Monday, 11 January 2016

angkat dan di angkat...

baru-baru ni aku ada terbaca satu status abam botak yang sexy ni kat fb...pasal adik angkat abang angkat kat sekolah dulu dulu....

maka tercetus la idea untuk buat entri ni....nak share sikit la pengalaman aku jadik adik angkat dan mengangkat adik angkat...

btw aku still tak tau sape abam botak sexy nih...die tak pernah tunjuk muka die kat fb..teringin jugak nak kenal-kenal ngan diaaa...tapi aku pernah chat dengan die sekali...tu pun perbualan yang hambar..aku saja coba coba tegur dia dalam fb chat..tak sombong..die respon..tapi aku yang sendu tak reti nak berbual...sudahnya sekali tu je aku berani nak tegur...the end..

Ok back to the stori...

Sapo-sapo yang pernah sekolah asrama terutamanya mesti pernah experience mende nih...kalau tak diangkat atau mengangkat kan orang pun *sebab tak laku*..mesti member2 rapat pernah lalui kan...nih kes nya kawan2 dengan orang hot..tapi kita sendu...hahahaha

Sadis kannn..aku la tu salah seorang..


Sendu-sendu aku pun....dapat jugak la abang angkat sorang...hahahaha...sumpah aku time belajar zaman high school dulu, tak de femes pun...pelajar kebanyakan jer...tak laaa jadi perhatian orang...

Kalau kat asrama aku dulu...hah aku kira pandai la jugak...dapat masuk sekolah asrama penuh..hikhik...kat nunnn di tempat paling lembab kat Malaysia....kira dekat jugak la dengan kampung...x payah nak rentas negeri lain..

Adik angkat kat asrama aku dulu senior2 gelar jambu...so bila budak2 form 1 baru masuk..ade la abang-abang senior atau akak-akak senior nak amik kau jadi jambu die...comel kan nama...hahahaha...aku tak pasti kenapa perkataan jambu tu yang dipilih...mungkin ade kaitan dengan budak-budak yang comel-comel kot...jambu tu kan sama maksud dengan comel...

Walaupun muka kau buruk atau hodoh...bila dah jadi adik angkat si polan...maka nya ko dipanggil jambu si polan lahh...

Stori pasal aku dulu..ade jugak laaa, abang senior nih..ambik aku jadi jambu die...aku form 1, die form 2...beza setahun sajorrr....hahahahaha...

Mungkin sebab tradisi budak asrama kann...nak kena ado jugak laa adik angkat abang angkat nih...kira kalau ko dah jadi jambu mana mana senior, ko kira hebat la...

Tapi setahun je aku bertahan jadi jambu die...sebab tak searus dengan aku punya nature kot...aku jenis pemalu ya amat...nak sembang dengan orang pun tengok jugak..hanya dengan member2 rapat je...plus aku ni bukan kaki sukan yang petang-petang pi main bola kat padang...abang angkat aku ni, jenis budak sukan jugak....plus geng2 die jenis rosak akhlak...

Sebenarnya aku tak harap pun die jadi abang angkat aku...aku impikan abang senior lagi sorang tu...tengokkk kauuu...tak sedar diri...memilihhhhh...hahahaha

Ye la...kita pun ade taste tauu...

Abang senior yang aku teringin sangat-sangat die jadi abang angkat aku nih form 5 time tu...kira paling senior laaa...plus die nih pengawas dan juga ahli jawatankuasa surau...calon somi mithali sangatttt...

Die tegur aku dulu...aku ingat lagi, hari tu hari Sabtu...seminggu lepas masuk asrama, kira baru habis orientasi...orientasi habis hari Jumaat, sehari sebelum tu...

Aku tak ke mana pun..dok baring-baring kat atas katil dalam dorm..dorm yang paling hujung tingkat paling atas, blok paling hujung..aku ingat lagi....hahahaha

Budak-budak lain pi outing...yang mana budak-budak baru form 1 nih, mostly kua outing dengan family...anak manja masing-masing...aku je yang family tak datang..ye laaa, time tu ahli keluarga aku sorang pun tak de kereta lagi....motor je masing2...kesian pulak nak merengek-rengek suruh datang melawat...

Tengah dok baring-baring nih, tiba-tiba....

hah dengan tiba-tiba ye...ada sorang abang senior datang...aku kenal dah die...waktu orientasi...mana tak nyer kena hafal nama abang2 pengawas yang jadik fasi...

Aku tak cuak sangat sebab die yang datang....die jenis senior yang baik....kalau senior yang hardcore punya, harus aku menangis dahh...

Tapi jadi kekok dan segan laaa....die tegur aku tak pi outing ke...aku just cakap je la family tak datang...

Tujuan die datang sebab nak cari budak-budak yang nak keluar...sebab die nak kirim beli barang...

Nak tau tak sebab ape aku tertarik dengan abang senior nih..sebab nama kami hampir sama...cuma depan je lain..aku ade muhammad die pulak tak de, nama depan die lain...yang belakang tu sama...tapi orang biasa panggil die dengan nama yang depan tu..aku pulak orang panggil dengan nama yang belakang...

Die pun teruja jugak la bila tau nama kami hampir sama...pastu die ade cakap yang die nak cari pelapis pendebat..hahhhh die nih salah sorang pendebat sekolah....senior yang femes dan hebat jugak dia ni...rajin bagi ceramah kat surau...jadi imam...

Sembang punya sembang...die yang banyak tanya pasal aku...ye la..aku kan junior lagi...tak reti nak berbual mesra dengan senior yang baru seminggu tau nama ni..

Patu dia offer aku untuk join team debat time tu...sebab dia berminat nak pelawa aku adalah kerana nama kami yang hampir sama...die nak pelapis yang nama hampir sama dengan die....aku yang blur blur lagi pasal debat ni...cakap je la, tengok la dulu camne...

to be continue............

ampun uollssss...aku rasa macam panjang sangat la kalau aku sambung cerita ...sebab aku banyak merapu dan melalut...padan muka korang..sapa suruh baca...

nanti la aku sambung...dah nak waktu lunch, walaupun lagi setengah jam sebenarnya...harusss la mengular keluar awal...hakhakhak...

adiosssss....

18 comments:

  1. Jangan lupa sambung k abg kid..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carl : sabau ye dikkk...hahahaha...

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. WOW ! Cant wait to know the rest of the story !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr. Dominic : hahahaha...wait n see apa yang jadik lepas tuuu..adekah bahagia atau deritaaaa...hikhikhik

      Delete
  3. La ingatkan ada acara 'angkat-mengangkat' tadi...rupa-rupanya bersumbang jugak...hihihi...:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : kita dulu suci lagi murni sesuci minyak cap buruh....

      Delete
  4. Tung la berangkat2 time skola..aku merasa pon lepas dh abes skola.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aries Kid : tak untung mana pun awak....kena angkat dengan senior yang tak taste...hahahaha...

      Delete
  5. Tung la berangkat2 time skola..aku merasa pon lepas dh abes skola.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aries : gigih ye komen sama 2 kali...aku pu n gigih jugak nak komen...

      Delete
    2. Vongoks..haha..line problem la..tu yg send dua kali.huhu

      Delete
  6. hahaha..jadi protoge dia la eh??

    ReplyDelete
  7. TB : lebih kurang la...hihihi...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Nu'man : x mampu kita nak ado boipren angkat...

      Delete
  9. Moga cek kid dpt sgera berlaki
    Smantara body tuh tgh bergetah, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazzlee : untuk mengekal kan kegetahan tubuh badan...minum la Qu Puteh Million Cell...qu puteh qu puteh, baru la puteh...

      Delete

Followers

World Clock