Sunday, 27 December 2015

Sayonara 2015...

Kejap benorr dah nak sampai penghujung tahun 2015....pejam celik makan minum berak kentut tido...lagi beberapa hari je lagi kita nak hidup dalam tahun 2015..

Kalau tanya aku...macam mana tahun ni???

Emmmm...not sure macam mana nak jawab..sejujurnya aku tak gemar campak belakang balik satu per satu apa benda yang dah aku buat...benda dah lepas...plus aku ni jenis pelupa...daripada sakit kepala kepala perah otak nak ingat balik benda yang lepas...baik aku pikir apa benda yang aku nak buat in future...past is past...

Tapiii ada jugak laaa certain thing yang aku simpan dalam otak ni hahhh...yang mana kenangan yang molek-molek...sebab tu wujud nya kamera...betapa besarnya jasa kamera dalam mengabadikan moment-moment indah dalam kehidupan seharian kita..

Tahun ni tak de apa sangat perubahan besar dalam hidup aku...badan makin membesar dan membengkak ade laaa...

So next year kena pulun untuk mengecik kan badan....jangan malas-malas...babap kanggg...

Bermula dengan percutian kat pulau pada awal tahun ni dengan agar-agar...best siottt....salah satu tempat yang aku suka...pulau dan pantai...dasar ada genetik badak berendam...harus laaa nak cari tempat berair je..

Next year kena pi lagiii ye agar-agar...Tioman...dah mimpi-mimpi dah nii...hahahaha

Pastu aku senyappp seketika dalam dunia blog nih...sebab ada beberapa benda dalam diri aku yang perlu diperbetulkan...antaranya

1. Jangan mudah berharap
2. Jangan mudah cair
3. Jangan mudah perasan

Hopefully apa yang aku dah set dalam diri ni..dan sering remind banyak kali...jangn jangan dan jangan...berkekalan la untuk tahun-tahun yang mendatang..

Tahun ni jugak ada la pencapaian dalam hidup aku..tak banyak..tapi ada la jugak...

Dapat join pertandingan aerobic dengan agar-agar....dapat tempat ke-3..yeahhhhh...first time masuk pertandingan ni tunggek tunggek atas stage depan khalayak ramai...hahahaha...

Next year kita aim untuk better place ya agar-agar...

Emmmm..mende lagi laa yang best pasal tahun ni..see aku ni cepat lupa....

Aaaaa....dah nak cukup setahun dah aku dengan agar-agar kamceng...ingat lagi mula-mula dia tegur pelawa celebrate new year kat rumah dia nu hahhh kat puncak paling tinggi kat tanah rata ni...orang-orang kaya je dok atas tu...hikhikhik...

Cukup setahun 1 Januari 2016 nanti...

Sedih nokk..this year tak dapat nak celebrate new year sama-sama...aku kena balik...ada hal sikit nak kena uruskan...plus abang aku nak  buat kenduri doa selamat masuk rumah baru....yukk sape orang-orang Kulim...weekend ni aku terbang ke Kulim...

Agar-agar pun balik rumah mak pak dia...orang tuuu nak pi umrah dah tak lama lagi...alhamdulillah nak masuk kali kedua dah hang berpeluang jejak kaki ke tanah suci...tolong doakan untuk aku yaaaa...detail aku gitau nanti...hikhikhik

This year tak de la party kat rumah hang...no steamboat laaa....kalau tak aku nak cop siang water crest jeee...eh betul ke sayur kita siang...

Thank u agar-agar...tahun ni ko banyak tolong aku....hope tahun depan kita tak gaduh tauuu...muahahaha...mampus laa kalau kita bermasam muka...rahsia aku banyak ko pegang...dan rahsia hang pun banyak aku simpan...dalam bentuk gambar pun adooo...muahahahahahahah....

Tahun ni walaupun hidup solo..tapi aku ade kawan-kawan...mereka la yang menceriakan hidup aku selepas family aku...duduk jauh dengan family...kawan la yang support hidup aku....kita kena saling support...tak de kawan...tak hidup la aku kat perantauan ni...

