hg:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazzlee : gigih komen 2 x....hahaha..lama hilang..pi mana???

      Delete
  15. Haha lekaih buka mulut, :)
    aku xpi mnapun cuma dok sebok ngan domestic inquiry, budak2 wat tahana plak,
    aku xtau nape bila publish komen dia kuar byk kali, hg ada to solve it?

    ReplyDelete
  16. Jazzlee : udah kenapa begituuu...cheq pon tak tau nak solve macam mana..mungkin ada kaitan dengan jodoh kita berdua?????

    ReplyDelete
  17. Syang, klu dh jodoh lmbt laun bertaut jugak, biarlah takdirkan tentukan klau bicaramu bukan gurauan, abg xmau spt kata mega dlm lagunyerr takdir Dan waktu

    ReplyDelete
  18. Syang, klu dh jodoh lmbt laun bertaut jugak, biarlah takdirkan tentukan klau bicaramu bukan gurauan, abg xmau spt kata mega dlm lagunyerr takdir Dan waktu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazzlee : ouchhhh....so touching..bicara manis mu menghiris kalbuku...sweet ngatttt...:)

      Delete

Followers

World Clock