Wednesday, 1 April 2015

Facebook

Hari ni gigih laaaa update entri baru kat rumah..sepatutnya aku dah landing atas katil sambil cuci-cuci mata tengok cerita blue..*haiyookkk*..ye betoi..dah jadi habit aku..tak boleh tido kalau tak layan cerita biru...tak kesah la dek non...yang lurus ataupun tak lurus..hujung-hujung yang berkonek jugak fokus utama aku..hahahaha...

Yang boleh aku online update blog sekarang sebab nya housemate aku baru je pasang wifi kat rumah...naaaaaaaa....makanya pengisisan masa lapang aku meriah ulala tropika la lepas ni...

Sebelum ni..nak kena tunggu kat tempat keje baru la dapat online...hikhikhik...inilaaa hakikat sebenar kegiatan tak bermoral penjawat awam...tak guna kannn....

Owh aku baru ingat nak cerita pasal benda lain sebenarnya.....faktor umur la ni sampai dah nyanyuk melalut bukan-bukan...*see salah satu kesan terlalu asyik tengok cerita lucah*

Aku tau..ramai blogger plu ni ade dua akaun facebook kan ????

Malas nak mention satu2...ada jugak beberapa orang yang dah jadi friend aku kat facebook....ok nak mention kat sini..aku hanya ada satu je facebook...tak de dua tiga empat akaun facebook yang lain...

Makanya facebook aku tu harus laaaaa akaun facebook yang utama...yang jadi masalahnya adalah segala kegiatan songsang pon terselit jugak kat situ..maksud kegiatan songsang tu bukannya aku menyundal cari konek jantan atau apa,..maksud aku benda-benda yang membuatkan orang syak yang aku gay...

First...kalau tengok daripada frenlist aku pon boleh detect dahhh...kau rasa kalau dah 3/4 daripada jumlah dalam frenlist adalah jantan...dan majoriti nya dia punya profile pic shirtless...tak ke boleh mucul kecurigaan kat situ tentang seksualiti aku...

Second....aku memang jenis kaki like picture2 jantan yang hot...lagi2 kalau yang post gambar tak pakai baju..main besi kat gym...tunjuk bicep segala...waduhhhh gugur iman...

Third.....facebook yang sekarang ni kan dah terlalu open sangat..segala aktiviti yang kita buat dalam tu akan appear kat wall fren kita..so sah2 laaaaa...kalau aku like or komen kat picture jantan aku muncul kat wall kawan2 aku...

Tu la tadi...nak dibuat cerita..aku call adik perempuan aku yang tengah study kat Uitm shah alam tu...ye la abang mithali..tanya la cukup duit ke tak...belajar ok ke...

Sembang punya sembang..tup tup dia tanya aku soalan yang mebuat aku tersedak...udah le sambil mengunyah biskut chipsmore time tu...

" Abang napa achik tengok hang selalu like gambaq2 lelaki tak pakai baju ??? "

Hampir tersembur la seredak2 chispmore dalam mulut aku tu...mati la pecah lobang...mulut adik aku ni tak boleh diharap sangat...tak mustahil nanti tengah-tengah berkumpul satu family selamba badak je dia ungkit balik hal ni...memang la mak ayah aku x de facebook...tapi tukang penyampai nya ade je...bertuah betul adik-adik aku ni...

Aku malas nak jawab...terus tukar topik...hahahahaha...mujur laa adik aku pun x de laa nak panjangkan isu ni...syukurrrrr....

Kawan aku dah ade yang tegur sebelum ni..dia nasihatkan aku untuk buat satu lagi akaun facebook klu nak add jantan2 plu...

Lepas kena nasihat tu..ade terpikir nak buat...tapi tak buat buat pon..padahal tak dak la susah mana pon...

Aku rasa macam leceh la pulak....

Kadang-kadang aku pikir mampus pi lahhh...as long aku tak mengaku dengan mulut aku sendiri..or tetiba aku buat status ~ I'm gay and i`m proud of it ~......sudahhhh...

Setakat like picture jantan2 seksi atau add jantan2 plu tu x pe kot..orang hanya boleh syak je..lagipon kalau aku add orang kat facebook..aku tengok jugak..,kalau dah nama FB pon Ali PLU Penang....contoh ye..kang ade pulak mamat nama Ali yang duduk penang terasa nanti...kalau dah nama macam tu, idok le aku add...

Buat masa ni aku malas nak buat satu lagi akaun facebook untuk sisi hitam aku ni...biar je la aku guna facebook aku yang sekarang ni...

Yang pasti hanya ada sorang blogger je tau facebook aku dan tau aku adalah Kindaichikid...pandai dia teka...dia tegur aku dulu menerusi FB chat...dan memang aku dah warning awal2 la..jangan pecah rahsia...hye junior...hahaha...blogger tu femes gak..tapi die dah lama tak update blog dia...busy study kot....kami pon jarang2 sekali chat kat FB...aku memang jenis malas ya ampun nak ber chat2 ni...wassap kawan2 pon berjanggut la nak tungu aku reply...harus laaa kena maki dengan kawan2 bila jumpa...aku hanya reply mana2 mesej yang penting je...

As conclusion...kalau nak menyudal guna fake akaun okiesssss..kalau tak anda akan susah dikemudian hari....


