Dari segi relationship...macam aku cakap..tahun ni tahun aku solo...hmmmm....bukan tak de yang nak masuk meminag...cehhhhhhh perasan....hahaha..ade je..tapi hati masih belum ready nak couple semula...yes trauma paling tepat..takut nak hadapi kekecewaan...walau hati meronta-ronta ni nak berlaki...gatal nyaaaaaa aku...

Tipu la cakap kalau tak jeles tengok orang lain couple....makan hati beb...tapi ye laaaa...kita tengok je la next year apa jadi....

Plannning untuk next year tu....ade la sikit-sikit...nak pi bercuti....macam aku mention awal tadi...nak kurus..yaaaaa....itu azam setiap tahun....wish me yaa...tak mo dah jadi azam untuk the next year 2017 pulak....

Babai uollssss....aku rasa ini entri last untuk tahun ni...banyak benda nak kena settle kan sebelum aku cuti panjang next week....tak terkejar ni hahh...tapi tetap ada masa tulis blog...hikhikhik

Happy new year to korang korang korang korang korang yang baca blog aku ni...thanks a lot yang luang masa singgah kat blog yang tak seberapa ni....insyaAllah 2016 bakal membawa sinar dalam hidup kita...amin

Salam sayang dari Kindaichi kid dan isteri dan anak-anak...ehhhh...joking...sayonara 2015...

Muahhhhhhhhhhhhhhhhh.....hahahahaha *tiru Dato' Vida*






Saturday, 19 December 2015

#beautyispain

Tengah rajin nak update blog..hakhakhak....hari-hari aku nak buat entri baru..

Nanti sampai masa tang malas dia....berbulan-bulan la bersawang blog ni...

Btw aku tertarik dengan entri si budak macho ni...dia share tips nak kurus...simple jeee..tak payah nak beli segala jadah pil pil mengarut tu semua...tak payah kos pun...usaha dan komitmen yang tinggi je...

Hahhh..yesssssssssssssssssssssss...aku tengah berusaha gigih nak kasik buang itu semua lemak-lemak  tepu yang degil kat perut ni hah....

Ape je tak kena panggil...pouch bag, pregnant, boyot, beruang...

Harmmmm...mulut macam pungkoq....walaupun dalam nada bergurau..hancur luka jiwa ni beb bila dah kerap sangat jadi bahan lawak...

Padahal ada je yang lagi raksasa daripada aku...tu kat unit rekod..lagi la ya ampun..okey tak baik hina orang lain pulak....realiti dooooniaaaa nihh kejammmmmmm....adat yang buruk selayak nya dihina dicaci dikeji...*nanges*

Aku bukan nya laaa gergasiii sangat pun...perut ni jeee..tak tau laaaa kenapa semakin maju membengkak...diri pulak pendek tak cukup inci...memang nampak laaa persis pengguin mengandung 9 bulan...nak kata ado laki...dah lama kena cerai....tak mungkin benih dia subur dalam perut aku ni...jangann laaaaaaaa....mintak simpang...aku nak benih yang helok-helok dan baik budi pekerti saja...jantan haprak tu tak layak jadi ayah kepada anak-anak aku...tooodiaaaaaaaaaaa....feeling2 woman sangat....kena sumpah konek bertukar jadi vagina...meraung terus akuuuu...

Oleh sebab tak tahan kena sindir..aku dah start laa program diet aku sendiri..kununnnnnn....jangan terkubur sekerat jalan sudah....lagipun next year plan nak pi coti coti kat Tioman..kann agar-agar kannnnn...kita kan nak carik jodoh kat sana...nak jugak la nampak cantik pakai bikini....untung-untung ado mat salleh lamar kat tepian pantai nan indah tu...berangannnn tak mau kalahhh...

Btw...beberapa tips yang budak macho kasik tu, aku dah start buat...

First, dah belajar nak teguk air putih banyak...gila kembung air je aku...kencing tak payah cakap laaa...kerja nak ke toilet jeee...tapi kan bersih je tengok urin tu..dan tak berbau....dia kalau yang urin terlampau keruh plus bau hancing pulak...maybe something wrong kat korang punya fungsi buah pinggang...

