Wednesday, 6 January 2016

LESEN KERETA....

Hye guys...

Hari ni baru start kerja untuk tahun 2016...malas meh setelah beberapa hari terbongkang bercuti kat kampung..

Oh ya..aku pendek kan cuti sebenarnya..sebab tak tahan panas kat kampung...*dosa banyak nihhh*...aku tau statement tak sedar diri ini bakal diludah oleh khalayak ramai..

Yang pasti...ado aku kesah..serius panas menggelegak okey...tak senang duduk aku....

Hari ni lemau je rasa..malas nak buat kerja..sebab mood bercuti still ado lagi...tapi apakan daya, kena jugak terbang balik kesini cepat-cepat...nak sejuk kan badan cepat-cepat....*mati la tak sedar diri lagi asal kampung tengah bendang je okehhhhh*

Happy New Year uollsss sekalian...

Azam baru tahun ni...salah satu yang aku nak sangat-sangat tahun ni adalah...nak dapatkan LESEN KERETA....hahahaahah...loser uollssss aku nihh...

Mati laa umur dah tua bangka...tak tau drive kereta lagi...*nanges*

Semalam dah pi daftar nak amik lesen...yeahhh...satu step dah buat...*bagi la aku kekuatan mental dan fizikal*

Sampai bila ye dok nak takut takut...bulu atas bawah dah makin putih...loser sampai ke tua la kalau tak reti bawak kereta...

Member-member dah selalu bising hahh..lagi-lagi agar-agar...bila nak amik lesen ?? bila nak amik lesen ???

Satu benda yang buat aku buka mata dan beranikan diri jugak nak pi amik lesen ni adalah....bila pikir balik pasal mak abah kat kampung...kita tak tau apa yang akan jadi nanti...kita tak minta semua tu...tapi kalau benda dah nak jadi...macam yang jadi last year...okey tak mau pikir...serius takut gila time tu..

So...hopefully aku berjaya dengan cemerlang gemilang dan terbilang nya belajar amik lesen kereta...wish me luck...cuak seyhhh...ntah mende la aku langgar nanti....jangan la dapat yang mengajar tu macam singa...

kalau nak request lelaki helokk yang ajar boleh???

Muahahaahaha....

*Baru berangan nak laki kita jer yang tolong drive untuk kita pas kawin nanti...kita tak mampu wak nak drive..kita takoottttt*

Malang nyaaa...kalau dah solo niii..celah nya nak ada orang tolong usung kita ke hulu ke hilir..

Berdiri di atas kaki sendiri...betoi betoi betoi...tak leh nak susahkan orang lain...

Wish me guys....takut cuak berdebar semua ade....











22 comments:

  1. Selamat berjaya abg kid...u can do it...boleh punya tak payah takut-takut k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carl : tq dude...doakan abam tak langgar orang...hahaha

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. Replies
    1. Jazzlee : amboihhhh diaaa...kalau tak de??? camne ????

      Delete
    2. Leh lerr hangkut wat lek suk umah, de keje nk sruh 'wat'

      Delete
    3. Jazzlee : keje ??? keje apo ni??

      Delete
  3. All the best to you! Be confident and enjoy the process.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brandon : Thanks brandon....eh eh brandon ni mat salleh erk??? hyeeee

      Delete
  4. Awat lah Kidd takut nak ambik lesen...tak susah pun Kidd ambik lesen nie...

    PS : Tapi kan kalo Kidd ada lesen keter maka makin panjang lah kaki Kidd kan...? Huhuhu...;-P

    PSS : Kidd...memang tul...kene ade tukang ajau yang meletop kebaboom...baru best...kikiki ;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir : tak tau la nape takut...kita cepat gelabah awak...mana nak nak tukar gear, pegang stereng lagi...hahaha..

      Yes..kalau dapat yang helok...haruss laaa sokmo TERPEGANG 'gear' die je...hahaah..

      Delete
  5. Senang je bljr keta..yg penting time bljr ko kene enjoy..xyah stress..
    Aku amek lesen mse umo 18..time bljr steady je skali test jpj cam kimk fail kt bukit..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aries :hahhhh tu yang takut tuhh...test jpj yang buat cuak nihh..nak nak dapat yang bengis nak mati...tidakkkk...

      Delete
  6. uolss kena la ada lesen kereta. Kalau tak macam mana nak gi cikcur .. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu'man : kannnnnn...haishhh niat dah lain tuhh...kang tak lulus lulus nanti...hahahaha..tapi jauhhhhhhhhh di sudut hati, memang pon ado pikir macam tu...hikhikhik

      Delete
  7. GOOD LUCK !!!
    ALL THE BEST !!
    Kat driving school ramai anak ikan. Sambil menyelam minum air !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu Mr. Dominic.....hahahaha...harapnya ade yang sangkut la..

      Delete
  8. Dah tua baru nak ambil lesen...ekekeke...gurau

    Good luck..dah ada lesen dan kereta nanti,makin besar laa langkah Kid...ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamen : tu laa..ade jugak rasa malu nanti..harus aku sorang je yang kertu, yg len semua anak2 hekannn....

      hahahahaha...dalam pada tak reti drive ni pun, langkah dah panjangg..

      Delete
  9. aku amik lesen kete pas hbis study dulu dlm 2010...hahaha..nk dijadikan cite aku xcident 2 minggu nk test JPJ....aku bwk kete kancil abg aku nk g masjid nk solat jumaat...mati la..da la x de lesen..pastu 2 mnggu lg nk test jpj..maunye kene black list.x leh amik test jpj...makanya abg aku jd black goat tuk aku..huhu.kesian dia...hahaha..kene saman ats nama dia... masa test..aku lulus dgn jayanya..calon pertama yg lulus time tu..haha..calon lain ramai yg kecundang..haha... gaji pertama aku dulu.aku byr balik la saman tu kt abg aku...tanda terima kasih jd kmbg itam aku mase tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. TB : wauuu dugaan sebelum amik test...nih yang bertambah cuak nihhh...
      hahaha...aku pernah sebenarnya bawak kancil kakak ipar, adik pompoan aku ade sebelah (see adik dah ado lesen, abang dia nan hadoooo)...kunun nak belajar bawak...sudahnya langgar pasu pokok kucai mak...sampai patah plate number depan keta kancil tuhhh...terus fobia nak bawak...

      Delete
    2. hahaha.lggr2 tu biase la...aku rase byk da aku calar balarkan kete kancil abg aku tu sebelum dpt lesen.hak2

      Delete

Followers

World Clock