Thursday, 14 January 2016

angkat dan di angkat bahagian 2

sambungan.............

Aku pun rasa berbunga-bunga la..sebab ade sorang senior yang femes macam berminat nak rapat dengan aku...walaupun senior tu tak de pun sebut nak jadikan aku jambu dia...kiranya aku macam perasan la jugak....but, sape tak excited kan...

Lepas tu....aku pun jalani lahh kehidupan sebagai student macam biasa...dengan sikap low profile aku...kawan dengan kawan-kawan yang boleh bilang berapa kerat je...dan kami selalunya akan bergerak dalam group...kat dewan makan, kat surau, kat perhimpunan pagi....tak de nak campur dengan budak-budak lain yang satu batch...

Abang senior tadi tu..selalu jugak la aku terserempak dengan dia...kat surau paling kerap....

Tapiiiiiiiii...

Hmmmmmm....tak de pun dia nak tanya balik pasal team debat tu..aku tunggu jugak, kot-kot la dia nak datang jumpa aku atau apa....sebenarnya aku tak harap sangat pasal team debat tu...aku harap yang dia pelawa aku jadik jambu dia...*desperate kan aku*....padahal time tu aku dah jadi jambu orang lain...yang aku tak nak sebenarnya...

Nak dibuat cerita...yang membuat kan aku sentap...aku dapat tau lepas tu ade budak lain, satu batch dengan aku mengaku jadi jambu senior idaman aku tu...tak ke kau rasa sedih...

Memang jeles laaaa....kat surau nampak dorang berdua...sama-sama mengaji...kadang-kadang makan sama-sama kat dalam dewan makan...

Arghhhhhhhh...serius aku jeles tengok..

Tapi nak buat macam mana...aku memang tak menonjol langsung time sekolah menengah dulu...lagi-lagi time form 1....blur blur alam...takut nak kenal orang asing...tak reti nak bergaul...lagi-lagi dengan lelaki yang lasak....

Kawan-kawan aku semuanya yang searus dengan aku...jenis tak reti sukan...dok bergosip je kerja...minat siti nurhaliza....dan mostly kawan-kawan aku adalah yang lembut...

Tapiii..aku tak anggap diri aku pun lembut....cuma aku lebih selesa kawan dengan orang-orang macam ni...lagipun waktu tu kecenderungan minat lelaki tu dah ada...cuma masih lagi samar-samar..dan budaya gay zaman tu tak macam sekarang...open sangat dah...plus aku pon bodoh lagi bab2 gay homoseksual segala jadah tu semua...

Aku pikir sebab tu la kot senior pujaan hati aku tu, tak berminat nak rapat dengan aku...

Lama-lama aku dapat terima...ye la...tak kan nak melolong sujud sembah kaki dia pulak...nampak sangat tak tau malu...

Tapi aku still tegur bagi salam kat dia kalau jumpa kat mana2...itu pun aku lebih banyak mengelak daripada terserempak dengan dia...

Kat sekolah aku dulu budaya untuk tegur dan beri salam kat senior dah direkrut time orientasi....jangan berat mulut kalau terserempak dengan senior...kalau kau ingkar, buat kekwat depan senior...harus la malam tu kena panggil...tau tau la habuan yang bakal menanti...

Sampai laaaa akhir tahun...masa berlalu dengan hati aku yang ade jugak laaa rasa sedih..sebab tak dapat nak rapat dengan senior tu...but life must go on..gituhhhh...tak kan la hanya kerana tu aku nak pindah sekolah pulak...loser sangat la gamak nya kalau gitu...lagi pulak ingat senang nak dapat masuk sekolah sains....mak abah dah cukup seronok bila dapat tau satu-satu nya anak yang paling manja nih dapat masuk sekolah elit...

Dengan budak yang jadi jambu dia tu pun..aku ok je...tak de masalah...budak tu pun baik je dengan aku...walaupun tak rapat mana...jadi aku pikir sudah-sudah la nak berharap kan...baik fokus kat study yang palin penting....

Tak de la aku nak gila meroyan main tarik rambut dengan budak tu...nak rebut senior punya pasal...hahahaahaha...mampus kena pelangkung dengan abah kalau tauuu...orang hantar jauh-jauh suruh pi belajaq...bukan nya berebut jantan....

Sehingga la malam last sebelum cuti panjang...memang tradisi...akan ada satu majlis bermaafan dengan senior form 5...dorang kan nak exam SPM...dan dah tak jumpa dah lepas ni...so kena la mohon ampun kat adik-adik junior nih...nak tempuh exam penting nih...

Yang mana yang kaki buli kaki sakat junior..harus laaa minta maaf kat kami junior-junior ni...

Nak kami sumpah tak redho dorang tak dapat jawab soalan exam...hahhhhh...time aku naik form 5 pon...kena buat benda yang sama jugak...

Majlis tu buat kat surau lepas solat Isyak....sebelum masuk kelas prep (kelas persediaan)...

Setiap ketua kelas form 5 buat ucapan...diikuti ucapan dari ketua pengawas *dengar-dengar jantan hensem nih ligat jugak kat area KL tu sekarang*

Pastu baru la sesi bersalaman....aku berdebar la jugak..sah-sah la aku akan bersalaman dengan senior pojaaan hati tu nanti...

Lepas sorang sorang senior datang salam...kami just berdiri je ikut saf dalam surau tu...senior form 5 yang akan beratur datang kat kami....

Sorang-sorang salam minta maaf...aku tak cakap apa..just pose cantik dan senyum je...plus aku dok berdebar sebenarnya...

lagi beberapa orang je lagi..aku nampak muka senior tu....kawan rapat die salam aku dulu...pastu sengih-sengih tengok aku...aku macam blur blur..kenapa pulak nih..