Second...yang ni aku baru belajar dari si agar-agar....Tabata exercise...simple tapiiii mengah nak matiiii....nampak je macam..hek eleh..lompat-lompat..tonggek tonggek buntut jeerrrr....sekali kau buat...baru 1st set..dah terjelir-jelir lidah...korang taip jer tabata workout kat youtube..ado banyak...macam aku, buat yang untuk beginner je dulu...plus sekarang ni seminggu sekali ado kelas aerobic...kira ado jugak la aktiviti merembeskan peluh peluh jantan nihhh...kurangkan xtvt membuta macam ular sawa kekenyangan...

Third....diet yang sihat...hahhh hatni yang agak menyeksa jiwa raga...perut orang melayu weiii...mana tahan kalau sehari tak jamah nasi....karbohidrat dan orang Malaysia dah sebati...slow-slow jugak la aku kurang kan makan nasi...lemak-lemak, goreng-gorenag, minyak apa semua tu...sekarang ni pi keje aku bawak bekal...sebab nak avoid pi tapau makanan goreng2 kat kedai kat pasar yang sedap tuu...malam aku akan rebus siap-siap..ayam bahagian dada...plus carrot, x pon sayur-sayur hijau...tapi feveret aku adalah carrot..sebab dia panjang dan tirus di hujung..ehhhhh..pagi bangun awal-awal, just reheat balik dalam microwave..campur la sikit sos tiram ngan lada sulah bagi rasa...kalau tak rasa dia plain sangat...dah macam makanan kucing je nanti..selera pulak aku nak telan...

Dah seminggu lebih aku amalkan pemakanan macam ni...not bad la...blood test ado tunjuk perubahan sikit...cholesterol ado turun sikit walaupun still outside the normal range...gula normal...uric acid yang aku impress sikit...dah masuk normal range..selalu high memanjang...untuk pengetahuan uric acid kalau kat lelaki...memang selalu akan tinggi..lagi-lagi peminat seafood...sebab tu lelaki ramai yang kena gout...tanda-tanda awal, selalu rasa kebas-kebas kat kaki....

Gitu la gamaknya....wish me jangan laaaa hangat-hangat taik ayam je....NAK KURUS, NAK KEMPISKAN PERUT, NAK ADO SIX PACK....setiap tahun ade je muncul dalam list azam tahun baru...sebab tak pernah tercapai....kalau laaa masuk dalam sasaran kerja tahunan aku..,mampus rendah je markah LNPT aku setiap tahun...

#beautyispain #gogopowerranges #roadtoperutramping







Wednesday, 16 December 2015

Dunia ni kecik !!!!!!!

Yes dunia ni kecik je...nak nak dunia plu nihhh...pusing pusing ko jumpa balik orang sama...pi mai pi mai jumpa pulak scandal-scandal ex-ex kauuu...ye realitinya bumi ni berbentuk sfera...

Agak kelakar wehhhh duduk satu meja dengan scandal ex akuuuu...boleh pulak main sindir-sindir...kunun nak berlapik  tak cakap direct...but its funny okehhhhhh..

Peristiwa ni dah berlalu agak lama...tapi aku baru nak share ngan hangpa sekarang...yesssssss...aku pikir macam agak memalukan kalau cerita...tapi ado aku kesah...

Semuanya gara-gara sorang member aku nihh..aku namakan dia R..satu tempat kerja jugak...baru rapat sebab sama2 join pertandingan aerobic bulan lepas...before ni aku tak berkenan dgn diaaa..yesss first impression tu sgt penting....aku tgok gaya mula-mula macam kekwat diva hah...

Mulut dia sangat la laser...plu uollssss....harus la mulut macam puki...dia ni satu rumah dengan scandal ex aku dulu...ex yang mana....Abang A...

Aku dah dapat agak dahhhh....memang mamat tu..Z aku namakan dia ( kerani kat tempat kerja aku jugak) ada scandal ngan Abang A...beria-ria kata tak de pape pale otak diaaaa....

Satu petang tu time tengah melantak bakso sedap mak cik indon kat pasar malam...entah macam mana boleh bukak cerita pasal Abang A....rupanya R ni dulu pun ade history jugak dgn Abg A..aku ade dengar jugak dari mulut Abang A pasal si R ni pernah contact dia nak tanya pasal rumah sewa...ikut cerita dari side jantan keparat tu yakni Abang A, yang si R ni lagak nya diva nak mampossss....Abang A siap pi jemput kat rumah...nak bawak pi minum segala laaaa...tapi si R ni macam buat nak tak nak jeee...