23 comments:

  1. FB memang macam tu..asal Like benda2 mengarut,mesti muncul dekat newsfeed friendlist. sebab tu aku tak pernah add apatah lagi Like gambar lelaki yang tak dikenali esp. yang 'too gay'..dalam social media kena bijak..lagi2 kalau kau discreet.

    citer ko kantoi dgn adik tu sebijik macam citer member aku,dulu dia pun suka Like gambar mamat2 plu,lepas tu muncul dalam newsfeed aku..reaksi aku sama macam adik ko cuma aku tak tanya laa...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamen : sebenarnya bukan adik aku je yang dah tanya...ade la beberapa orang lagi yang dah tanya...siap ade sorang kawan laki (straight ye) screenshoot aku like pic jantan, pastu send kat wassap....babi tak perangai...
      tapi bila adik aku yang tanya..baru la gelabah beruk...hahahaah...

      Delete
  2. yg tang LIKE kt FB jgn dibawa main, thts y aku hati2 sgt

    if aku terLIKE cepat2 delete kat activity setting, kena bijak sbb aku nak menghormati org sekeliling tmbah2 kt FB 80% adalah mmber tmpat keje

    so kalau nk cuci maka nyeer tmpat lain lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kosong : itu la masalahnya...aku jenis malas nak delete2 kat setting kejadah tu...selalu pulak online FB pakai fon...
      tapi dah kantoi dengan adik ni..harus laa hati2 pasni...

      Delete
  3. Ate ngape kome mngunyah chipsmore di telipon. Itu ler jadi nya. Haha

    Aku pun ada satu je akaun FB, smua friendlist member2 str8.. mike idok ler berani add plu. Takot ker deme pedajal kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nov Collins : iye ke ni....bukan aku pon ade dalam fren list ko..aku gay..bukan straight...hahahaha

      Delete
  4. To be honest Kid, you will be soon kantoi. Even ko tak ngaku pon, ppl can tell that you're PLU. Zaman skang, radar PLU bukan among PLU jer .. tapi pompuan pon tahu juga sebab some gurls, they have 'my gay best friend' yang boleh advice diorang how to recognize orang tu PLU ke tak. Mende nie macam chain reaction, dan tak heran kalau most gurls nowadays dapat detect. Tak penting pon ko ngaku atau tak, sebab orang perempuan nie, they will always believe what they want to believe.

    Lelaki suka selfie, likes pic jantan sado, being overly metrosexual, banyak kawan2 jantan yang helok2 dalam friendlist, etc ... ko ingat budak pompuan x gosip ke sesama mereka pasal lelaki macam nie .. kehkeh. Awal2 lagi diorang dah buat pengelasan. Trust me. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleh sebab itu adiku Kid, buat la facebook lain kalau nak stalk PLU .. kan selamat macam tue. Tapi jgn lupe sign out pulak nanti .. tetiba tertinggal phone, lappy bagai, mak buat spot check .. astaga mengucap panjang mak ..hehehehe.

      Delete
    2. Nu'man : yup...staff aku yang perempuan pon dah pandai dahhhh bab2 gay ni...ye lah dapat balak hensem...risau sangat balak die kena kebas dengan jantan gay...*tapi mak taste uollsss dengan balak dia*...mati la ter taste kat balak staff sendiri...

      Betul jugak apa yang abang Nu'man cakap...perempuan zaman sekarang dah makin advanced...boleh sangattt detect lelaki zaman sekarang ni plu atau tak...contoh berlambak2 kat luar sana tu...

      Delete
  5. My word of advice...do make another facebook account...it's for your own safety..k...;-)

    Dalam dunia nie ada macam2 perangai manusia...Amir bukannya aper, takut nanti ader org yg dengki ngan Kidd and sebarkan keburukkan/keaiban Kidd....believe me...we dont know what happened in the future...just be careful...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : yup betoiii ape yang Amir cakap....thanks for the advices..tapi tak kot nak buat second account..bagi Kid macam leceh laaaa...hahahaha..Kid ni jenis pemalas..nak kena log out log in akaun itu ini...lain la kalau ade dua tiga fon android...x mampooooo nak beli lagi satu...hahahaha

      Delete
  6. perangai adik kau same lah mcm adik aku, suke tanhe soalan2 yg boleh menyentapkan keadaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gibb : nasb laaa ade adik macam tu kan...tapi dengan adik2 aku la,, yang aku lagi rapat sebenarnya....pernah terpikir untuk mengaku yang aku gay kat adik..tapi pikir balik masak2, tak jadi pulak...banyak negatif dari positif nya pulak...

      Delete
    2. tak payah la... keluarga banjar ni pemikiran die sempit sikit... simpan sendiri2 je...

      aku kan kulaan kau, tak yah bagi tahu family tu...

      Delete
    3. Gibb : ye kulaan..hahahaha.. :)

      Delete
  7. Nasib baik kita tak ada adik. Selamat. Abng2 kita nasib baik tak tanya soalan mcm tu. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki seksi : abang2 Kid pon jenis tak ambik kesah jugak...selalunya abang lelaki ni memang tak ambik tahu pon life adik2 dia...lagi2 yang dah ade family..lantak pi hang la nak jadi ape...

      Delete
  8. HAHAHAHA. Berani sangat ni.
    Aku pun ada dua akaun. tapi akaun tak suci tu jarang dah bukak.
    Busy. Kat akaun suci pun ada je aku add PLU str8 act. Sebab hensem. HEHEHE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr. Unkown : see...nak buat 2 akaun ni kena rajin...kalau aku memang malas la...hahaha

      Delete
  9. Nanti kalau ada masa jgn lupa add saya ye.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. John : dah add kot...cer tengok frenlist awak...kalau terer cari mana satu Kid... :)

      Delete
  10. kawe dr kelate. suko sex
    kawe itam dan berbulu
    call sms 0145466071

    ReplyDelete
  11. erm.adik ak plak dapat tahu perihal abg die ni..
    sbg langkah berjaga2 ak suda terminated akaun fb 2 thn lepas.

    ReplyDelete

Followers

World Clock