" Eh adik F (nama senior tu)..weh F, adek kau.." kawan dia cakap kat dia...sambil salam tangan aku, sambil sengih pandang aku..pandang dia pulak..

Aku speechless...dalam hati sejak bila pulak die declare aku nih adik dia...ke aku ade jatuh terhentak batu kat kepala gegar otak sampai hilang ingatan...musykil sekejap..

Sampai giliran dia salam aku...menggeletar jugak tangan aku bersalam dengan dia...*feeling-feeling umpama upacara batal air sembahyang pasangan pengantin gituh*

Dia tak cakap banyak...just cakap nak minta maaf..doakan dia dapat jawab exam...tapi aku perasan mata dia...dia macam nak cakap something lagi...aku just senyum dan say good luck je laa..

Nak dibuat cerita..malam tu aku demam...kelas prep lepas tu pun aku tak pi..balik dorm berehat je...

Malam tu kat dorm...senior-senior form 5 nih yang mana rapat dengan budak-budak junior nih...datang pulak ke dorm-dorm budak junior....nak sembang-sembang buat kali terakhir...plus dorang nak minta hadiah..cheittt...tak guna....habis semua shampoo, ubat gigi, shower gel, sikat..dorang rembat...ye la...mana nak guna dah...dah balik kampung cuti panjang...pakai yang kat kampung punya la kan...

Walau aku tak de rapat dengan mana-mana senior form 5 time tu...aku bagi jugak la kat beberapa orang senior form 5..sebab dorang dah mintak...bagi je lahhh...

Dah nak dekat tengah malam...warden pun dah buat pengunguman tutup lampu...pun ado lagi beberapa orang senior form 5 yang datang...

Then....at last...haihhhhh...orang yang selama ni aku tunggu...

Abang F (senior pujaan) datang....aku memang tak larat time tu..kepala berpusing je rasa...dah baring elok nak tidur...die duduk kat tepi katil aku...

Aku ingat lagi perbualan kami berdua time tu...

Abang F : tak sihat ke ?

Aku : haah..demam...

Abang F : tadi nampak elok je time salam kat surau..pandai berlakon nii...(sambil die pegang dahi aku)

Aku gelak-gelak manja..*mesti korang nak muntah kan*

Abang F: abang nak mintak maaf sebenarnya...tak dapat nak kenal rapat dengan kamu...

Aku diam jer..biar die je yang bercakap...

Abang F : insyaAllah jumpa mana-mana lepas ni...tegur-tegur la ye...


Pastu die blah...sebab nak study katanya...

The End......

Begitula pengakhiran nya...memang tak jumpa dah lepas pada pun...aku pun tak tau dia kat mana...apa dia buat sekarang...

Bila masuk form 2, aku dah makin berani...ambik sorang jambu perempuan..hikhikhik...budak nih yang request sebenarnya...hahahaha...bapak lawak kalau aku ingat balik...aci berutusan surat..dulu mana ade henfon lagi...kalau ada pon, mana boleh bawak...yang jadik posmen kami adalah classmate aku yang 1 dorm dengan dia...

Jambu lelaki pun aku ade pernah ambik jugak...tapi sekejap je bertahan...mungkin tak boleh masuk kot bila sama jantina ni...

Dengan jambu perempuan tu..lama jugak la...sampai aku habis form 5...then lost contact bila aku masuk matrik...sebab kat matrik agak busy dan hahhhh...time ni la aktiviti songsang dalam hidup aku bermula...nanti aku cerita...

Babaiiii..adiossss...

Oh lupa...aku doakan agar-agar selamat menunaikan ibadat umrah...budak nih dah elok sampai kat sana 2 hari lepas...nokkk doakan untuk yaaaa....













16 comments:

  1. Wah...cinta tak kesampaian katanya...tapi apu pun Kidd...Pengalaman mendewasakan kita...

    PS : Nak tau citer aktiviti songsang tu pelizzzz....kekeke ;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : dulu tak dok feeling cintan cintun lagik...just nak rasa berabang angkat kan senior tu je...nafsu songsang tak membuak-buak lagi time tu..hihihi..
      yes..daripada pengalaman kita belajar amir...daripada pengalaman jugak kita jadi diri kita sekarang..

      yang tuuuu kena tungguuuuuu...hakhakhak...

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. awak jadi jambu saya je lah.
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yusuf : awakkk kita bukan jambu dah sekarang ni...nangka dah sekarang niii...hukhukhuk..

      Delete
    2. nangka tu lah sedap nak dipeluk
      eh apa ni? hahaha

      Delete
    3. nangka banyak getah..kang melekitttt...

      Delete
    4. belum apa-apa dah melekit?

      Delete
    5. Yusuf : kalau dah apa-apa terus melekat...

      Delete
  3. Orang tunngu scene comolot .. xde pon ..
    Hampa tau ...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu'man : hahahaha...scene tu tak de...kita baik lagi time tu..senior tu pulak ahli surau...hihihi

      Delete
  4. Sekarang ni mesti ramai yg nk berangkat kan kau kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aries : x dok pun..sendu selamanya...hahahahaha..tapi aku tak mau adik angkat..aku nak abang angkat..

      Delete
  5. Kan aq ade ckp kat ang. Ang ade bakat dalm penulisan leh ganti HATTA DOLMAT terbaik beb. Pe un part yg x tahan smpai cirit part. PEMBATALAN AIR SEMBAHYANG. Feeling ang persis khairul. Hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neelofa : okeh ni aku musykil...hang bukan ke kat Mekah???
      yess Hatta Dolmatttt...kagum akuuuu...

      hahahahaha...aku tak mampu nak capai standard KA...dia lagi advance plus dia kan sadooooo

      Delete
  6. Suka cerita ko kid ..... slmat knlan

    ReplyDelete

Followers

World Clock