Ok lain pulak yang diceritakan oleh R...petang tu segala macam cerita yang aku tak tau lagi pasal Abang A, habis terbongkar...ikut cerita versi R pulak...memang betul dia ade contact Abang A untuk dapatkan rumah sewa..itupun ada orang lain yang rekemen kan...memang betul yang Abang A jemput dia nak ajak kua minum2...kunun nak discuss sekali laa pasal rumah nak sewa tu...tapiiiii yang Abang A tak cerita kat aku..yang tangan dia turut sekali berjalan seiring raba-raba si R....si R memang terkejut plus tergamam laaa...tu yang dia akui terus dia buat endah tak endah je...sebab niat dia memang betul2 nak cari rumah sewa...bukan nak menyundal...plus Abang A bukan taste diaaa ponn...

Itu satu penipuan yang dah terbongkarrrrrr....

Pastu si R ni continue pulak bukak cerita pasal scandal Abang A dengan Z...dan yang aku nak gelak guling2, rupanya si R ni dah tau dahhh hubungan aku dengan Abang A..

Dan yang paling best..sebenarnya Abang A mula scandal dengan Z, time kami still ok...time tu dah sampai kemuncak episod kebahagiaan...sebelum keretakan munculll..

Macam mana si R ni dapat tau...harus la Z yang satu rumah dengan dia mengadu nasib...ye laaa blok rumah dorang sebelah2 je dengan blok rumah aku...so ofkos la sudah terang lagi bersuluh boleh nampak kereta Abang A tersadai elok depan rumah aku...

Menurut cerita R, si Z ni memang down gila laaaaa bila dapat tau yang aku niii pon ade hubungan dengan Abang A...ye laaaa...macam yang dijanjikan dekat aku jugak laaa...si Z ni ditaburkan bermacam-macam janji manis nak bawak pergi bercuti laaa, nak belikan itu la, ini laaa...

Last-last padan muka...hakhakhak...padan muka kat aku jugakkk...hakhakhakhak...

Tapi serius lawak...time aku dengar cerita ni dari mulut R...at first memang la rasa geram marah semua ada...tapi bila pikir balik...betapa bongok nya aku duluuu...kelakar gilaaa...

Yang untung nya Abang A laaa...pandai dia main scandal dengan aku dan Z yang satu tempat kerja dan tinggal pulak berdekatan....

Tak cukup dengan 2 3 orang bini yang sah yang dia ade..entah betul entah tidak cerita dia ade 3 bini tu... , dengan aku lagi, pastu nak menjalang dengan jantan lain lagikkkk.....tak ke kimakkkk nama dia..

Then, nak dibuat cerita jugak....Z dengan kawan dia dan NF (ex aku jugak) datang lepak makan sekali....apa lagiiiiii....mulut puki si R ni boleh pulak bahankan aku dengan si Z...cinta tiga segi la....madu la...aku pon mulut puaka jugak, harusla defend kan diri..yang si Z pon bukan main jugak mulut dia....

Sejujur nya aku dah boleh let go dah apa yang jadi dulu..yes marah memang marah..tapi tak de la macam dulu....dan aku dah tak kesah dah pon sekarang ni dia nak pi tibai lubang jubor sape dahhhh....

Benda dah jadi sejarah...

Next aku nak gosip pulak pasal scandal baru NF...sape tak ingat NF..bley belek2 balik entri yang lepas2.....

Korang jangan ingat aku still lagi meroyan yaaaa....langsung tak..aku cuma nak share pengalaman dan nak cerita macam mana perangai jantan2 tak guna nihhh..at least boleh jadi pengajaran...gituhhhhhh....

See uollssss next time....ahahhh lupa nak kenalkan blogger baru...hikhikhik...kawan baik aku..yang selalu ada di kala aku susah dan senang...agar-agar die gelarkan diri....nokkkk aku tolong promote untuk hanggggggg....jangan marah yeeeee....










Followers

World Clock